Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 mei 2013
Leestijd: 1 minuut

Apple zet ruim 1,9 miljard euro om in de Benelux

Apple zet jaarlijks 1,95 miljard euro om in de Benelux. Dat blijkt uit een vacature voor financial controller in Amsterdam die afgelopen vrijdag is geplaatst. Het is voor het eerst dat het bedrijf uit Cupertino zo open is over de omzet in een bepaald gebied. In jaarverslagen beperkt Apple zich vaak tot het vermelden van de omzet van heel Europa.

De werd ontdekt door Emerce en lijkt te verwijzen naar zowel de eigen omzet als externe verkoopkanalen zoals bijvoorbeeld de Apple Premium Resellers, Dixons of MediaMarkt. Inmiddels is de vacature door Apple van zijn website verwijderd. De vacature sprak van “the ongoing success of Apple’s $2.5b+ business in the BNL region (Belgium, Netherlands and Luxembourg) across its diverse channel partners and three countries”.

Het is voor het eerst dat cijfers over de omzet in de Benelux bekend worden gemaakt, normaal deelt de iPhone-maker alleen cijfers van bepaalde werelddelen mede. De totale omzet in Europa was afgelopen jaar 36,3 miljard euro. Als de cijfers die vermeld stonden in de vacature over dezelfde periode gaan, haalt Apple 6,9 procent van zijn Europese omzet uit de Benelux.

Het is niet duidelijk of de Apple Store in Amsterdam meegerekend is bij het totaal van 1,9 miljard euro, deze Store wordt namelijk formeel aangestuurd vanuit de UK. Vandaag werd bekend dat een Apple Store in de VS voor een gemiddelde omzet van 10 miljoen euro per jaar zorgt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple zet ruim 1,9 miljard euro om in de Benelux
Sluiten