50 miljardste app-download is een feit

Door: Raymon Mens - 12 reacties

Afgelopen dagen was het aftellen geblazen, de AppStore kwam langzaam maar zeker dichterbij de 50 miljard app-downloads. Gisteravond rond 23:00 Nederlandse tijd was het zo ver. De 50 miljardste app was ‘Say the Same Thing’ van Space Inch, LLC, en is gedownload door Brandon Ashmore uit Mentor in Ohio. Hij ontvangt een App Store-cadeaubon ter waarde van $ 10.000.

De AppStore is de 50 miljard downloads gepasseerd.

Naast de grote prijs van $10.000 krijgen nog vijftig winnaars een App Store-cadeaubon ter waarden van $500. Apple viert de mijlpaal op zijn website door middel van een iPad mini waarop met de app Paper “Thanks” geschreven wordt.

“Thanks” op Apple.com

In januari van dit jaar maakte Apple bekend de 40 miljard downloads te hebben bereikt. Het gaat hierbij alleen om unieke downloads, apps die al aangeschaft zijn en opnieuw gedownload worden tellen niet mee. Ook downloads uit de Mac AppStore tellen niet mee.

Iets meer dan een jaar geleden, op 5 maart 2012, werd de 25 miljardste app in de AppStore gedownload. Apple’s contentwinkel groeit als kool, maar Google doet het ook aardig. De zoekgigant maakte gisteravond bekend de 48 miljard voorbij te zijn via zijn PlayStore.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  NTG

  Ik vraag mij af in hoeverre het echt Paper was die als 50 miljardste gedownload is. Stel je voor dat het een of andere buggy RSS-app was geweest, had Apple het dan ook zo gedaan?

 • Profielfoto
  PowerMacje

  Er staat toch nergens dat Apple stelt dat de 50 miljardste app ‘Paper’ was?

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Er staat toch nergens dat Apple stelt dat de 50 miljardste app \’Paper\’ was?

  Apple viert de mijlpaal op zijn website door middel van een iPad mini waarop met de app Paper ”Thanks” geschreven wordt. Die app was ook de 50 miljardste download.

 • Profielfoto
  pim939

  Ik snap het punt van PowerMacje wel. Er staat nergens op de site van Apple dat de app paper de 50 miljardste download was.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Het zal wel afgehangen hebben van hoeveel Apple werd toegeschoven door de ontwikkelaar 53. Want nu krijgen ze een pak gratis publiciteit.

 • Profielfoto
  timmiex

  Paper verdient de aandacht wel hoor, ookal staat nog nergens dat dit ook de 50 miljardste app-download is.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Het artikel is geüpdatet met verder informatie over de winnaar en de 50 miljardste app. Het bleek niet de app ‘Paper’ te zijn.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Onduidelijkheid in artikel: de ene keer staat er als prijs €10.000 AppStore tegoed, de tweede keer wordt gesproken van iTunes tegoed. Het laatste lijkt me een stuk prettiger dan het eerste. Ik moet er niet aan denken dat ik voor €10.000 Apps zou moeten kopen…

 • Profielfoto
  koen

  Prizes. One (1) First Prize Winner will receive one (1) Gift Card for credit in an amount equal to USD $10,000, and fifty (50) Additional Prize Winners will each receive one (1) Gift Card for credit in an amount equal to USD $500, redeemable in the iTunes Store, App Store, and iBookstore, as available in the country in which the applicable winner is located. Total US Retail Value of all prizes is $35,000.00.

  Bron: http://www.apple.com/itunes/50-billion-app-countdown/rules/

 • Profielfoto
  timmiex

  Het gaat om Software, je kan er geen mac mee kopen, bovendien is het 10.000 dollar en dus geen 10.000 euro.

 • Profielfoto
  Applefan12345
 • Profielfoto
  Hydræ

  De vorige keer was het een ventje die persoonlijk door Steve werd gebeld en gefeliciteerd. Kijk, dat is pas gaaf!