‘Apple bouwt chip-centrum in Florida’

Door: Raymon Mens - 3 reacties

In 2010 bracht Apple voor het eerst een product met een eigen chipontwerp uit. De A4-chip zit in de iPhone 4 en iPad 1. Sindsdien is het hard gegaan en ontwerpt Apple complete chipsystemen voor al zijn iOS-producten. MacRumoursĀ stuitte op vacatures die erop wijzen dat Apple bezig is met het uitbreiden van zijn chipafdeling in Florida.

Inmiddels zouden twaalf voormalig AMD-medewerkers aan de slag zijn bij Apple’s chipafdeling inĀ Orlando. LinkedIn-profielen van eenĀ Graphics Architect enĀ Hardware Engineer bevestigen de overstap naar het bedrijf uit Cupertino. Andere vacatures wijzen er bovendien op dat Apple bezig is een nieuw team samen te stellen dat zich volledig bezig gaat houden met grafische chips.

Phil Schiller presenteerde in 2012 de A6X-chip in de iPad 4.
Phil Schiller presenteerde in 2012 de A6X-chip voor de 4de generatie iPad.

Een vacature voorĀ Site ManagersĀ in Orlando beschrijft een kandidaat die minimaal 5 jaar ervaring heeft met het samenstellen van een team dat zich bezig moet gaan houden met ‘complex ASIC IP development’. DeĀ Performance Analysis EngineerĀ die gezocht wordt, moet gaan testen hoe de chips presteren en wat de effecten zijn op bijvoorbeeld accuduur.

Het feit dat er nog een flink aantal openstaande vacatures in Orlando zijn, wijst erop dat de stad in Florida een belangrijke spil in het Apple-web wordt. Wellicht zijn de chips in de toekomstige iPhone en iPad designed in Orlando, Florida, USA.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Bryan Lybeer

  Hopelijk wat meer energie zuinigere chips.

 • Profielfoto
  maconly

  Dit is goed nieuws , ik hoop dat Apple uiteindelijk al zijn spullen in de VS gaat maken.

 • Profielfoto
  zakenmediumcleopatra

  Het chip centrum van Apple in Florida zal helaas niet tot het gewenste resultaat gaan leiden. Het is wel een mooi initiatief. Apple heeft een ongelukkige keuze gemaakt voor wat betreft de mankracht m.b.t. het team dat de grafische chips gaat maken en m.b.t. de partnerkeuze daarin. Dit is de reden waarom bovenstaand project niet tot het gewenste resultaat zal gaan leiden.:sad: