‘iOS 7 is gewoon op tijd af’

Door: Raymon Mens - 12 reacties

In het verleden is het meermaals gebleken: Negatieve Apple-geruchten verzinnen = geld verdienen en kliks scoren. Gisteren was op diverse techsites en het Nederlandse nu.nl te lezen dat iOS 7 waarschijnlijk vertraagd is door de grote uiterlijke veranderingen. Bron was een analist, die via de site van Bloomberg zijn visie gaf.

Het is niet de eerste keer dat Apple enigszins achter zou lopen met een mobiel product. In 2007 liep de release van OS X Leopard wat vertraging op door de iPhone. Apple plaatste OS X-ontwikkelaars tijdelijk over naar het iPhone-team. Anno 2013 lijkt hetzelfde te gebeuren, en zal ook iOS 7 gewoon op tijd af zijn.

Inside bronnen van AllThingsD waren er als de kippen bij om de geruchten, die eerder op Bloomberg verschenen, te ontkennen. “Ja, er zijn ontwikkelaars van het OS X-team overgezet, precies zoals bij iPhone/Leopard, maar iOS 7 is op tijd klaar” en “De stress in Cupertino valt allemaal wel mee.” Ook de doorgaans uitstekend geïnformeerde bloggers van The Loop bevestigen dat Apple op schema is.

Aanleiding voor de geruchten dat iOS 7 vertraagd zou zijn, zijn de uiterlijke veranderingen die iOS 7 onder leiding van sterdesigner Sir Jonathan ‘Jony’ Ive zou ondergaan. Hier zou veel werk in zitten, maar met wat extra mankracht en stevig doorwerken lijkt alles voor iOS 7 in kannen en kruiken.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  gplaggenmars

  Het is pas nieuws als het niet op tijd af is;-)

 • Profielfoto
  murdock1

  Ben benieuwd wat er allemaal veranderen zal.

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Vaak is er gewoon een longlist van features die nieuw zijn of verbeterd moeten worden. Daar wordt dan een shortlist van gemaakt die in een release komen.
  Valt de implementatie tegen, dan haal je gewoon wat van de shortlist. Die dingen komen dan later. Of omgekeerd, als het meevalt kun je wat extra’s op de shortlist zetten.
  Uitloop is dus gewoon een kwestie van keuzes maken.

 • Profielfoto
  flappah

  Nu.nl lijkt een voorkeur voor negatief Applenieuws te hebben dus het verbaasd me niks dat ze dit zo snel opgepikt hebben.

 • Profielfoto
  iPredict

  Hier is een geldige reden tot vertraging: Jony Ive is pas zeer laat in de ontwikkelcyclus van iOS7 aan het hoofd gezet van het software design team. Toen pas is de major redesign begonnen.
  .
  Whats more? Hij heeft ook de taak gekregen OSX te revampen.

 • Profielfoto
  knekkie

  Reden te meer om 1 design voor mobiel en vast te maken. Zelfde kernel zelfde core technologie en afhankelijk van de wens van de gebruiker touch of traditionele bediening.

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  @knekkie alsjeblieft niet zeg. Wel eens Windows 8 gebruikt op een normale PC? Daar word je echt gillend gek van.
  Ik hou het erbij dat een tablet / telefoon echt iets totaal anders is dan een PC. Wat mij betreft moet OS X dus ook niet meer gaan lijken op iOS, maar juist het powerhouse weer worden dat het was. Eigenlijk was Tiger de beste versie, en is het daarna vooral bergafwaarts gegaan.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Als vaste apple analist zeg ik dat er in juni nieuwe macbooks komen:)
  http://www.nu.nl/gadgets/3412510/grafische-prestaties-pcs-jaar-fors-omhoog-nieuwe-chips.html

 • Profielfoto
  nicj56

  Ik wil die nieuwe UI(User Interface) ook wel eens zien, ben wel benieuwd wanneer de eerste beta word gereleased en de nieuwe video’s op youtube komen

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Zelfde manier van werken voor iOS en OSX kan niet. Er zitten inderdaad toch grote verschillen tussen “echt” mobiel gebruik en meer het echte computergebruik op MacBook en iMac. Wel is het belangrijk dat er in vormgeving en design eenheid is en dat het naadloos op elkaar aansluit. Maar dat lijkt me logisch. Ik ben heel benieuwd naar iOS 7 en of er echt vernieuwing in zit. En dan bedoel ik niet dingen die anderen al hebben en Apple nog niet, maar dingen die anderen nog niet hebben en Apple straks wel. Innovatie dus!

 • Profielfoto
  Allo

  ben wel benieuwd naar ios7, hoop dat ze er wat leuks van maken, en niet teveel op android gaan lijken (widgets, onverzorgd plat uiterlijk, onlogische interface)
  vind ios6 trouwens al behoorlijk uitontwikkeld, alles zit er op en doet het. voor mijn part komen er nooit meer updates:P al dat gezeur met foutjes in de eerste versies

 • Profielfoto
  fkeunen

  Optijd af is dus wanneer??!?? Lekker artikel, ze zeggen alleen dat het optijd af is maar wanneer dat precies/ongeveer is zeggen ze niet.