‘Flickr en Vimeo worden in iOS 7 geïntegreerd’

Door: Raymon Mens - 15 reacties

Dat iOS 7 hoogstwaarschijnlijk een nieuwe ontwerp zal hebben, is ongetwijfeld geen verrassing. Er is echter nog weinig bekend over nieuwe features die iOS 7 gaat bevatten. Een anonieme bron van 9to5Mac meldt dat integratie van Flickr en Vimeo een van de nieuwe iOS 7-features zal zijn.

Op Flickr kunnen foto’s worden geüpload, op Vimeo video’s. De twee diensten zullen, volgens de bron van 9to5Mac, diep geïntegreerd worden in iOS 7. Ongeveer zoals Twitter en Facebook ook in iOS 6 verwerkt zijn. Dit zou inhouden dat gebruikers, om de diensten vanuit verschillende apps te gebruiken, maar één keer centraal in hoeven loggen.

Flickr-integratie zal het mogelijk maken om met een druk op de knop foto’s naar de fotosite te uploaden en te delen. Momenteel bevat iPhoto op OS X al Flickr-integratie, waarschijnlijk wordt deze integratie nu ook naar iOS gebracht. Flickr is eigendom van Yahoo, dat de data voor de beurs- en weer-apps aan Apple levert. Vorige maand gingen er al geruchten over een verdere samenwerking tussen Apple en Yahoo.

Vimeo lijkt te passen in Apple’s strategie om zo weinig mogelijk Google-services te gebruiken. In iOS kunnen filmpjes standaard naar YouTube geüpload worden, het valt te verwachten dat Vimeo als alternatief aanvulling voor YouTube gaat dienen. Vimeo wordt al vaak als clean en stijlvol alternatief voor YouTube gezien.

De iOS-apps van Vimeo en Flickr.
De iOS-apps van Vimeo en Flickr.

Omdat Apple nog geen officiële details met betrekking tot iOS 7 bekend heeft gemaakt, is het onzeker of Flickr en Vimeo inderdaad in iOS 7 zijn geïntegreerd. Het is al eerder gebeurd dat functies die wel in interne testversies van iOS zaten, niet in de publieke release zijn doorgevoerd. Facebook-integratie werd bijvoorbeeld al aangetroffen in testversies van iOS 4, maar zou pas in iOS 6 publiek aangeboden worden.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Rickje

  Los van het feit dat er wel of niet spelfouten in zijn (want daar was een discussie over, maar die reacties zijn nu verwijderd, zie ik), zal mij het me reet roesten of Flickr of Vimeo worden geïntegreerd.

 • Profielfoto
  JBStudio

  Gelukkig draait de hele wereld om jou hè Rickje….

 • Profielfoto
  Soulsalekta

  Zodra Vimeo inplaats van youtube gebruikt zal worden, zal het cleane van Vimeo gelijk de grond in gedrukt worden en upload elk n00b met een iOS apparaat zijn pauperfilmpjes op dat medium. Youtube is daardoor ook al verpest straks ook Vimeo. Vimeo mag er best bij, maar niet inplaats van. Doodzonde

 • Profielfoto
  essiw

  Meh, weer functies die ik toch nooit zal gebruiken, net zoals facebook en twitter… Hopelijk zorgt het er niet voor verslechteringen…

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Ik hoop het niet!
  Ik hoop dat je ze per direct kan verwijderen??????

  Waarom wel Vimeo en geen Youtube? RAARRRR

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Waarom wel Vimeo en geen Youtube? RAARRRR

  YouTube is eigendom van Google. Doet dat geen belletje rinkelen?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  De bron maakt niet duidelijk dat YouTube helemaal vervangen zal worden door Vimeo. Ik denk zelf dat de twee naast elkaar beschikbaar blijven.

 • Profielfoto
  Boike12

  Dit is vreemt, als ik inlog op deze site staan er opeens heel andere reacties. Ik zag een reactie waar ik op wilde reageren toen ik nog niet was ingelogd, maar zodra ik was ingelogd stond de reactie er niet meer. De reactie verschijnt weer als ik uitlog. Hoe kan dit?

 • Profielfoto
  Boike12

  Dat betekent veel nieuwe opties voor ontwikkelaars:-)

 • Profielfoto
  kevinboos

  Dit worden dan de killer features van iOS 7 dames en heren;)

 • Profielfoto
  serum

  Ben benieuwd wat voor ‘noviteit’ ze nu mee op de proppen komen. beste ontwikkeling was toch wel de basis van ios. daarna marginale ontwikkeling en niet meer dan voorspelbare minimale features om mee te komen. Het innovatieve en baanbrekende is er toch echt wel vanaf.

  Ze releasen iedere keer net wat te weinig features om het voor mij interessant te houden. Snap het vanuit commercieel/marketing oogpunt wel, maar ben er wel een heel klein beetje klaar mee.

  Ik heb ondertussen een nexus 4 gekocht. Grafisch standaard diep droevig, tenzij paars en blauw je lievelingskleur is. Wie weet wordt het ooit nog weer eens wat met een iPhone. Ik mis een beetje de ontwikkeling in het ios. iPad werkt prima. maar de iphone. Ik betaal geen 700 euro voor een telefoon. De tijd dat je een wasdroger met een koel/vriescombinatie bij een abonnement kreeg zijn ook wel voorbij. (prijsafspraken en telecommafia zijn zo een paar woorden die in me opborrelen).

  Op android heb je nuttige widgets, je hoeft niet overal een app voor te openen. Erg handig voor bv. remote voor itunes of een ad-hock agenda check. Ik voorspel dat Apple hier ook nog wel eens iets mee gaat doen. Tijd/dag instelbare push-mail. Handige features.
  Een 360 graden camera functie. Heeft android 4.2 ondertussen ook en is een leuke feature voor bijzondere vakantiefoto’s. Moet alleen weer breed ondersteund worden in oa iPhoto en iCloud ed.

  Doe ons een plezier en verbluf ons met IOS 7! minimale feature toevoegingen hoeven van mij niet meer.

 • Profielfoto
  jptje93

  Serum, de 360 graden foto’s kunnen in ios ook al een tijdje hoor!
  Maargoed, vimeo en flickr zullen niet meer zijn dan een leuk extraatje.

 • Profielfoto
  serum

  Niet standaard geïntegreerd, toch? met een extra app..

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  interessant, ookal gebruik ik geen van beiden. Misschien Vimeo in de toekomst.

 • Profielfoto
  Aidovive

  Vimeo laat ook ongecensureerde videoclips toe. De clip van Thicke waarin dames met ontbloot bovenlichaam rondlopen is wel op Vimeo te bekijken maar niet op YouTube. Ik vraag me af wat Apple daaraan kan of gaat doen.