Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 april 2013

Zeg Siri, wat vind je van wat meer Yahoo?

Apple en Yahoo werken al een tijdje samen. Het weer en de beursdata op iOS zijn al afkomstig van Yahoo. Nu Apple en Google steeds minder samenwerken, ziet Yahoo een bredere samenwerking met Apple wel zitten. Volgens The Wallstreet Journal zijn de twee bedrijven in onderhandeling over een innigere samenwerking.

Het zou dan vooral gaan om Siri, Yahoo zou kunnen dienen als data-bron. Apple’s persoonlijke assistente zou onder andere kunnen putten uit de nieuws en sport-database van Yahoo. Een Google-vervanger worden ziet Yahoo ook wel zitten, afgelopen maanden heeft Apple steeds meer afstand gedaan van concurrent Google.

Yahoo CEO Marissa Mayer zou volgens The Wallstreet Journal recent hebben gezegd dat haar bedrijf moet werken aan de aanwezigheid op mobiele apparaten. Een innigere samenwerking met Apple zou van Yahoo in één klap een grote speler op de mobiele markt maken.

Zekerheid dat de twee bedrijven meer gaan samenwerken is er overigens nog niet, de krant baseert zich vooral op informatie van insiders. Zowel Apple als Yahoo hadden geen commentaar.

Reageer op artikel:
Zeg Siri, wat vind je van wat meer Yahoo?
Sluiten