Gouden iPad voor gasten Burj Al Arab hotel

Door: Raymon Mens - 16 reacties

Hotel Burj Al Arab in Dubai wil het meest luxueuze hotel van de wereld zijn. Daarom biedt het hotel haar gasten een bijzondere dienst aan: ze mogen gebruik maken van een 24-karaats gouden iPad. De iPad bevat hotelapps en doet onder andere dienst als virtuele conciërge.

Gasten van het Burj Al Arab hotel in Dubai kunnen via deze 24-karaats gouden iPad informatie over het hotel. Restaurants, menu’s en de behandelingen in de spa krijgen. Ook voor het oproepen van een butler is een app. De iPads zijn op maat gemaakt door het Britse merk Gold & Co.

Gasten krijgen bij aankomst een 16 GB gouden iPad in bruikleen.
Gasten krijgen bij aankomst een 16 GB gouden iPad in bruikleen.

Goedkoop is een verblijf in het hotel niet. Het starttarief voor een tweepersoonskamer is 1150 euro, maar daar krijg je dus ook écht wat voor. Naast de gouden iPad, behoort ook een iMac tot de standaarduitrusting in elke kamer.

Als gasten na gebruik niet meer zonder hun gouden iPad willen, kunnen ze deze kopen in de boetiek van het hotel. Er is alleen een 64 GB versie te koop, deze kost een kleine 8000 euro.

Een ideaal hotel voor de welgestelde fanboy dus. Heb je iets minder geld, of hoef je niet zonodig een gouden iPad bij je verblijf? Dan is het Fusion Hotel in Praag ook leuk, dit hotel is ook 100% Apple, maar dan betaalbaar. OMT nam eerder een kijkje in het Fusion Hotel en maakte een video-impressie:

 

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  klonic

  Oooh god, van mij mag iedereen zich in alle luxe waden. Wat ik echter jammer vind is dat ze Aluminium gaan vervangen met goud. Dat is namelijk nutteloos en eigenlijk gewoon dom. Goud is namelijk veel zwaarder dan aluminium (7 keer zwaarder) waardoor de iPad dus minder fijn is om mee te werken.

  Als het perse specialer moet worden, gebruik dan platina, is ook een edelmetaal, kost min of meer het zelfde als goud en is lichter dan aluminium. EDIT: Platina is juist zwaarder dan Alimunium, ik overzag gister een 0. met dank aan Matterhorn

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  Het gaat om het idee he.;)

 • Profielfoto
  elisa9180

  Goedkoop is een verblijf in het hotel niet. Het starttarief voor een tweepersoonskamer is 1150 euro

  Waar heb je dat gevonden???
  Ik zie al rap 5xxx,xx per nacht.

 • Profielfoto
  elisa9180

  Moet mij verontschuldigen.
  Ik had niet gezien dat op de site een ander munt was.
  Sorry

 • Profielfoto
  Angelos

  Ik heb daar vorig jaar 2 nachtjes mogen slapen (cadeautje:cool: ) super lux idd, inclusief een ipad (toen nog zonder goud en een paar apps)..
  Maaaar, het hotel was LEEG. Een paar verloren russen en verder helemaal leeg.

  3 weken geleden was ik in Dubai voor werk, hotel wederom zo goed als leeg.
  Wil je toch voor iets goedkoper daar verblijven, kijk dan even rond augustus. Bedenk wel dat het dan 50 graden C kan worden, maar wel een hoop ehmm gezelligheid.

 • Profielfoto
  Le Big Mac

  Goud, da’s zo cheap… Mja, dit soort decadentie past natuurlijk perfect bij Dubai, de meest verachtelijke plaats op aarde die ik ooit heb bezocht. Je vind er alleen maar shopping mall na shopping mall. Ik zou er nog niet dood gevonden willen worden.

 • Profielfoto
  k-the-ripper

  @ Le Big Mac
  Ik wil eigenlijk voorlopig nog nergens dood gevonden worden:)

 • Profielfoto
  JohnHenry

  Bleh houd helemaal niet van die stijl, echt wansmaak hebben ze daaro.

 • Profielfoto
  JohnHenry

  Ik heb daar vorig jaar 2 nachtjes mogen slapen (cadeautje:cool: ) super lux idd, inclusief een ipad (toen nog zonder goud en een paar apps)..
  Maaaar, het hotel was LEEG. Een paar verloren russen en verder helemaal leeg.

