Google Music All Access komt naar iOS

Door: Raymon Mens - 11 reacties

Afgelopen woensdag zat Tim Cook in de rode stoel voor een interview tijdens de D11 Conference. Gisteren zat Sundar Pichai in diezelfde stoel, hij is bij Google verantwoordelijk voor Android, apps en Chrome. De topman maakte bekend dat Google’s antwoord op Spotify binnen enkele weken naar iOS komt.

De muziekdienst met all you can stream abonnementsmodel werd eerder deze maand door de zoekgigant aangekondigd tijdens Google I/O. Voor 10 dollar per maand kunnen gebruikers onbeperkt muziek streamen. Op basis van muziek die je eerder hebt geluisterd, biedt Google ook suggesties voor nieuwe artiesten en albums.

Intussen worden de  geruchten dat Apple’s iTunes uitgebreid gaat worden met een streaming abonnementsmodel steeds geloofwaardiger. Het succes van diensten als Spotify, Pandora en Rdio toont aan dat consumenten zo’n muziekabonnement wel zien zitten.

Google’s muziekdienst is voorlopig alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Het is nog niet bekend wanneer de dienst in andere landen beschikbaar zal zijn. Het is dus even afwachten wie eerder in Nederland is met zijn muziekstreamdienst; Apple of Google.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  wouwout

  ben benieuwd, Google Music klinkt als een mooie combi tussen je eigen muziek uploaden in de cloud, streamen en ontdekken a la spotify (en lokaal opslaan, kan dat met google music ook zoals bij spotify?), en “radio”.
  Gisteren de nieuwe Gmail inbox, wat een innovatie de laatste tijd. Bij Google;-)

 • Profielfoto
  Diastro

  Innovatie? Je bedoelt redesign en concurrentie, denk ik.

 • Profielfoto
  essiw

  Apple zou beter doen om last.fm te gebruiken voor suggesties ipv genius…

 • Profielfoto
  Rednas93

  Ik gebruik de Google Music dienst (dus zonder All Access) al een tijdje op m’n Android telefoon! Het werkt zeer goed, maar ik mis een mogelijkheid om de muziek af te spelen op m’n stereo installatie. Google Music op een iOS toestel heeft dus een voordeel ten opzichte van Google Music op een Android toestel, aangezien er voor Apple producten veel meer audio accessoires zijn!

 • Profielfoto
  MEEUW

  “Het succes van diensten als Spotify,”
  Succes? Het bedrijf maakt al 6,5 jaar lang dik verlies….
  En er is geen plan hoe ze ooit winst gaan maken.
  Wat is daar succes aan?

 • Profielfoto
  THX-1138

  Als straks het gros van je apps bij Google vandaan komen, kan je beter een Android foon kopen. Sluit beter aan lijkt me.

 • Profielfoto
  GeertGB

  Helemaal mee eens. En het grootste gevaar voor Apple. Leuke devices, aardige software, maar geen of ronduit slechte services. Apple gaat lekker zo. Niet.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Ik zie dat abo-systeem helemaal niet zitten. Wat betaal je per maand? 10€ gemiddeld? Aan het einde van de maand ben je 10€ kwijt en heb je alleen een muziekherineringen over. Ik ben nog steeds van het download via de iTunes Store en downloaden via YouTube.

 • Profielfoto
  Ce

  @lcydragen68, je kunt afspeellijsten maken en nummer net zo vaak beluisteren als je wilt. Daarnaast kunt je met een premium abo 3333 nummers downloaden voor offline gebruik. Je mag kiezen uit zo’n 22 miljoen tracks waarbij er wekelijks zo’n 10.000 bij komen. Ik me iets voorstellen bij het willen bezitten van de muziek die je goed vindt. Ik denk dan echter eerder aan een CD dan een digitale aankoop uit iTunes die je mag afspelen als Apple dat goed vindt (spreek: alleen op Apple apparaten). Ik heb, zonder ooit maar iets te synchroniseren, de beschikking over al mijn playlists op zowel mijn Sonos, de Macbook én mijn Android telefoon. Mijn Macbook en Sonos spelen de muziek af via Wifi (dus geen extra kosten) en op mijn Android heb ik zo’n 400 nummer gedownload (hoeft niet, maar bespaart je datakosten tijdens het streamen). Ik vind het een briljant concept en maakt m.i. het aankopen van muziek overbodig.

 • Profielfoto
  markiij

  @meeuw,wat een onzin. Succes kun je niet alleen maar in geld uitdrukken. Enorm veel mensen gebruiken Spotify en vinden het goed werken. Dat is toch een groot succes? Daarbij maakte YouTube, een van de belangrijkste websites op internet ook jarenlang geen winst en nu wel.

  @icydragon,je kunt de nummers ook gewoon gratis downloaden of betaald als je ze ook nog wilt kunnen beluisteren als je stopt met betalen. En je kunt natuurlijk ook nog steeds je muziek via torrents binnenhalen en uploaden naar de cloud. Die kun je dan overal gratis streaming, ook zonder abonnement.

 • Profielfoto
  bechris60

  Heb nu spotify. Misschien toch maar eens gaan nadenken als Google music uitkomt. Spotify begint steeds slecher te worden!