Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 mei 2013

‘Budget-iPhone wordt niet budget’

Hij bestaat misschien, maar misschien ook niet. Hij zou er aardig uitzien in iMac G3-stijl. Hij zou in verschillende kleurtjes kunnen komen en zelfs al een naam hebben, iPhone Math. Tot slot raken analisten en marktonderzoekers er niet over uit gerapporteerd. De geruchtmakende Budget-iPhone.

AllThingsD sprak met analisten van zakenbank J.P. Morgan. Volgens hen wordt de budget-iPhone helemaal geen budget-toestel, maar een middenklasser met een prijs van 350 tot 400 dollar. Volgens de analisten valt in het middensegment het meeste marktaandeel te behalen. Bovendien zou Apple al eerder een succesvol middenklasse-apparaat in de markt hebben gezet: De iPad Mini.

Apple zou volgens de analisten veel kunnen verkopen in het middensegment.

De analisten zien achterblijvende verkoopcijfers van smartphones in het middensegment en verwachten dat Apple hierop in zal springen, zoals bij de iPad Mini ook gebeurde. Apple’s mini tablet is met €335 duurder dan bijvoorbeeld de Nexus 7 die voor €250 over de toonbank gaat, maar is toch behoorlijk populair als middenklasse-tablet. Ook de iPod, die wat duurder was dan de gemiddelde USB Mp3-speler, heeft Apple geen windeieren gelegd.

Reageer op artikel:
‘Budget-iPhone wordt niet budget’
Sluiten