Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 31 mei 2013

Apple verliest iPad-zaak tegen Samsung

In Korea gaat ongetwijfeld de champagne open. Zojuist heeft de Hoge Raad in Den Haag namelijk beslist dat Samsung het modelrecht van Apple’s iPad niet schendt. Het tabletontwerp heeft volgens de hoogste rechters slechts recht op een beperkte bescherming.

Apple claimde dat Samsung met de Galaxy Tab 10.1 inbreuk maakt op haar modelrecht. Nadat de de rechtbank en hof de vordering van Apple afgewezen, ging het bedrijf uit Cupertino in cassatie. Het mocht echter niet baten.

Volgens het hof heeft de iPad slechts in beperkte mate een eigen karakter. Elementen waaruit de iPad is opgebouwd kwamen al in eerdere, door anderen op de markt gebrachte producten voor. Prior art dus. Hierdoor heeft het iPad-model slechts een beperkte beschermingsomvang. Ondanks dat Apple tot de hoogste rechter ging, stelde deze ook dat de uitspraak van het hof juist was.

In de procedure was niet aan de orde of Samsung onrechtmatig heeft aangehaakt bij het commerciële succes van de iPad. Daarover is dus niets beslist.

De volledige uitspraak is op de website Rechtspraak.nl te lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple verliest iPad-zaak tegen Samsung
Sluiten