  3 weken geleden was ik in Dubai voor werk, hotel wederom zo goed als leeg.
  Wil je toch voor iets goedkoper daar verblijven, kijk dan even rond augustus. Bedenk wel dat het dan 50 graden C kan worden, maar wel een hoop ehmm gezelligheid.

  Lol sick, ja gekt he tis crisis en vooral internationale gasten zouden dat hotel moeten gebruiken. Mocht je ook met een heli vanaf het airport erheen ?:P

 • Profielfoto
  ernst.

  Tja, schijnbaar is OMT nu een veredelde SBS Shownieuws van de Mac community geworden,zeker als je weet dat dat gehypte joch Alexander Klöpping hier ooit ( of nog steeds?) vertoefde. Bij gebrek aan echt Mac nieuws gaan we ons dus maar focussen op randzaken zeg ik altijd.

  Dit hotel is allang niet meer het beste hotel ter wereld. Dit hotel waar ik zelf in 2002 vertoefde was toen het hotel waar je moest zijn als je geld te over had of wat kon te besteden en waar je het beste van het beste op hotel gebied kon krijgen als je praat over luxe en alles wat ermee samenhangt. De prijzen toen waren toen ook heel wat hoger dan nu en wat ik mij ervan herinner was het hotel al weken van te voren volgeboekt. Het feit dat men nu een gouden iPad aanbiedt ter gebruik is leuk, maar is gewoon andermaal een teken dat men daar het ook niet meer weet hoe men nieuwe klandizie moet aantrekken. En hier heengaan in de zomer is belachelijk want elk weldenkend mens die naar Dubai gaat doet dit in de winter! Toen ik er was had men dit soort randzaken als een gouden iPad ter gebruik niet (nodig) en sprak het hotel voor zichzelf. Je moet wel bedenken dat dit ten tijde was van het hele Palminvest gebeuren en waar allerlei celebrities voor warm liepen en er veelvuldig in Nederland bijvoorbeeld door het welbekende programma van Harry Mens, Business class – u weet wel dat programma dat alles toelaat zolang het maar betaalt en waar integriteit geen enkele rol speelt – reclame voor werd gemaakt dat dit een geweldige investering was voor hen die van een goede rendement hielden.

  Dubai is sowieso al wat jaartjes na de Palminvest bubble een gepasseerd station voor plekken waar je moet zijn geweest. De ex-pats zijn allang gevlucht en alleen plebs gaat hier alleen heen om vergane glorie in de eigen fantasiewereld te her beleven zodat men thuis in Nederland kan zeggen: ” Ik was in Dubai “

 • Profielfoto
  Dick de Roos

  Achja, nogal wansmaak.
  maar het is dan wel een iPad.
  Het had (goedkoper) ook een Samsung of een ander merk kunnen zijn.
  En dat dan in goud. Dan praat je echt over wansmaak.
  Wat overigens wel erg past bij mensen met te veel geld.

 • Profielfoto
  Wyodor

  Dat Burj Al Arab hotel lijkt wel een bordeel.

  Toont weer aan dat teveel geld en slechte smaak heel goed samen kan gaan.

 • Profielfoto
  Matterhorn

  Als het perse specialer moet worden, gebruik dan platina, is ook een edelmetaal, kost min of meer het zelfde als goud en is lichter dan aluminium.

  Platina is nog zwaarder en ook duurder (schaarser) dan goud.

 • Profielfoto
  klonic

  @ Matterhorn
  Platina kost min of meer het zelfde, soms is het goedkoper soms is het duurder (zoals nu). Ik zie nu wel dat er een nul meer bij de soortelijke massa van platina staat dan ik gister las:razz: … het was ook laat. het is dus eigenlijk 10 procent zwaarder dan goud en dus meer dan 7 keer zwaarder dan aluminium.

  Maar het punt is dus dat het niet functioneel is, maar juist afbreuk doet aan de functionaliteit.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik vind zo’n gouden iPad (lijkt een iPad hoes zo te zien en geen gouden iPad) maar ordinair. Meer iets voor Tokkie-achtige types. Inderdaad het aluminium vind ik mooier!:)

 • Profielfoto
  Qapla

  Zot zijn ze daar!