Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 mei 2013

Apple brengt budget-iPod touch uit

Zonder vooraankondiging heeft Apple zojuist een nieuw model iPod touch uitgebracht. Het betreft een uitgeklede versie van de 5e generatie iPod touch. De budget-variant verschilt in een aantal opzichten van zijn grote broer. De iPod heeft 16-GB opslagruimte (tegenover 32 of 64 GB bij de reguliere touch), er is geen iSight-camera aan de achterkant ingebouwd, maar wel een FaceTime HD-camera aan de voorzijde. Het scherm en de processor zijn niet aangepast ten opzichte van de 5de generatie iPod Touch. De prijs is dat wel.

De instap-iPod touch is bijna honderd euro goedkoper dan de high-end 5de generatie. Er hangt een prijskaartje van € 239,- aan. De budget-variant is alleen in zwart/zilver verkrijgbaar.

Dit nieuwe 16-GB model van de vijfde generatie iPod touch vervangt de 4de generatie. Deze deed tot vandaag nog dienst als instap-iPod touch en was verkrijgbaar in 16 GB en 32 GB. De stap die Apple nu gezet heeft voor de iPod touch kan daarmee wellicht ook gezien worden als een hint naar een instapmodel iPhone. Ook hierbij heeft Apple tot nu toe immers de vorige generatie van het toestel ingezet als budget-model. Recente geruchten voorspellen dat het bedrijf van plan is om met een nieuwe instap-iPhone op de markt te komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple brengt budget-iPod touch uit
Sluiten