De 10 essentiële Apple-URL’s

Door: Raymon Mens - 19 reacties

Vroeg of laat heb je het een keer nodig, dat ene stukje informatie dat op Apple.com te vinden is. Maar op welke pagina, op welk deel van de website ook alweer? In deze OMT 101 zetten we de belangrijkste pagina’s op de Apple-website bij elkaar.

1. Apple ID (https://appleid.apple.com)

Een Apple ID is het universele gebruikersaccount voor de bezitter van één of meerdere Apple-apparaten, er kan mee ingelogd worden op alle Apple-diensten. In het Apple ID staan daarnaast ook alle persoonlijke gegevens zoals naam, adres en creditcard-gegevens. Via de Apple ID-portal zijn deze gegevens te bekijken en beheren.

2. iForgot (https://iforgot.apple.com)
iForgot-screenshot

Via iForgot is het wachtwoord van een Apple ID met enkele snelle stappen te resetten.

3. Apple Services Status (http://www.apple.com/support/systemstatus)
AppleServiceStatus-screenshot

Als je problemen hebt met iCloud, mail, iMessage of een van de andere webservices van Apple dan kan je via de Apple Services Status kijken of er een storing aan de Apple-servers is. In het overzicht is de status per dienst zichtbaar of deze problemen heeft en wanneer deze problemen opgelost zijn. Het is ook mogelijk om via een tijdslijn terug te kijken naar eerdere storingen.

4. Genius Bar (http://concierge.apple.com/reservation/nl/nl/techsupport/)
Reserveren-screenshot

Voor service, garantie en vragen kan je bij een Apple Genius-medewerker aan de Genius Bar terecht bij een. Dit is een medewerker van de Apple Store die je met een enorme brok kennis over alle Apple-apparaten kan helpen. Voordat je terecht kan bij de Genius Bar, is een afspraak nodig. Die kan je via bovenstaande link maken.

 5. Support Database (http://www.apple.com/nl/support)
Support-screenshot

Support-sectie op de Apple-website huist een enorme database met Nederlandse how-to’s en documentatie van praktisch ieder Apple-product. De meeste pagina’s zijn geschreven in Jip-en-Janneke-taal en voor praktisch iedere mens te begrijpen.

6. Praat met Apple Support (https://expresslane.apple.com)
Praatmetsupport-screenshot

Soms is het handig om met een supportmedewerker van Apple te bellen. Dit gaat via het ‘bel ons niet, wij bellen jou’-principe. Maak een afspraak en een Apple-medewerker belt je op de door jou uitgekozen tijd. Het is ook mogelijk om Apple Support meteen te laten bellen.

7. Support Profile (http://supportprofile.apple.com)
Profile-screenshot

Via My Support Profile kunnen de serienummers van je Apple-apparaten opgevraagd worden. Handig bij het doen van aangifte van een gestolen iPhone, de politie zal dan naar het serienummer vragen. Tevens is via My Support Profile de garantiestatus van je apparaten op te vragen.

8. Handleidingen (http://support.apple.com/nl_NL/manuals)
Handleidinen-SS
RTFM/Read the fucking manual, er zit een kern van waarheid in. Handleidingen, snelstart-documenten en technische beschrijvingen zijn te vinden in PDF-formaat.

9. Beveiligingsupdates (http://support.apple.com/kb/HT1222)
securupd-screenshot

Veiligheid en beveiliging zijn de onderwerpen waar ICT de afgelopen tijd over gaat, hackers en ddos-aanvallen beheersen het nieuws. Als er een lek in OS X of iOS ontdekt wordt, gaat Apple aan de slag om dit lek te dichten. Op bovenstaande pagina kan je alles lezen over de laatste door Apple vrijgegeven beveiligingsupdates, ook zijn de updates hier te downloaden. Meestal gebeurt downloaden al via de functie software-update die op iedere Mac aanwezig is.

10. Privacy Policy (http://www.apple.com/privacy)
PP-screenshot

Privacy is ook een onderdeel van veiligheid. Wat Apple wel en niet mag en doet met jouw persoonlijke gegevens lees je in de Privacy Policy. Er staat nuttige info in, wist je bijvoorbeeld dat Apple een pagina heeft waar je iAd-tracking uit kan zetten?

