Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 mei 2013

Bill Gates: ‘iPad is een frustrerend ding’

Voormalig Microsoft-boegbeeld en oprichter Bill Gates zei vandaag in een interview met het Amerikaanse nieuwskanaal CNBC dat veel mensen de iPad maar een frustrerend ding vinden. De reden? Het gebrek aan het fysiek toetsenbord en vooral Office. De zender vroeg hem naar zijn kijk op de krimpende PC-markt.

Op de vraag hoe de toekomst van pc’s en tablets eruit ziet, antwoordde Gates dat de scheiding tussen deze twee steeds meer zal vervagen. De Surface is hier een mooi voorbeeld van, de pro tablet van Microsoft heeft zelfs een ingebouwde ventilator. De voormalig Microsoft-man haalde Windows 8 aan als ‘het beste van twee werelden’ en prees de mobiliteit en flexibiliteit van de Surface. Gates kon het niet laten om de iPad te beschrijven als een frustrerend ding. Volgens hem zijn veel iPad-gebruikers gefrustreerd omdat ze niet kunnen typen of documenten kunnen maken.

Deze uitspraken doen ons denken aan de Mac vs. PC-campagne van enkele jaren geleden. Hier wordt de PC neergezet als saai ding voor documenten, spreadsheets en cijfers terwijl de Mac over leuke dingen als entertainment, podcasts, filmpjes en muziek gaat. Deze lijn valt, zeker na de uitspraken van Gates vandaag, vrijwel 1 op 1 door te trekken naar de iPad en Surface. Is er dan helemaal niets veranderd?

 

Reageer op artikel:
Bill Gates: ‘iPad is een frustrerend ding’
Sluiten