‘Volgende 2 iPhones onder leiding van Steve gemaakt’

32 reacties
(Dit artikel heeft nog geen ster-beoordelingen gekregen)                                                 

Wie dacht dat het Jobs-tijdperk al voorbij was heeft het, als we San Franciso Examiner moeten geloven, bij het foute eind. De iPhone 5S en iPhone 6 zijn ontworpen in de tijd dat Jobs nog CEO was. Dat vertelde Apple-topman Michael Foulkes per ongeluk aan de officier van justitie van San Francisco, George Gascon.

De twee heren hadden een lang gesprek over het oplopend aantal diefstallen van iPhones. Cascon wilde het met de Apple-topman hebben over een zogenaamde kill-switch die in geval van diefstal, een iPhone volledig kan uitschakelen. Ondanks dat de heren het niet eens werden over dit onderwerp, zei Foulkes wel dat de volgende twee iPhones ‘van voor het tijdperk Cook’ zijn.

Het klinkt misschien gek dat Apple al in 2011 bezig was met de iPhone die in 2013 uit zal komen, toch is het niet zo ongebruikelijk. Bij de introductie van een nieuw model zijn fabrikanten vaak al enige tijd bezig met de opvolger van het net geïntroduceerde model. Als we de geruchten voor waarheid aannemen en deze lijn even doortrekken, wordt er momenteel gewerkt aan de iPhone 6S en 7. Deze iPhones zullen wel ‘100% Cook’ zijn.

                                                                                                                                        Beoordeel dit artikel

Reacties

32 reacties
 • Profielfoto
  Laiven

  Erm…

  De iPhone 5S en iPhone 6 zijn ontworpen in de tijd dat Jobs nog CEO was.

  +

  worden er momenteel gewerkt aan de iPhone 6 en 6S. Deze iPhones zullen wel ’100% Cook’ zijn.

  Wat is het nou? Als ik zo het Examiner artikel lees zijn de volgende twee, dus 5S én 6 nog Jobs, daarna pas 100% Cook. Of begrijp ik ‘100% Cook’ niet goed?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Dat moesten natuurlijk de iPhone 6S en 7 zijn. Foutje aangepast.

 • Profielfoto
  iSponge

  Typo denk.. 6s en 7 zal het vast moeten zijn:)

 • Profielfoto
  MEEUW

  Gemiddeld is men 15 maanden bezig om een telefoon te ontwikkelen btw.

 • Profielfoto
  wouwout

  Interessant. Volgt Apple met oogkleppen op de modellen van Jobs, en lukt het ze weer om trend bepalend te worden? Of mist Apple hierdoor aansluiting op nieuwe dominante trends van concurrenten, en raakt meer op de achtergrond?

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  @woutwout: Welke trends? Momenteel ligt alle innovatie (bij iedereen) even stil. Dat is normaal. Je kan ook niet elk jaar met iets nieuws komen.
  Of je moet dingen gaan uitvinden die innovatief zijn, maar die pokkeduur zijn en waar niemand mee rond wil lopen, zoals Google Glass.
  Maar de volgende paar jaren liggen qua iPhoneontwerp wel zo goed als vast.

 • Profielfoto
  donut

  Steve Jobs is still alive!

  ( ik zag hem bij Albert Heijn)

 • Profielfoto
  Timono98

  Maar door wie is de iphone 5 dan ontworpen???

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  De iPhone 5 is nog waarschijnlijk door Steve zelf ontworpen maar die aluminium op de achterkant betwijfel ik. Aan de andere kant maakt het de iPhone wel erg dun en licht.

 • Profielfoto
  INCTRL

  Niets vreemds aan. Intel heeft bijvoorbeeld nu al de roadmap van hun CPU’s klaarliggen die over 5 jaar uit gaan komen.

 • Profielfoto
  INCTRL

  Maar door wie is de iphone 5 dan ontworpen???

