Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 30 mei 2013

‘Apple bouwt chip-centrum in Florida’

In 2010 bracht Apple voor het eerst een product met een eigen chipontwerp uit. De A4-chip zit in de iPhone 4 en iPad 1. Sindsdien is het hard gegaan en ontwerpt Apple complete chipsystemen voor al zijn iOS-producten. MacRumours stuitte op vacatures die erop wijzen dat Apple bezig is met het uitbreiden van zijn chipafdeling in Florida.

Inmiddels zouden twaalf voormalig AMD-medewerkers aan de slag zijn bij Apple’s chipafdeling in Orlando. LinkedIn-profielen van een Graphics Architect en Hardware Engineer bevestigen de overstap naar het bedrijf uit Cupertino. Andere vacatures wijzen er bovendien op dat Apple bezig is een nieuw team samen te stellen dat zich volledig bezig gaat houden met grafische chips.

Phil Schiller presenteerde in 2012 de A6X-chip voor de 4de generatie iPad.

Een vacature voor Site Managers in Orlando beschrijft een kandidaat die minimaal 5 jaar ervaring heeft met het samenstellen van een team dat zich bezig moet gaan houden met ‘complex ASIC IP development’. De Performance Analysis Engineer die gezocht wordt, moet gaan testen hoe de chips presteren en wat de effecten zijn op bijvoorbeeld accuduur.

Het feit dat er nog een flink aantal openstaande vacatures in Orlando zijn, wijst erop dat de stad in Florida een belangrijke spil in het Apple-web wordt. Wellicht zijn de chips in de toekomstige iPhone en iPad designed in Orlando, Florida, USA.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple bouwt chip-centrum in Florida’
Sluiten