‘Budget-iPhone wordt niet budget’

Door: Raymon Mens - 21 reacties

Hij bestaat misschien, maar misschien ook niet. Hij zou er aardig uitzien in iMac G3-stijl. Hij zou in verschillende kleurtjes kunnen komen en zelfs al een naam hebben, iPhone Math. Tot slot raken analisten en marktonderzoekers er niet over uit gerapporteerd. De geruchtmakende Budget-iPhone.

AllThingsD sprak met analisten van zakenbank J.P. Morgan. Volgens hen wordt de budget-iPhone helemaal geen budget-toestel, maar een middenklasser met een prijs van 350 tot 400 dollar. Volgens de analisten valt in het middensegment het meeste marktaandeel te behalen. Bovendien zou Apple al eerder een succesvol middenklasse-apparaat in de markt hebben gezet: De iPad Mini.

Er worden weinig smartphones in het middensegment verkocht.
Apple zou volgens de analisten veel kunnen verkopen in het middensegment.

De analisten zien achterblijvende verkoopcijfers van smartphones in het middensegment en verwachten dat Apple hierop in zal springen, zoals bij de iPad Mini ook gebeurde. Apple’s mini tablet is met €335 duurder dan bijvoorbeeld de Nexus 7 die voor €250 over de toonbank gaat, maar is toch behoorlijk populair als middenklasse-tablet. Ook de iPod, die wat duurder was dan de gemiddelde USB Mp3-speler, heeft Apple geen windeieren gelegd.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  Sandermrt

  De iPhone 4 ligt momenteel toch ook in deze prijsklasse?

 • Profielfoto
  Ansems

  @sandermrt

  Ja inderdaad 388 dus precies eigenlijk waarom zouden ze met nog een iPhone komen van ongeveer de zelfde prijs? Lijkt mij onlogisch en onnodig

 • Profielfoto
  Barend Mars

  388 voor een iPhone 4

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  Dat zouden ze kunnen doen om mensen dan niet het gevoel te geven een verouderd model te kopen, maar gewoon een nieuwe voor dezelfde prijs. (Met natuurlijk lagere specs.)

  Maar wat ze al jaren doen, de oude iPhone goedkoper maken vind ik het beste!

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  Denk eerder aan een toestel met meer prestaties dan een iPhone 4, het is immers een trage bak aan het worden. Ik denk dat tegen alle verwachtingen in de iPhone 4 goed verkoopt en dat in deze prijsklasse een nieuw model komt.

 • Profielfoto
  1984

  Denk eerder aan een toestel met meer prestaties dan een iPhone 4, het is immers een trage bak aan het worden.

  Vreemd dat de zelfde nog niet zo lang geleden aan alle wensen voldeed. laat je niet gek maken .Het is een bekend euvel: als je veel apps op je iPad, iPhone of iPod touch gebruikt, gaat het apparaat na verloop van tijd steeds trager reageren. De oorzaak daarvan zit in 99 procent van de gevallen in de multitasking-functionaliteit van iOS.

  http://www.portablegear.nl/reviews/overzicht_smartphones.htm

 • Profielfoto
  Buzz

  1984: Laat die multitasking functionaliteit nou beperkt zijn door de hardware (met name het geheugen, en in mindere mate de CPU), en dan kom jij dus op dezelfde conclusie uit als dj bazzie wazzie.

 • Profielfoto
  Douwie

  1984: Laat die multitasking functionaliteit nou beperkt zijn door de hardware (met name het geheugen, en in mindere mate de CPU), en dan kom jij dus op dezelfde conclusie uit als dj bazzie wazzie.

  Ik denk juist dat de CPU belangrijker is dan het geheugen bij de iPhone 4. De iPhone 4 en 4S hebben immers beide 512MB ram, maar de 4S heeft wel 2 keer zoveel tegenkracht. (2 X 800 MHz ipv 1 X 800 MHz) Dit zie je ook meteen terug in de graphics van games, bij de iPhone 4S zijn die veel vloeiender. Ook multitasken gaat beter op de 4S, maar als ik de iPhone 4 met een iPod touch 4G vergelijk (256MB ram) dan zie ik toch dat multitasken veel beter gaat op de iPhone 4 en dat Apps op de iPod touch 4G zelfs crashen door te weinig ram geheugen.

 • Profielfoto
  Cobus Van beek

  Het worden gewoon vervangers voor de 4en4s. Als eerste i.v.m. Schermgrootte en voor de toekomst om design en kleurtjes.

 • Profielfoto
  1984

  The iPhone 4 is only marginally cheaper when the total cost of ownership over two years is considered, and those on tight budgets typically would be better off doing without a smartphone altogether than saving US$100 up front. However, those who find the faster performance, larger storage capacity, faster mobile data support, better camera, and additional software features of the iPhone 4S unnecessary still could be happy with an iPhone 4 and perhaps find a way to put the US$100 savings to better use. bron

 • Profielfoto
  INCTRL

  Ik lees nu al bijna 5 jaar lang hetzelfde kulverhaal over een ‘budget’ iphone. Elke Apple fan weet dat Apple al jaren een ‘budget’ iPhone verkoopt. Deze heet momenteel de iPhone 4 (volgend jaar de 4S and so on). Deze is goedkoper dan de iPhone 5. is al 2 generaties oud maar hier worden wel 100x per dag tv spotjes van uitgezonden via Tmobile en Vodafone om dit ‘budget’ toestel aan te bieden.

