Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 mei 2013
Leestijd: 1 minuut

Apple-museum Nederland is weer open

Naast de klompenmakerij, het grutterswinkeltje en de paardentram, huisvest het Drentse museumdorp Orvelte sinds deze week ook het Nederlandse Apple-museum. Eerder dit jaar moest het museum nog voor de officiële opening hals over kop haar bovenverdieping in het Friese Ureterp verlaten.

Gelukkig was een nieuwe locatie snel gevonden. Een zorgboerderij in het museumdorp stelde een expositieruimte van 130 m2 beschikbaar. Afgelopen zaterdag was de feestelijke opening. Het SBS-programma Hart van Nederland ging op bezoek bij de net heropende tempel der Macs. 

Orvelte ligt op 20 kilometer afstand van Emmen en telt ongeveer 230 inwoners, de Macs zijn er sinds kort in de meerderheid. De naam ‘museumdorp’ verwijst naar de vele toeristische bezienswaardigheden. In het dorp is, soms tegen betaling, te zien hoe men in vroegere tijden leefde en werkte.

Het museum beschikt over een mooie collectie Apple-klassiekers. Niet alleen hardware, maar ook software en documentatie worden tentoongesteld. Alle machines die er staan werken ook echt. Al dit moois is vanaf nu te aanschouwen aan de Flintenweg 2 in het idyllische Orvelte.

In het hoogseizoen is het museum iedere dag geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Buiten het hoogseizoen is het op maandag gesloten. De toegangsprijs is € 4,- voor volwassenen en € 2,- voor kinderen onder de 12. Met het hele gezin naar binnen kan ook, een gezinskaart voor 2 volwassenen en 2 kinderen boven 12 jaar kost € 12,50.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple-museum Nederland is weer open
Sluiten