Raymon Mens
Raymon Mens OMT Specials 13 mei 2013
Leestijd: 3 minuten

De 10 essentiële Apple-URL’s

Vroeg of laat heb je het een keer nodig, dat ene stukje informatie dat op Apple.com te vinden is. Maar op welke pagina, op welk deel van de website ook alweer? In deze OMT 101 zetten we de belangrijkste pagina’s op de Apple-website bij elkaar.

1. Apple ID (https://appleid.apple.com)

Een Apple ID is het universele gebruikersaccount voor de bezitter van één of meerdere Apple-apparaten, er kan mee ingelogd worden op alle Apple-diensten. In het Apple ID staan daarnaast ook alle persoonlijke gegevens zoals naam, adres en creditcard-gegevens. Via de Apple ID-portal zijn deze gegevens te bekijken en beheren.

2. iForgot (https://iforgot.apple.com)

Via iForgot is het wachtwoord van een Apple ID met enkele snelle stappen te resetten.

3. Apple Services Status (http://www.apple.com/support/systemstatus)

Als je problemen hebt met iCloud, mail, iMessage of een van de andere webservices van Apple dan kan je via de Apple Services Status kijken of er een storing aan de Apple-servers is. In het overzicht is de status per dienst zichtbaar of deze problemen heeft en wanneer deze problemen opgelost zijn. Het is ook mogelijk om via een tijdslijn terug te kijken naar eerdere storingen.

4. Genius Bar (http://concierge.apple.com/reservation/nl/nl/techsupport/)

Voor service, garantie en vragen kan je bij een Apple Genius-medewerker aan de Genius Bar terecht bij een. Dit is een medewerker van de Apple Store die je met een enorme brok kennis over alle Apple-apparaten kan helpen. Voordat je terecht kan bij de Genius Bar, is een afspraak nodig. Die kan je via bovenstaande link maken.

 5. Support Database (http://www.apple.com/nl/support)

Support-sectie op de Apple-website huist een enorme database met Nederlandse how-to’s en documentatie van praktisch ieder Apple-product. De meeste pagina’s zijn geschreven in Jip-en-Janneke-taal en voor praktisch iedere mens te begrijpen.

6. Praat met Apple Support (https://expresslane.apple.com)

Soms is het handig om met een supportmedewerker van Apple te bellen. Dit gaat via het ‘bel ons niet, wij bellen jou’-principe. Maak een afspraak en een Apple-medewerker belt je op de door jou uitgekozen tijd. Het is ook mogelijk om Apple Support meteen te laten bellen.

7. Support Profile (http://supportprofile.apple.com)

Via My Support Profile kunnen de serienummers van je Apple-apparaten opgevraagd worden. Handig bij het doen van aangifte van een gestolen iPhone, de politie zal dan naar het serienummer vragen. Tevens is via My Support Profile de garantiestatus van je apparaten op te vragen.

8. Handleidingen (http://support.apple.com/nl_NL/manuals)

RTFM/Read the fucking manual, er zit een kern van waarheid in. Handleidingen, snelstart-documenten en technische beschrijvingen zijn te vinden in PDF-formaat.

9. Beveiligingsupdates (http://support.apple.com/kb/HT1222)

Veiligheid en beveiliging zijn de onderwerpen waar ICT de afgelopen tijd over gaat, hackers en ddos-aanvallen beheersen het nieuws. Als er een lek in OS X of iOS ontdekt wordt, gaat Apple aan de slag om dit lek te dichten. Op bovenstaande pagina kan je alles lezen over de laatste door Apple vrijgegeven beveiligingsupdates, ook zijn de updates hier te downloaden. Meestal gebeurt downloaden al via de functie software-update die op iedere Mac aanwezig is.

10. Privacy Policy (http://www.apple.com/privacy)

Privacy is ook een onderdeel van veiligheid. Wat Apple wel en niet mag en doet met jouw persoonlijke gegevens lees je in de Privacy Policy. Er staat nuttige info in, wist je bijvoorbeeld dat Apple een pagina heeft waar je iAd-tracking uit kan zetten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De 10 essentiële Apple-URL’s
Sluiten