Flagship store San Francisco verhuist wellicht naar Union Square

Door: Lucas Raggers - 7 reacties

Wie een bezoekje brengt aan het moederschip doet ongetwijfeld ook San Fancisco aan. En hij die dan door San Francisco loopt, komt natuurlijk niet ontoevallig langs de Apple Store op Stockton Street. Deze flagship store werd in 2004 geopend, maar zal wellicht binnenkort verhuizen naar een nieuw plekje 300 meter verderop.

Rendering van de nieuwe Apple Store aan Union Square
Rendering van de nieuwe Apple Store aan Union Square
Vooraanzicht van de Apple Store
Vooraanzicht van de Apple Store

Apple heeft documentatie bij de betreffende deelgemeente van San Francisco ingediend voor een nieuwe Apple Store aan Union Square. Op de locatie zat voorheen een grote Levi’s winkel. Aan Union Square zitten op dit moment grote merken als Louis Vuitton, Saks Fifth Avenue, Nike en Gucci.

De meegeleverde rendering verraadt een onmiskenbaar ontwerp van Apple Stores in nieuwe stijl. Een schoenendoos met een glazen zijkant, dat is misschien de beste omschrijving. De straatgevel lijkt te bestaan uit 10 grote glazen panelen zoals wie die kennen van Apple Store op Fifth Avenue in New York.

De huidige Apple Store doet al weer 9 jaar dienst
De huidige Apple Store doet al weer 9 jaar dienst

Reden voor de verhuizing zijn de bezoekersaantallen van de Apple Store aan Stockton Street. Deze nieuwe Apple Store zou 45% groter moeten worden en levert 50 extra banen op. Burgemeester Ed Lee van San Francisco hoopt met de nieuwe Apple Store van Union Square een aantrekkelijker gebied te maken voor shoppers.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  PowerMacje

  Wel jammer dat al die aluminium gevels overal verdwijnen…

 • Profielfoto
  BasBoo007

  Wel jammer ben er zelf geweest union square tsja, het ligt wel iets achter de ‘echte’ grote winkels

 • Profielfoto
  Remcovanderveer

  Ben er ook geweest, en weet ook precies welk pand Levi’s zat. Ik vind het een goed plan, vond het toen al vreemd dat de Apple Store niet aan Union Square zat. Is echt het centrum van de stad SF. Lekker dichtbij de andere grote ketens, Macy’s, Nike..

 • Profielfoto
  crazywarning

  Lijkt wel een beetje op de Apple Store @ Upper West Side in New York. Wel goed dat ze verhuizen overigens! Een beetje naar de drukkere omgeving.

 • Profielfoto
  Mona

  Prachtig ‘nieuw’ design. Openheid alom! Netjes.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Prachtig design. Mooie vorm van 21e eeuws retro van jaren 60.
  Design mag van mij ook doorgevoerd worden in Apple produkten. Mooie rechte hoeken in plaats van alles afgerond.

 • Profielfoto
  baz84

  ‘Niet ontoevallig’ is dus toevallig. En volgens mij is ‘ontoevallig’ niet eens een woord.