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  Baron Van Dedem

  Toch vind ik de website van Apple niet altijd duidelijk. Meestal kom je met Google op de echte antwoorden die je wilt.

 • Profielfoto
  knekkie

  @baron

  Daar verdient Google dan ook zijn brood mee. Vinden wat jij zoekt.

 • Profielfoto
  jesper211232

  Maar als je dingen op de apple site niet kan vinden. dan vind je dit waarschijnlijk ook niet.;!

 • Profielfoto
  donut

  Wanneer verschijnt er eens een volledige manual van de Finder?
  Niet alles is zo intuitief…

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  @baron

  Daar verdient Google dan ook zijn brood mee. Vinden wat jij zoekt.

  Advertenties.

 • Profielfoto
  Ostinato

  Handig lijstje. Ter aanvulling is deze oude post misschien ook nog handig:
  .
  http://www.onemorething.nl/2011/03/vragen-over-je-apple-product-ga-eens-terug-naar-de-bron/

 • Profielfoto
  THX-1138

  @donut Finder is verre van gebruiksvriendelijk. De Windows Verkenner is een stuk handiger. Het is niet voor niets dat Apple in OSX stappen zet om het ding de nek om te draaien (implementatie iCloud)

 • Profielfoto
  wensink

  wat is er mis met de Finder dan?

 • Profielfoto
  Koning Frank

  non-news

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  wat is er mis met de Finder dan?

  Sinds Snow Leopard een hele hoop, maar dat zal wel aan mij liggen. De Panther/Tiger Finder is tot nu toe IMHO de beste.

 • Profielfoto
  MouseMighty

  OS 7.5 FTW!:nerd:

 • Profielfoto
  essiw

  Geen enkel probleem met Finder hier… geen idee waar jullie last van hebben…

 • Profielfoto
  Hydræ
 • Profielfoto
  BoneheadX
 • Profielfoto
  BDM STUDIOS

  @donut op MacRumors, genoeg add-ons / alternatieven voor Finder in deze post! Suc6!!!

  Hello All – I’m transitioning from PCs to Apple in my early retirement- have a MBP & an iMac on order – learning Mtn Lion and have been frustrated w/ Finder (no multiple panels & sub-folder listings to transfer files) – IS there a good substitute? In searching the web, I’ve found a number of options listed below – I’d appreciate comments & suggestions on which of these programs may be the best – would prefer ‘free’ or a less expensive option, but willing to pay – thanks!:-)

  Finder Substitutes:

  DiskOrder – $20
  ForkLift 2 – $20
  muCommander – free
  PathFinder – $40
  TotalFinder – $18
  XFile – $60
  Xfolders – free
  XtraFinder – free

  http://forums.macrumors.com/showpost.php?p=17162813

 • Profielfoto
  mtooster

  @jamba… doe eens koest joh! Is niet goed voor je bloeddruk.
  Als ze je nou met een kluitje in het riet gestuurd hadden… maar het bos in is niet zo erg toch? Beetje natuur en rust is wel goed voor je zo te zien
  Oja: 0800 0200 570

 • Profielfoto
  Haike

  Ik vind het wel handig dat jullie dat hier hebben neergezet. OMT: Dank je wel! Alleen is het jammer dat apple zelf niet zo mee werkt…. als ik op zoek ga naar de handleiding van mijn MBP, krijg ik een “file not found”…… te zien

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  OS 7.5 FTW!:nerd:

  Als iemand die System 7 vroeger heeft gebruikt (en alle andere ‘classic’ Mac OS’s vanaf 7), ja, die Finder werkt zelfs nog prettiger.

 • Profielfoto
  recoiller

  Ik vond Systeem 7 prettiger dab 6. Bij systeem 8 heb ik ook alleen prettige herinneringen en systeem 9.2 vond ik zo prettig dat ik de noodzaak voor Systeem X heel lang niet gezien heb.. Ik weet dat er in die tijd ook een reparatie-upgrade is geweest met vrij weinig nieuwe functies maar alle problemen van het vorige OS werden opgelost.
  Lion is in mijn beleving het slechtste OS sinds tijden van Apple en vergelijkbaar met Vista voor PC. Veel van de enorme blunders van Lion zijn in Mountain Lion recht getrokken.