Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 15 mei 2013

De apps van Koning Willem-Alexander

Dat koning Willem-Alexander een groot fan is van de spulletjes van Apple wisten we al een tijdje. Zo kocht hij in 2007 een iPhone in New York, gaf hij in 2010 een speech vanaf zijn iPad. Nu we hem als koning in zijn werkkamer bezig zien, weten we ook meer over de apps die hij gebruikt.

De werkkamer van koning Willem-Alexander

Allereerst zien we op de foto zijn iPhone liggen op de grondwet. Onze koning is een zuinig man, want voor zover we kunnen zien is het nog een iPhone 4 of 4s. Het hoesje is van Decoded en is de Flip Case. Deze is te koop bij de meeste Nederlandse APR’s.

De apps op het eerste blad

Dan de iPad. Willem-Alexander heeft veel apps op zijn iPad staan. Op het eerste blad heeft hij 5 rijkgevulde mappen staan en dan heeft hij nog 3 bladen met apps. De mappen zijn: Nieuws, productiviteit, navigatie, spelletjes 1 en spelletjes 2. De koning loopt duidelijk tegen de beperking van maximaal 20 apps per map aan. Hieronder een overzicht met de apps die we herkennen.

Chrome (gratis)
Koning Willem-Alexander is zo te zien geen voorstander van Safari. In het dock zien we namelijk heel duidelijk de browser Chrome van Google.

Movie Player (€2,69)
Movie Player is een waarmee je filmpjes kunt afspelen. Dat kan natuurlijk ook via de Movies app van Apple, maar Movie Player speelt alle mogelijke formaten af.

WeatherPro (€4,49)
Een goed koning moet te allen tijde kunnen zien hoe het met het weer staat in alle delen van het land. Hiervoor lijkt Willem-Alexander WeatherPro te gebruiken.

GlobeConvert Pro (€0,89)
Voor het omrekenen van alle valuta van collega koninkrijken gebruikt Willem-Alexander de app GlobeConvert Pro.

Pages, Keynote en Numbers (€8,99 per stuk)
Het heeft er alle schijn van dat we in de map productiviteit de app icoontjes herkennen van Pages, Keynote en Numbers.

Angry Birds (gratis)
Midden bovenin bij ‘Spelletjes 1’ staat Angry Birds. Want welke vader heeft dat spel niet?

Volkskrant (gratis)
In de map Nieuws is de Volkskrant app duidelijk te herkennen aan de ‘V’.

TomTom Western Europe (€69,99)
In de map navigatie mag de TomTom app natuurlijk niet ontbreken. We zien er zelfs twee.

Kenny (gratis)
Tot slot lijken we in de ‘Spelletjes 1’ map rechts onderin de app Kenny te zien, een game die moet voorkomen dat de prinsesjes gaan jengelen.

Herken jij nog meer apps? Laat het weten! Einde OMT Boulevard bericht.

Reageer op artikel:
De apps van Koning Willem-Alexander
Sluiten