  Steve Jobs wist jaren geleden al hoe de iPhone 5 eruit zou gaan zien. Of geloof jij dat een bedrijf als Apple op korte termijn de productpijplijn aan het vullen is? Er wordt echt niet “elk jaar” een nieuwe iPhone ontworpen De iPhone van 2018 is nu al bekend binnen Apple op een paar kleine details na.

 • Profielfoto
  INCTRL

  Gemiddeld is men 15 maanden bezig om een telefoon te ontwikkelen btw.

  En wat versta jij onder ‘ontwikkelen’? Het ten uitvoer brengen van de roadmap van een bepaald product? Ja dat kost misschien 15 maanden maar ze denken wel gemiddeld 5 edities vooruit. Het is niet zo dat Apple 15 maanden geleden nog niet wist hoe de opvolger van de 5 (s) 6 etc etc eruit moet gaan zien.

 • Profielfoto
  BDM STUDIOS

  De enige reactie voor mij denkbaar is een vraag!

  Hoeveel nieuwe Mac Pro’s zijn er nog onder de leiding van Our Beloved Steve Jobs in de koelkast gezet! Dat gezeur over die gadgets! NUFF SAID!!!

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Het was toch al bekend dat Steve Jobs de ‘roadmap’ tot 2016 had uitgezet? Het is ook bekend dat Jobs tegen Cook heeft gezegd dat hij niet de hele tijd ‘What would Steve do?’ moest denken en zijn eigen intuïtie moest volgen? Dat een OvJ wat zegt hoeft dan echt niet zoveel opwinding te veroorzaken. Lijkt me.

 • Profielfoto
  KR1275

  INCTRL… wat weet jij veel van Apple! Werk je er? Of kende je Steve persoonlijk? Of dénk je dat het zo gaat bij Apple?? Ik snap nooit zo goed dat sommigen stellig beweren te weten wat een ander denkt/doet/gaat doen…
  Het is niks bijzonders om een product binnen een paar weken te ontwerpen. Design en techniek komen sneller samen dan je denkt.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Icydragon68 2 uur geleden
  De iPhone 5 is nog waarschijnlijk door Steve zelf ontworpen maar die aluminium op de achterkant betwijfel ik. Aan de andere kant maakt het de iPhone wel erg dun en licht.

  Nou, voor zover ik weet heeft Jobs tot op zijn sterfbed nog aan de iPhone 5 zitten sleutelen, dus ik denk dat hij er exact uitziet zoals Jobs hem bedacht heeft.

 • Profielfoto
  GrannySmith

  Ontroerend om hier meningen te lezen dat Jobs persoonlijk alles ontwierp. Denken jullie dat nou echt? Dat er in dat bedrijf helemaal niemand anders meehielp? Kan me herinneren dat Ive toch een hele afdeling leidde.

  En wat te denken van alle toeleveranciers die alles mogelijk maken?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Natuurlijk ontwierp Jobs niet alles zelf, maar hij bemoeide zich wel óveral mee, tot en met de kleinste details als het ontwerp van de verpakking etc. Dat is overal bekend. En natuurlijk wordt het uitbrengen van nieuwe producten jarenlang voorbereid en gepland, al kunnen er nog wel kleinere dingen worden aangepast aan de wensen en ideeën van de makers én de klanten!:)

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Het is niks bijzonders om een product binnen een paar weken te ontwerpen. Design en techniek komen sneller samen dan je denkt.

  De eerste iPhone zal wel wat langer geduurd hebben, maar alle ontwerpen daarna gaan een stuk sneller inderdaad omdat de benodigde research al gedaan is en er op de keeper beschouwd niets revolutionairs is bij gekomen. Hooguit sneller (leeg:evil: ) en platter.

 • Profielfoto
  essiw

  Het was toch al lang bekend dat steve jobs meerdere jaren vooruit had gedacht qua producten en software? Dus wat is hier het nieuws van?

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Het lijkt me dat Steve Jobs degene was met de visie en hij beoordeelde wel of design, ads, nieuw product etc. strookte met die visie. Hij liep vast hele dag rond van project naar project om zich te laten informeren en op basis daarvan bij te sturen.
  Ik denk dat je hem moet zien als een inspirator.

