‘Productie dunne, lichte iPad 5 begint in juli’

Door: Jan-Daan Maasland - 17 reacties

Er komt steeds meer informatie vrij over de iPad 5, zoals we hem nu nog mogen noemen. Zo kwam onlangs de niet altijd betrouwbare website Digitimes met het nieuws dat iPad 5 in juli in productie gaat. Ook wordt gesuggereerd dat de nieuwe iPad lichter en dunner wordt.

Volgens Digitimes zal de iPad een ander soort touch technologie (GF2) gaan bevatten en zal het glas 0,05 mm dunner worden. Dit komt omdat bij deze technologie er geen aparte laag meer nodig is voor de touch sensor. Een andere interessante ontwikkeling is dat het retinascherm van de iPad geen twee led backlightpanelen meer zal bevatten, maar nog maar één. De schermen zullen naar alle waarschijnlijkheid weer gefabriceerd worden door LG, Samsung en Sharp. Deze nieuwe ontwikkelingen leiden er toe dat er gesuggereerd wordt dat de vijfde generatie tot wel 33 procent lichter wordt en ook weer dunner.

Qua uiterlijk denkt men nog steeds dat de iPad 5 op de eerste generatie iPad Mini zal lijken. Verwacht wordt dat de nieuwe generatie iPad en de iPad Mini tussen oktober en november uitgerold wordt. Dit komt overeen met wat Tim Cook suggereerde over grote nieuwe verassingen in kwartaal drie van dit jaar.

Wat staat er op jouw wensenlijstje voor de iPad 5?

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  Diastro

  Ik denk persoonlijk dat dit niet onder Tim’s kopje van grote verrassingen valt. We weten toch allemaal dat er ieder jaar nieuwe iPads uitkomen? Nay, ik ga toch voor grootsere nieuwigheden in 2013! Geen revolutie, maar wel Jony Ive-waardige ontwikkelingen. Vooral op het gebied van software!

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Goh, als hij qua uiterlijk gaat lijken op de mini, waarmee ik bedoel: geen van die fotokader-achtige randen eromheen is het voor mij al mooi! Ben trouwens meer benieuwd naar de opvolger van de iPad mini. Het idee komt de laatste tijd al vaker bij mij naar boven om er evt. eentje aan te schaffen!

 • Profielfoto
  bvdabjorn

  Ik hoop dat er nog wat meer vernieuwing aan de iPad 5 komt! Niet alleen dunner en lichter. Maar iets echt vernieuwend!!!

 • Profielfoto
  reneo

  Apple ziet de iPad graag in portrait, maar foto’s en films kijk je toch altijd in landscape modus. Dus graag de hardware ook daarop aangepast: stereo speakers, geen volume, power en home-knoppen zichtbaar (weg gewerkt aan de zijkanten/rand van het scherm), speakers naar de gebruiker gericht, etc..

 • Profielfoto
  MEEUW

  33% lichter word ter vergelijk van wat ? De iphone 4 of de eerste ipad ?

  “Qua uiterlijk denkt men nog steeds dat de iPad 5 op de eerste generatie iPad mini zal lijken. Verwacht wordt dat de nieuwe generatie iPad en de iPad Mini tussen oktober en november uitgerold wordt. Dit komt overeen met wat Tim Cook suggereerde over grote nieuwe verassingen in kwartaal drie van dit jaar.”

  nou wat verrassing… pfff maak me gek.
  Ik mis de inhoud van dit artikel ….

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Blij dat ik heb gewacht en mijn iPad 2 heb gehouden, dit ziet er uit als een waardige opvolger, beter dan de 4.

 • Profielfoto
  Niels

  Ik heb de randen rondom het scherm liever zoals ze nu zijn, de kleurtjes van de iPad mini vind ik wel leuk. Waarom dunner ik heb liever meer batterij. En stereo speakers zou ik ook wel fijn vinden maar dan wel op een manier zodat ze nut hebben niet zoals bij de mini. En natuurlijk net zoals iedereen eens echt wat innovatie, niet de basic upgrades.

 • Profielfoto
  Wyodor

  Als klikken op een link best wel moeilijk is :

  The 5th-generation iPad is estimated to be 25-33% lighter than the 4th-generation one, the sources indicated.

