iOS wordt opener voor ontwikkelaars

Door: Raymon Mens - 1 reactie

Afgelopen nacht werd Apple CEO Tim Cook geïnterviewd tijdens de D11-conferentie van Allthingsd.com. Op de bekende rode stoel beantwoordde hij, net als vorig jaar, een uur lang vragen van Allthingsd-redacteuren Walt Mossberg en Kara Swisher.

Op de vraag of Apple bereid is ontwikkelaars meer mogelijkheden tot het aanpassen van iOS te geven, gaf Cook een interessant antwoord. Volgens de CEO is Apple bezig om iOS opener te maken voor ontwikkelaars. Momenteel is iOS vrij gesloten en is het bijvoorbeeld niet mogelijk om de standaard browser aan te passen.

Apple zal volgens Cook wel altijd de afweging blijven maken tussen openheid en gebruikservaring, maar het bedrijf is van plan om in de toekomst meer API’s vrij te geven en zal iOS wat verder openstellen. Hierbij moet niet gedacht worden aan een optie tot het aanpassen van systeemlettertypes naar Comic Sans, maar wel de mogelijkheid om bijvoorbeeld Google Chrome zichzelf in te laten stellen als standaard browser.

Het is goed mogelijk dat de nieuwe API’s onderdeel uitmaken van iOS 7. Naar verwachting zal Apple de nieuwe versie van zijn mobiele besturingssysteem over minder dan twee weken aankondigen op WWDC.

Benieuwd wat Cook nog meer zei tijdens de D11-conferentie? Lees hier onze samenvatting of kijk het complete interview terug.

Reacties

1 reactie

Reacties zijn gesloten.