Apple zet ruim 1,9 miljard euro om in de Benelux

Door: Raymon Mens - 9 reacties

Apple zet jaarlijks 1,95 miljard euro om in de Benelux. Dat blijkt uit een vacature voor financial controller in Amsterdam die afgelopen vrijdag is geplaatst. Het is voor het eerst dat het bedrijf uit Cupertino zo open is over de omzet in een bepaald gebied. In jaarverslagen beperkt Apple zich vaak tot het vermelden van de omzet van heel Europa.

De vacature werd ontdekt door Emerce en lijkt te verwijzen naar zowel de eigen omzet als externe verkoopkanalen zoals bijvoorbeeld de Apple Premium Resellers, Dixons of MediaMarkt. Inmiddels is de vacature door Apple van zijn website verwijderd. De vacature sprak van “the ongoing success of Apple’s $2.5b+ business in the BNL region (Belgium, Netherlands and Luxembourg) across its diverse channel partners and three countries”.

Het is voor het eerst dat cijfers over de omzet in de Benelux bekend worden gemaakt, normaal deelt de iPhone-maker alleen cijfers van bepaalde werelddelen mede. De totale omzet in Europa was afgelopen jaar 36,3 miljard euro. Als de cijfers die vermeld stonden in de vacature over dezelfde periode gaan, haalt Apple 6,9 procent van zijn Europese omzet uit de Benelux.

Het is niet duidelijk of de Apple Store in Amsterdam meegerekend is bij het totaal van 1,9 miljard euro, deze Store wordt namelijk formeel aangestuurd vanuit de UK. Vandaag werd bekend dat een Apple Store in de VS voor een gemiddelde omzet van 10 miljoen euro per jaar zorgt.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Bor

  Hoe staat de koers euro : benelux momenteel?

 • Profielfoto
  Boike12

  Vandaag werd bekend dat een Apple Store in de VS voor een gemiddelde omzet van 10 miljoen euro zorgt.

  10 miljoen euro omzet per wat, per jaar?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Per jaar, gezien het hele artikel al over omzetten per jaar ging, heb ik dat weggelaten. Omdat het toch onduidelijkheden oplevert zal ik ook bij het laatste zinnetje ‘per jaar’ toevoegen.

 • Profielfoto
  Chantal C.

  Mag Siri dan in het Nederlands aub?;-)

 • Profielfoto
  Bman

  Mag wel, gebeurt NIET!

 • Profielfoto
  -Mark-

  Jawel laatst was er een stagevacature voor NL Siri in Cupertino:)

 • Profielfoto
  MrHammond

  En is bij deze omzet ook die van iTunes S.à r.l. meegerekend? Die zit in Luxemburg, maar verkoopt ook daarbuiten (o.a. Zwitserland)

 • Profielfoto
  Bman

  @-Mark-; Er kwam laatst (2011) ook een patent langs over een iPhone met een gebogen scherm…

 • Profielfoto
  Yoeri

  2 miljard euro omzet per jaar. Is dat dan nog niet genoeg om bij de eerste landen te zitten die nieuwe producten krijgen?