  Zal de landeninstelling van the OMT redactie wel zijn :

  Spelfout: 0.05mm zou waarschijnlijk 0,05 mm moeten zijn.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Ik hoop niet dat de vijfde iPad als een vergrote iPad mini gaat uitzien, want die zijkanten rondom het scherm is best wel handig vind ik.
  Het is namelijk handig voor het vasthouden, want dan blokkeer je vinger tenminste niets van het scherm. En het is ook handig voor de hardware, Want die ruimte daar onder kan je kwijt aan de batterij.

 • Profielfoto
  Sandermrt

  Ik ben na de onthulling van de iPad mini meteen naar de apple store gegaan om er eentje aan te schaffen. Ik had ook een normale iPad, maar die heb ik maar weg gedaan omdat er een behoorlijk stoflaagje op kwam….
  Dat apple een ipad maakt die er uit ziet als een iPad mini maar dan groter vind ik erg goed, als hij komt ga ik hem meteen aanschaffen!

 • Profielfoto
  Haike

  Het glas mag dan dunner worden, de prijs zal wel dikker zijn….:grin:

 • Profielfoto
  Joostkoning

  Advies nodig! Ik twijfel tussen een ipad mini of ipad met retina scherm kopen, 32 of 16 gb.
  Iemand tips waar ik op moet letten?

 • Profielfoto
  bugboy

  Ik mag hopen dat het 0.5mm is. Een dikte van 0.05mm ga je echt niet merken…

 • Profielfoto
  Kenneth B. Done

  stereogeluid. stereogeluid!

 • Profielfoto
  olga.p2000

  @Joostkoning:

  Uit ervaring kan zeggen dat minder dan 32 GB is niet erg zinvol, vooral als je video erop wil zetten. Ik heb 32 GB en mijn volgende wordt minstens 64.

  Ik zou in iedere geval wachten dat mini ook retina heeft. Daar ziet er wel naar uit. Of je mini of grote moet nemen is afhankelijk wat je ermee wil doen. Grote scherm is geweldig!, maar samen met beschermhoes weegt mijn iPad met retina 820 gr. Dat neem je niet zomaar dagelijks mee. Maar op de bank is die onmisbaar. Mini is lichter en dus makkelijker om mee te nemen. Ik wil ook mini kopen, maar dan naast mijn grote…

 • Profielfoto
  iSponge

  ‘k gebruik mijn iPad hoofdzakelijk in landscape, dus zoals eerder al gezegt is, zou een betere optimalisatie voor landscape gebruik wel welkom zijn. Andere kleuren zou ik persoonlijk ook wel leuk vinden, oranje (mijn favoriet), blauw, groen, product red uiteraard en er zijn natuurlijk nog veel meer kleuren te bedenken.. Lichter hoeft van mij niet, meer batterij capaciteit is altijd welkom net als (nog) meer opslag capaciteit:)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Elke gek kan natuurlijk verzinnen dat de nieuwe editie van ieder willekeurig Apple-product dunner en lichter wordt – of het nu gaat om de iPhone, de iPad of de iMac.
  Voor de iPhone en iMac hebben we zo langzamerhand wel de minimum dikte (of “dunte”) bereikt dacht ik zo (je wilt toch ook niet dat ze wegwaaien als er twee deuren tegen elkaar open staan) maar de iPad kan nog wat dunner en lichter.
  De iPad Mini heeft een ideale dikte en gewicht. Stuk dunner en lichter dan z’n grotere broer. Ik verwacht het zelfde design als de iPad Mini ook voor de grote iPad – dat scheelt al heel wat gewicht. En verder? Ik denk dat de belangrijkste verbetering inderdaad geluidsverbetering zou zijn. Stereo (net als iPad Mini als enige iOS apparaat al heeft!) harder volume en betere geluidskwaliteit. Verder zullen verbeteringen vooral in een nieuw iOS 7 zitten. Misschien nog een snellere chip. Op de iPad Mini 2 (die zal toch ook wel komen in oktober?!) verwacht ik meer snelheid, misschien retina scherm, misschien ook niet. Want naast een mooi scherm is ook de lage instapprijs daar van groot belang. Leuke frisse kleuren zouden een nieuwe impuls kunnen geven aan het uiterlijk van beide iPad-modellen.