 • Profielfoto
  Rhapsody

  Staan mensen er ook bij stil als er twee iPhones nog uit het tijdperk ‘Steve Jobs’ komen, deze qua ontwerp dus niet verder gaan dan 2011 en geen rekening houden met de immer veranderende smaak van het publiek ?

  Er is absoluut geen garantie dat deze iPhones een succes worden.

 • Profielfoto
  Ganymedus

  @Rhapsody, een dergelijk succes is nooit gegarandeerd. Ik denk eerder dat het concept klaar is, dus dat de eigenlijke iPhone 5S al voor 90% klaar is en dat er nog kleine dingen worden aangepast om in te spelen op de markt. De 6 is minder verder klaar.

 • Profielfoto
  klaasb

  Marketing gelul.

 • Profielfoto
  Petje

  Volgens mij dwalen we af. Steve Jobs ontwikkeld niet zelf de iPhone, dat doet Jonathan Ive. Steve gaf alleen maar aan wat wel en wat niet goed werkte en daaropvolgend wordt door de verschillende teams aanpassingen gemaakt in hard en software.

 • Profielfoto
  Amor Morgen

  Interesant

 • Profielfoto
  remcojan

  @Richard Kruizinga: voor de uitspraken die INCTRL doet hoef je niet bij Apple te werken. Je kunt gewoon verwachten dat een bedrijf op die manier werkt. Als ze dat niet doen dan is de beurswaarde van Apple extreem veel te hoog….

 • Profielfoto
  ernst.

  En nu men dus zegt dat de laatste iPhones nog van Steve Jobs zijn hand zijn probeert men zeker een veredelde garantie van “echtgheid”af te geven? Of dat komende modellen wederom half fabrikaten zijn die binnen no time weer door een S serie worden opgevolgd omdat…. ze weer wat miniscule extra’s hebben die voor een fanboy zoveel meerwaarde heeft?

  Ik denk het eerste daar je nooit zomaar iets vermeldt en er altijd een gedachte achter zit, Goed of kwaad.

  Wanneer regelt men nu dat alle iPhones echt een geweldige batterij hebben zoals men wel bij de Samung Note series wel pleegt te doen. Ik zie zovaak mensen met iPhones die in de middag vergeefs naar een stopcontact zoeken waar ze ook zijn om hun iPhone weer te kunnen opladen,terwijl mensen met andere mobieltjes w.o. dus eerder genoemde Note series dit niet hoeven te doen, terwijl het een groter toestel is met een groter verbruik.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  STEVE RULES…!!!:):)

  HE’S STILL THERE:)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Ernst: iPhone-batterijen kunnen soms ’s middags leeg zijn omdat iPhonegebruikers veel meer gebruik maken van internet, omdat het zo lekker werkt. Veel meer dan Androidgebruikers, dus ook Samsung & trawanten.
  Dat blijkt ook uit onderzoek. Een iPhone batterij is niet slechter dan die van een Samsung en de iPhone is erg zuinig in gebruik.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Persoonlijk ben ik heel blij dat we nog iets van Jobs gaan zien… Ik hoop echt dat dit weer een doorbraak mag zijn! Al ben ik wel blij met mijn iPhone 5 hoor, het is wel mijn eerste iPhone. Ik kan me inbeelden dat de mensen met een iPhone 4/4s echt op meer uitdaging wachten om te veranderen, ik denk dan vooral aan de vormgeving toch hé, qua performance kan die alleen maar sneller worden denk ik zo.

 • Profielfoto
  MacRidge

  Wordt vergeten dat er dezelfde briljante ontwerpers en programmeurs rond lopen bij Apple. Zij maken het. Er is alleen iemand met visie nodig die de highlights daaruit plukt en in de markt plugt.

  De iPad was eerst in ontwerp. Jobs zag de potentie voor telefoon. Erna werd de iPad weer van de plank gepakt. Er moet iemand rondlopen met eenzelfde neus voor succesvolle producten.