‘iWatch pas in tweede helft 2014’

Door: Raymon Mens - 10 reacties

Apple heeft wel andere prioriteiten dan een smartwatch uitbrengen. Dit stelt Ming-Chi Kuo, analist bij KGI Securities. Hij verwacht niet dat Apple de geruchtmakende iWatch voor de tweede helft van 2014 klaar zal hebben. Als reden voert de analist problemen met de software en hardware aan.

iOS zou een enorme rewrite nodig hebben om goed te functioneren op een klein, draagbaar apparaat. Ook zou de hardware nog niet klaar zijn voor massaproductie. Kuo stelt dit in een rapport aan investeerders dat in handen is van AppleInsider. De analist heeft in het verleden bewezen in staat te zijn accurate voorspellingen over Apple-producten te doen. 

Apple zou volgens Kuo al wel aan het testen zijn met proefmodellen, deze zouden reeds in productie zijn gegaan bij Apple-leverancier Foxconn. De analist verwacht dat de iWatch overeenkomsten zal hebben met de bestaande iPod nano. De processor zou in ieder geval bij de proefmodellen hetzelfde zijn als die in de laatste generatie iPod nano.

Een iWatch-concept.
Een iWatch-concept.

Kuo spreekt de geruchten over een OLED-scherm in de iWatch die afgelopen week opdoken tegen. Volgens de analist zal de iWatch gebruik maken van een GF2 touchscreen, een vergelijkbare techniek zou ook gebruikt worden in de iPad mini en iPod nano.

Geruchten over Apple’s plannen om een smartwatch-achtig apparaatje te maken doken eind vorig jaar op en bereikten een hoogtepunt in de eerste maanden van 2013. De concrete aanwijzingen dat Apple aan een dergelijke gadget werkt blijven vooralsnog echter beperkt tot een patentaanvraag van een armband-beeldscherm en de aankoop van een OLED-expert.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  THX-1138

  C3PO zou zeggen “We are doomed!!!|”

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Ik denk dat de iWatch er helemaal niet uitziet als een horloge. Als je de patentaanvraag ziet dan wordt het een armband die rondom bedekt is met een scherm, en aan de andere kant met een scherm en mogelijk met een zonnecollector.
  Ik zeg kopen…;) echt top.

 • Profielfoto
  polansky

  Als het gerucht waar is, zien we hem denk ik helemaal niet meer…
  Google Glass is de toekomst – een horloge is zo 1900.

 • Profielfoto
  MEEUW

  prutsers. Concept maken en dan apple logo omgedraaid vergeleken met gesprek en display.

 • Profielfoto
  Funboy99

  Shit nu moeten we wel erg lang wachten eerst was het in december 2013 nu in 3e kwartaal 2014

 • Profielfoto
  RobbieB

  De eerste iPad geruchten stammen uit de jaren 2001-2003. Hetzelfde geldt voor de iPhone. Dus het verbaast me niks dat het wat langer duurt. Ze brengen het pas uit als ze er tevreden mee zijn.

 • Profielfoto
  Fietsbel

  Waar koop je zo’n OLED-expert? Heb je ze ook tweede-hands? Ik kan mij namelijk niet veroorloven er een aan te werven.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Ik zou het ook zo’n belachelijk idee vinden. Een uurwerk is een mode-item, dat past bij je hemd of de gelegenheid. En wat kan je er eigenlijk mee ? Het uur lezen, het weerbericht, alsof je niet weet dat het regent ! je sms-berichten lezen, terwijl de iphone in je binnenzak zit ? Nonsens dus.
  .
  Het lijkt wel een item dat je bij de ‘HongKong-store’ kan vinden.

 • Profielfoto
  Bodevinaat

  Op de eventuele iWatch komt imho hetzelfde OS dat nu bijv. op de iPod Nano zit. Overduidelijk een uitgeklede, soepel en strak werkende versie van iOS.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Hoe zit het met de Click-wheel? dat is een geweldig navigatiesysteem, maar neemt wel plek in. Ik zou wel weer producten willen zien met de Click-wheel.