Apple verliest iPad-zaak tegen Samsung

Door: Raymon Mens - 7 reacties

In Korea gaat ongetwijfeld de champagne open. Zojuist heeft de Hoge Raad in Den Haag namelijk beslist dat Samsung het modelrecht van Apple’s iPad niet schendt. Het tabletontwerp heeft volgens de hoogste rechters slechts recht op een beperkte bescherming.

Apple claimde dat Samsung met de Galaxy Tab 10.1 inbreuk maakt op haar modelrecht. Nadat de de rechtbank en hof de vordering van Apple afgewezen, ging het bedrijf uit Cupertino in cassatie. Het mocht echter niet baten.

Volgens het hof heeft de iPad slechts in beperkte mate een eigen karakter. Elementen waaruit de iPad is opgebouwd kwamen al in eerdere, door anderen op de markt gebrachte producten voor. Prior art dus. Hierdoor heeft het iPad-model slechts een beperkte beschermingsomvang. Ondanks dat Apple tot de hoogste rechter ging, stelde deze ook dat de uitspraak van het hof juist was.

In de procedure was niet aan de orde of Samsung onrechtmatig heeft aangehaakt bij het commerciële succes van de iPad. Daarover is dus niets beslist.

De volledige uitspraak is op de website Rechtspraak.nl te lezen.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  ReusVRotterdam

  Uitspraak is juist en rechtvaardig.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Gelukkig. Hebben we dat gezeik ook maar weer achter de rug.

 • Profielfoto
  241

  Helemaal mee eens, kapitalistische onzin die rechtszaken tussen Apple en Samsung.

 • Profielfoto
  Bento

  Terecht. Felicitaties zijn op zijn plaats.

 • Profielfoto
  ernst.

  Heerlijk, hoe het recht zegeviert want het is juist Apple die als een klein kind elke keer begon te zeuren over patentschending en elk wissewasje aangreep om een rechtszaak te voeren en het gelijk te halen. Hopelijk opent dit ook de ogen van Apple jehova’s zoals ene Peter Villevoye die elke scheet en actie van Apple verafgoden alsof zojuist de hemel is geopend en een orakel is aanschouwt.

 • Profielfoto
  GrannySmith

  Goed begin van het weekend. Apple krijgt weer eens een koekje uit eigen deeg. Alle HW die Apple maakt is eerder bedacht. Ze maken het alleen mooier, kleiner en gebruiksvriendelijker. That’s all. En dan kun en moet je niet tegenhouden als anderen dat spelletje ook gaan spelen. Dat is jengelen als een klein kind.

  Top uitspraak.

 • Profielfoto
  recoiller

  Ik vind wel dat Samsung Apple kopieert maar ben het met deze uitspaak wel eens. De patentwoede is compleet doorgeslagen.