  Ja begint het nu een beetje door te dringen?

 • Profielfoto
  1984

  Ja begint het nu een beetje door te dringen?

  Nee.. The Mac Mini was the first consumer level Macintosh desktop to ship without … The Mac Mini is an entry-level computer intended for budget-minded customers. bron

 • Profielfoto
  Sandermrt

  Ik denk ook niet dat Apple een echte budget iPhone gaat maken. Oudere modellen verkopen ze voor minder, maar een nieuwe iPhone te verkopen voor minder is wel raar. Ik vind het ook anders dan met de iPad mini, die is natuurlijk kleiner en makkelijker om mee te nemen. De ‘budget’ iPhone zal vast een gewone iPhone worden, maar dan goedkoper? Ik vind het niks voor Apple om het woord ‘goedkoop’ te gebruiken.

 • Profielfoto
  LighScan

  Vreemd dat de zelfde nog niet zo lang geleden aan alle wensen voldeed. laat je niet gek maken .Het is een bekend euvel: als je veel apps op je iPad, iPhone of iPod touch gebruikt, gaat het apparaat na verloop van tijd steeds trager reageren. De oorzaak daarvan zit in 99 procent van de gevallen in de multitasking-functionaliteit van iOS.

  http://www.portablegear.nl/reviews/overzicht_smartphones.htm

  Nu haal je een prachtig voorbeeld aan, staar je niet blind op specs! Ik ben van die miserabel onding, genaamd Sony Xperia U, overgestapt naar een iPhone 4. Een aankoop die ik mij niet beklaag. Die Xperia U is het slechtste onding ooit gelanceerd, en support van Sony is nihil. Als je echt een sloom apparaat wilt, met clean install (zonder apps!), koop dan maar lekker die Xperia U ja.

 • Profielfoto
  INCTRL

  Ja begint het nu een beetje door te dringen?

  Nee.. The Mac Mini was the first consumer level Macintosh desktop to ship without … The Mac Mini is an entry-level computer intended for budget-minded customers. bron

  =================================================
  Van een “budget iphone” gaan we het nu opeens over een Mac mini hebben met een verwijzing naar een Wikipedia artikel. Yeah right.

  Zal het nog 1x voor je uitkauwen: De zgn. “budget iphone” is iPhone 4 momenteel. En een goedkopere iPhone naast een nieuwe iPhone zal nooit..ik herhaal nooit uitgebracht worden door Apple. Uiteraard kunnen we tot het einde der tijden zogenaamde ‘analisten’ en ‘voorspellingen’ en/of ‘geruchten’ gaan publiceren maar een plastic dinkey toy iPhone gaat er NOOIT komen.

  Dringt het nu een beetje door? Of wil je nu alweer over een totaal andere productgroep gaan discussiëren?

 • Profielfoto
  1984

  En een goedkopere iPhone naast een nieuwe iPhone zal nooit..ik herhaal nooit uitgebracht worden door Apple.

  Dat zijn jouw woorden.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ze hebben het helemaal niet begrepen…300-400 euro dat IS voor Apple een budget telefoon…!!:):) en voor de klanten die goede kwaliteit willen voor wat minder geld (vergelijk de iPad Mini) is het dat ook.
  Apple kan grote resultaten boeken met zo’n telefoon. En wie dacht dat budget voor Apple 200 euro is of zo, die heeft het niet begrepen.

 • Profielfoto
  INCTRL

  En een goedkopere iPhone naast een nieuwe iPhone zal nooit..ik herhaal nooit uitgebracht worden door Apple. Dat zijn jouw woorden.

  Dat zijn niet “mijn woorden” dat zijn de woorden van Steve Jobs en recently nog zelfs Tim Cook. En als je even 10 sec langer nadenkt weet je het zelf ook.

  @MacAanZee 4 minuten geleden je zegt het zelf al: de iPhone 4 is DE BUDGET iPhone in de Apple lijn.

  Dit schijnt voor sommigen echt hogere wiskunde te zijn volgens mij.

 • Profielfoto
  steveb

  ik stel me een paar vraagjes?
  is dit een doorzichtig plastic (1) of gekleurd glas(2)?
  1. dan lijkt het mij eerder een namaak toestel (zoals zoveel chineese voorbeelden)
  2. zou mooi zijn, maar als ik de specs niet zie en wel de prijs dan denk ik eerder aan een nieuwe ipod touch.
  of de grens tussen touch en phone vervagen nog net iets meer met deze ontwikkeling.

 • Profielfoto
  Haike

  Apple heeft zo zijn eigen visie over wat “Budget” is. Krijg ik de indruk…. Maar ik geloof niet dat dat een visie is die aansluit bij de gemiddelde klant. Ik heb in ieder geval nog nooit een apple product gezien waarvan ik dacht dat is nou echt een schappelijke prijs. De budget ipad (of wat daar voor door moet gaan) is toch ook niet een prijsklasse dat je die zo ff meeneemt….

 • Profielfoto
  MacRidge

  Zo’n groot bedrijf, en dan een oud model als als middenklasser?
  Massa’s willen hip zijn met het ‘nieuwste’ model. Dus ook de nieuwste middenklasser.
  De vraag is dan niet OF hij er komt maar WANNEER hij er komt.