Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 1 mei 2013
Leestijd: 1 minuut

De grote stresstest: iPhone 5 vs Galaxy S4

Je neemt drie telefoons, je gooit en smijt ermee en kijkt vervolgens welke ongeschonden uit de test komt. Dat is het idee achter een smartphone test van SquareTrade. In de test van SquareTrade worden de iPhone 5, de Samsung Galaxy S3 en S4 aan drie tests onderworpen.

Allereerst worden de telefoons vanaf schouderhoogte onder een lichte hoek op een granieten vloer losgelaten. Vervolgens wordt de frictie van de achterkant van de telefoons getest door de ze op een tafel weg te schuiven. Welke telefoon komt het eerst tot stilstand? Tot slot worden de telefoons tijdens het afspelen van een filmpje ondergedompeld in een bak met water. Wie als winnaar uit de bus komt, zullen we niet verraden. De beelden spreken voor zich.

https://youtu.be/kjE__rr7J1s

Het moet opgemerkt worden dat de tests worden uitgevoerd door een bedrijfje dat verzekeringen aanbiedt voor telefoons, tablets en laptops. SquareTrade voert al een paar jaar valtests uit en neemt dit heel serieus. Zo serieus dat het nu een heuse ‘Breakability Score‘ introduceert. Deze ‘schaal van Richter’-achtige score geeft aan hoe snel een apparaat kapot gaat tijdens huis-, tuin- en keukenincidenten. De Samsung Galaxy S4 krijgt een 7, de Galaxy S3 een 6,5 en de iPhone 5 kijgt een 5. Hoe lager de score hoe beter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
De grote stresstest: iPhone 5 vs Galaxy S4
Sluiten