De grote stresstest: iPhone 5 vs Galaxy S4

Door: Lucas Raggers - 12 reacties

Je neemt drie telefoons, je gooit en smijt ermee en kijkt vervolgens welke ongeschonden uit de test komt. Dat is het idee achter een smartphone test van SquareTrade. In de test van SquareTrade worden de iPhone 5, de Samsung Galaxy S3 en S4 aan drie tests onderworpen.

Allereerst worden de telefoons vanaf schouderhoogte onder een lichte hoek op een granieten vloer losgelaten. Vervolgens wordt de frictie van de achterkant van de telefoons getest door de ze op een tafel weg te schuiven. Welke telefoon komt het eerst tot stilstand? Tot slot worden de telefoons tijdens het afspelen van een filmpje ondergedompeld in een bak met water. Wie als winnaar uit de bus komt, zullen we niet verraden. De beelden spreken voor zich.

Het moet opgemerkt worden dat de tests worden uitgevoerd door een bedrijfje dat verzekeringen aanbiedt voor telefoons, tablets en laptops. SquareTrade voert al een paar jaar valtests uit en neemt dit heel serieus. Zo serieus dat het nu een heuse ‘Breakability Score‘ introduceert. Deze ‘schaal van Richter’-achtige score geeft aan hoe snel een apparaat kapot gaat tijdens huis-, tuin- en keukenincidenten. De Samsung Galaxy S4 krijgt een 7, de Galaxy S3 een 6,5 en de iPhone 5 kijgt een 5. Hoe lager de score hoe beter.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  bestbier

  Volgens mij wil je dan tóch de iPhone 5 winnen.:-)

 • Profielfoto
  Ce

  Om de onzin van “valtests” aan te tonen (het vallen van toestellen is gewoon niet na te bootsen, er zijn te veel variabelen) hier nog een test van de S4, S3 en iPhone 5. Wie als winnaar uit de bus komt zal ik niet verraden, ook deze beelden spreken voor zich;-)

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XNIn0BAUjv4#!

 • Profielfoto
  essiw

  @ce, tja helaas gaat niemand grootschalige onderzoeken er naar doen, dit zou onbetaalbaar zijn voornamelijk omdat er continu nieuwe telefoons uitgebracht worden:p we zullen het nooit echt weten.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Ach, er is zelfs een keer écht onderzoek verricht naar op welke kant een gesmeerde boterham valt. Ik vraag mij af of het wat uitmaakt waarmee de boterham wordt gesmeerd: choco, confituur, krabsla, … En er zijn filmpjes waarop mensen een iPad beschieten…

 • Profielfoto
  IOS dude

  Deze droptest is in iedergeval beter dan de andere aangezien nu de smartphones van exect dezelfde hoogte worden gedropt en in exact dezelfde hoek.

 • Profielfoto
  ray-

  wel heel selectieve tests die hier worden getoond hoor.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Will it blend…..??!!

 • Profielfoto
  sedikit

  融合…..?!
  იქნება ეს ნაზავია …..?!
  Θα συνδυάσει …..;!
  of bedoel je:
  Zal het mengen …..??!
  Maar dan nog: onbegrijpelijk
  Ben je Engelsman? Of Amerikaan? Of Canadees?
  Maar hoe het ook zij, het staat wel verdomd erudiet! :p

 • Profielfoto
  FunkyBro

  @sedikit
  ‘Will it blend’ is een vrij bekend programma.. en dus een normale comment op dit artikel..

 • Profielfoto
  Ce

  en om helemaal volledig te zijn;-)

  http://www.youtube.com/watch?v=rofgMueCOqo

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  Zo z’n best gedaan op die reactie, terwijl even googlen op ‘Will it blend’ zo weinig moeite was geweest.

 • Profielfoto
  StarDesign

  Iphone 5 is best wel bestending tegen een paar vallen, mr wat betreft krasbestendigheid is dit toch een ander geval.