Svennn
Svennn Nieuws 28 mei 2013
Leestijd: 1 minuut

‘Foxconn wil zelf producten verkopen’

Afgelopen kwartaal zag Foxconn zijn inkomsten met 19% dalen. Daarentegen steeg de nettowinst wel met 2,9%. Het bedrijf laat weinig los over het verband tussen Apple en zijn inkomsten. Marktonderzoekers schatten echter dat Apple verantwoordelijk is voor 50% van Foxconn’s inkomsten.

Eerder deze maand schreef The New York Times al over Foxconn’s plannen om minder afhankelijk van Apple  te worden. Vandaag komt Engadget met het nieuws dat Foxconn niet alleen plannen heeft om eigen accessoires te maken, maar ook samen met Mozilla aan een Firefox-telefoon werkt.

Eerder maakte een bestuurslid al bekend dat Foxconn momenteel alle zeilen bij moet zetten om nieuwe klanten te werven. Met een groter klantenbestand zal de afhankelijkheid van Apple langzaam afnemen. Daarnaast wil Foxconn nu haar eigen onderdelen gaan produceren en ‘hofleverancier’ van Mozilla worden.

Foxconn-medewerkers in één van de fabrieken.

Los van Apple of Mozilla heeft Foxconn ook plannen om onder een eigen merknaam accessoires en elektronica te gaan produceren. Volgens het The Wall Street Journal wordt er momenteel onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van online verkoop. Dit zou hogere marges opleveren dan de huidige producties. Afgelopen maart kocht Foxconn een aandeel van 10% in LCD-producent Sharp, hiermee maakte de productiereus zijn interesse in andere productcategorieën al kenbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Foxconn wil zelf producten verkopen’
Sluiten