Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 11 april 2013
Leestijd: 1 minuut

Website met educatieve apps krijgt award

De appification van de samenleving dringt steeds verder door en het onderwijs wordt daarbij niet overgeslagen. Vorige week maakte Maurice de Hond bekend dat na de zomer 2 iPad-scholen van start gaan en toonde onderzoek aan dat 1-jarigen steeds vaker ‘achter’ de iPad zitten. Gisteren sleepte de website Eduapp een award binnen.

Op de IPON kreeg Eduapp de ‘Innovatie van het leren Award’ uitgereikt. Eduapp is een website die het voor docenten makkelijk maakt om te grasduinen in een bak met voorgeselecteerde educatieve apps. Gebruikers kunnen bij iedere app lesideeën plaatsen waardoor de inzet van apps in de klas nog makkelijker wordt gemaakt.

OMT’er en leerkracht Sander Gordijn is fervent gebruiker van Eduapp. “Iedereen die op een school met tablets werkt, is zelf het wiel aan het uitvinden. Op Eduapp staat alles op een rij en kun je je inhoud delen met anderen. Wat ik mijn teamleden aanraad is dat ze lesideeën gaan maken en deze koppelen aan de kerndoelen van het SLO, zo is het op iedere school bruikbaar.”

Wat is volgens jou dé educatieve app bij uitstek?

http://youtu.be/KUxY9dHAquo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Website met educatieve apps krijgt award
Sluiten