Apple voorziet interactieve toekomst voor AirPlay

Door: Jan-Daan Maasland - 8 reacties

Airplay is één van Apple’s beter uitgewerkte ideeën. Je kunt er foto’s, films en muziek mee streamen vanaf bijvoorbeeld een iPad. Ook is het met ‘Airplay Mirroring’ mogelijk om het scherm van een Apple-apparaat te klonen. Wat niet mogelijk is, is het vanaf de Apple TV bewerken van de content. Daar wil Apple echter verandering in gaan brengen.

Deze week publiceerde het US Patent & Trademark Office een nieuw Apple-patent. Hierin wordt een interactieve vorm van AirPlay omschreven, waarmee het vanaf verschillende gebruikersinterfaces mogelijk is om veranderingen in content aan te brengen.

Uitleg Patent
Uitleg Patent

Het patent laat zien dat de ondersteuning van applicaties verbeterd zal worden. Als voorbeeld wordt in het patent gesproken over het raten van foto’s via de Apple TV. Via een eenvoudige interface moet het ook mogelijk worden om foto’s aan te passen en te delen via sociale media.

Gebruikers interface via Apple TV
Gebruikers interface via Apple TV

Er komt in het patent ook naar voren dat er interactie kan ontstaan tussen twee dezelfde apparaten. Denk hierbij aan twee iPads. De ene iPad voert dan de foto’s aan en de ander wordt een gebruikersinterface. Door dit patent kunnen er dus allerlei nieuwe interacties ontstaan tussen bestaande producten van Apple.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  THX-1138

  Leuk al dat “voorzien”, maar ik wil nieuwe spullen zien.

 • Profielfoto
  Tuur Tisseghem

  Ja, een Apple TV met een echt scherm!Dat zou nog eens handig zijn.Want als ik tegen de mensen zeg ik heb een Apple TV.Dan zeggen zij hoeveel heeft dat gekost.Dan zeg ik euh 100 euro en dan zeggen zij WAT !!!da kan nie!

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  wat is raten? oh, is dat van het Engelse woord rate, wat beoordelen betekent.
  Serieus, ik vroeg me echt af wat raten is totdat ik naar die foto’s van daaronder bekeek.

 • Profielfoto
  lucsax

  Iedere keer als ik dat gehannes zie bij OMT live bij het inloggen via airplay tussen de verschillende gebruikers, verbaas ik mij erover hoe rustig iedereen blijft terwijl er ingelogt moet worden. ‘O jee, wie weet wie er uit moet loggen zodat ik erop kan… Dat gaat in ons Apple-gezin niet altijd even gemakkelijk. Als er iets gedeeld moet worden, dan is dat wat mij betreft allereerst de besturing zelf, gewoon een software schakelpaneel zodat iedereen ingelogd blijft, met mogelijkheid tot meerdere schermen zoals Skype.

 • Profielfoto
  Xcode

  @lucsax
  Ik herken het probleem. Uiteindelijk lost het zich deels zelf op omdat iedereen voor zichzelf uiteindelijk wel een iPad koopt… telefoons zijn vaak persoonlijker dus de iPhone doet er niet zo aan mee. Maar inderdaad, je eigen, persoonlijke content hebben op een gedeeld iOS apparaat is nog wel een mooie uitdaging voor Apple. Wat dat betreft doet concurrent Microsoft dat vele malen beter, vooral als je kijkt naar hun net geïntroduceerde multimedia alleskunner Xbox One. Hopelijk verrast Apple ons op het WWDC ons met een leuke oplossing.

 • Profielfoto
  Needler

  De Apple TV waar een veel mensen op hopen komt niet. Ik was de podcast van John Gruber aan het luisteren. Daar fantaseerde hij over een HDMI-dongle waar Apple TV in zit gebouwd. In de connector van de Thunderbolt zit qua techniek een Phone ingebouwd. Kun je nagaan wat je in een dongle kunt stoppen. Kabel gaat uiteindelijk toch dood. het concept dat tv zenders bepalen wat jij te zien krijgt is nu al achterhaald.

 • Profielfoto
  wouwout

  De Apple TV waar een veel mensen op hopen komt niet. Ik was de podcast van John Gruber aan het luisteren. Daar fantaseerde hij over een HDMI-dongle waar Apple TV in zit gebouwd. In de connector van de Thunderbolt zit qua techniek een Phone ingebouwd. Kun je nagaan wat je in een dongle kunt stoppen. Kabel gaat uiteindelijk toch dood. het concept dat tv zenders bepalen wat jij te zien krijgt is nu al achterhaald.

  exact, de apple TV is een dongle of een nieuwe versie van het huidige zwarte doosje. Geen beeldscherm van Apple.
  Airplay is mooi maar werkt bepaald niet vlekkeloos (video stopt om te bufferen, airplay verbinding wordt niet opgezet, vertraging en slecht beeld bij mirroring enz)

 • Profielfoto
  MacKevin11

  @lucsax
  Inderdaad!