Elke Apple Store-bezoeker levert € 44 op

Door: Raymon Mens - 1 reactie

Apple is druk bezig met het openen van meer Apple Stores in Nederland, naast Amsterdam krijgen zowel Haarlem als Den Haag een Apple Store. Het is niet zo vreemd dat Apple maar wat graag nieuwe winkels opent, volgens onderzoek van Asymco zijn Apple Stores echte moneymakers.

De analisten van Asymco becijferden dat iedere bezoeker aan een Amerikaanse Apple Store goed is voor gemiddeld 44 euro inkomsten. Als de inkomsten afzet tegen de oppervlakte van een Store doet Apple ook goede zaken, één vierkante meter Apple Store is goed voor ruim 50.000 euro inkomsten. Hiermee is zijn Apple Stores het best presterende retailconcept. Alleen Tiffany & Co. weet enigszins in de buurt te komen. De juweliersketen noteerde in een recent onderzoek ongeveer 25.000 euro inkomsten per vierkante meter.

Bezoekers en inkomsten van Apple Stores in de VS in kaart gebracht.
Bezoekers en inkomsten van Apple Stores in de VS in kaart gebracht.

Het aantal bezoekers aan de Apple Stores in de VS steeg volgens Asymco in het eerste kwartaal van 2013 met 7 procent. Door een toename in het aantal bezoekers en de uitgaven van deze bezoekers, zorgt een gemiddelde Apple Store in de VS nu voor 10 miljoen euro inkomsten per jaar.

In de cijfers is verder terug te zien dat de feestdagen voor flinke uitschieters zorgen. In het vierde kwartaal van 2012 bezochten veruit de meeste bezoekers een Apple Store en lieten de inkomsten per store een duidelijke piek zien. Als we de feestdagen buiten beschouwing laten, is het eerste kwartaal van 2013 zowel op het gebied van bezoekers als inkomsten het beste Apple Store-kwartaal ooit geweest.

 

Reacties

1 reactie