Zeg Siri, wat vind je van wat meer Yahoo?

15 reacties

Apple en Yahoo werken al een tijdje samen. Het weer en de beursdata op iOS zijn al afkomstig van Yahoo. Nu Apple en Google steeds minder samenwerken, ziet Yahoo een bredere samenwerking met Apple wel zitten. Volgens The Wallstreet Journal zijn de twee bedrijven in onderhandeling over een innigere samenwerking.

Het zou dan vooral gaan om Siri, Yahoo zou kunnen dienen als data-bron. Apple’s persoonlijke assistente zou onder andere kunnen putten uit de nieuws en sport-database van Yahoo. Een Google-vervanger worden ziet Yahoo ook wel zitten, afgelopen maanden heeft Apple steeds meer afstand gedaan van concurrent Google.

Yahoo CEO Marissa Mayer zou volgens The Wallstreet Journal recent hebben gezegd dat haar bedrijf moet werken aan de aanwezigheid op mobiele apparaten. Een innigere samenwerking met Apple zou van Yahoo in één klap een grote speler op de mobiele markt maken.

Zekerheid dat de twee bedrijven meer gaan samenwerken is er overigens nog niet, de krant baseert zich vooral op informatie van insiders. Zowel Apple als Yahoo hadden geen commentaar.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  MEEUW

  eigenlijk is het een inhoudloos artikel:P

 • Profielfoto
  Jeroen3007

  Goed nieuws! De diensten van Yahoo zijn uitgebreid en betrouwbaar!

 • Profielfoto
  Cderaedemaeker

  Jeej ! Is dan niet : if you want I can search the web for it:)

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Yahoo, dat al jaren op sterven na dood is en enkel eigenlijk in Azië nog enigzins voet aan de grond heeft….

  Waarom krijg ik nu het gevoel dat Apple het boze bokkineesje speelt door met Google’s “concurrent” in zee te gaan (voor zover dit nieuwtje überhaupt enige kern van waarheid heeft)?

 • Profielfoto
  murdock1

  Geef mij maar google veel beter

 • Profielfoto
  Zakske

  Het weer en de beursdata op iOS zijn al afkomstig van Yahoo.

  Probleem is dat zowel de Weer- als de Aandelen-app van iOS totaal waardeloos zijn, maar dat ligt aan Apple.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Goede zaak! Er vormen zich steeds meer blokken.
  Apple – Yahoo
  Nokia – Microsoft
  Samsung – Google

  En weer de nodige dwarsliggers…

  Facebook met Android (Google)
  Samsung met eigen App Store

 • Profielfoto
  essiw

  Ik heb liever de zoekmachine google hoor, niet voor niets dat het bij ver de meest gebruikte zoekmachine is. (volgensmij meer dan 90%, zonder veel afname)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Uistekend idee!! Ik gebruik al jarenlang Yahoo-mail en dat werkt prima.In tegenstelling tot Hotmail etc, die vaak allerlei beperkingen instelde en zelfs al je email uit je account weggooide als je het drie maanden niet gebruikte, doet Yahoo dat nooit. Alles is gratis, het is betrouwbaar, geen vervelende links met andere dingen.

  De zoekmachine van Yahoo is minder goed dan van Google. Hoewel…bij Google kan je er ook al lang niet meer van op aan dat de beste resultaten bovenaan staan. Dat is allemaal commercieel gegoochel….eh…gegoogle…! Het wordt tijd dat het monopolie van Google doorbroken wordt. Deze week werd door Google gemeld dat ze de grootste emailprovider zijn ter wereld, met Gmail. We weten natuurlijk allemaal hoe dat komt. Vorig jaar kwam je ineens niet meer in je YouTube of je FaceBook account, zonder eerst een Google account met Gmail aan te maken. De meeste mensen gebruiken zo’n account helemaal niet, maar je staat wel geregistreerd en zij tellen het mee.

  Google met YouTube en FaceBook vormen een groot conglomeraat, dat elkaar versterkt. Het wordt tijd dat Apple ook bedrijven in social media inkoopt/opkoopt of ermee samen gaat werken, zoals Yahoo, LinkedIn, Twitter etc. Anders valt Apple straks overal buiten de boot.

 • Profielfoto
  Petje

  Denk dat ze bij Yahoo nu heel hard “yeahooh” roepen door met Apple te gaan samenwerken.
  Ik roep al enkele jaren dat dat Google veel te machtig wordt en ze hebben steeds meer grip op de digitale wereld.
  Ik vindt het een gevaarlijke situatie worden als er niet tenminste 2 of 3 bedrijven zijn die hetzelfde als google aanbieden.
  Als Yahoo bijvoorbeeld vaker wordt gebruikt dan wordt de database en de zoekresultaten ook vanzelf beter.

 • Profielfoto
  dinck

  Hm, we weten toch dat de term ‘Yahoo’ afkomstig is uit Gullivers Reizen van Jonathan Swift? Hij duidde daarmee een mensachtig volk aan dat buitengewoon prinitief, ruw, onbehouwen, materialistisch, smerig en arrogant was… Maakt Apple zich nu ‘guilty by association’?

 • Profielfoto
  jackybe67

  Zojuist een Yahoo account aangemaakt, zodat ik eindelijk mijn Gmail kan beginnen afbouwen.

 • Profielfoto
  MvdM

  eigenlijk is het een inhoudloos artikel:P

  Eigenlijk zijn jouw reacties doorgaans vervelend.Als je hier toch alleen maar komt om te zeuren, kun je dan niet beter weggaan? Scheelt een hoop irritatie.

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Probleem is dat zowel de Weer- als de Aandelen-app van iOS totaal waardeloos zijn, maar dat ligt aan Apple.

  Helemaal mee eens!

 • Profielfoto
  Ricardo Coleman

  eigenlijk is het een inhoudloos artikel:P

  Ja inderdaad zeg, iemand steekt er vrijwillig tijd en moeite in om ons te informeren en dan reageer jij zo. Ik snap niet wat mensen hier doen, die of alleen maar zeuren of niet eens van apple houden. Ga dan op een andere blog site zitten.