Tim Cook wederom invloedrijkste homo*

83 reacties

Apple CEO Tim Cook is voor het derde jaar op rij verkozen tot meest invloedrijke homo*. Het Amerikaanse Out Magazine stelde een ‘Power List’ samen met daarin de 65 meest invloedrijke LGBT’s. Vergezeld door openlijk homoseksuelen als Perez Hilton (Celebrity Blogger) en Ellen Degeneres (Talkshow-host) voert Cook de lijst aan.

De nominatie door het Gay-magazine is ieder jaar een twijfelachtige eer. Cook heeft nooit iets losgelaten over zijn seksuele voorkeur en is erg gesloten over zijn privé-leven. Relaties of liefde lijken niet van belang voor de opvolger van Steve Jobs, er is geen meneer of mevrouw Cook in beeld. We weten alleen dat de Apple CEO graag uren in de sportschool doorbrengt, een echte workaholic is en zijn universitaire footballteam door dik en dun support. Desalniettemin zegt Out Magazine genoeg aanwijzingen te hebben dat Tim Cook homoseksueel is.

Het magazine prijst Cook in zijn rol als opvolger van markante CEO Steve Jobs. Het Apple-schip blijft onder leiding van Cook stevig doorvaren. Apple werd dit jaar het meest waardevolle merk en de koers steeg tot een hoogtepunt. Ook het feit dat Cook dit jaar naast Michelle Obama mocht zitten bij State of the Union, weegt voor het magazine mee in zijn benoeming als meest invloedrijke homo*.

* De gaydar van OMT-boulevard gaat bij het zien van Cook ook af. Echter is de Apple CEO alleen ‘confirmed bachelor’.

Reacties

83 reacties
 • Profielfoto
  gielhendriks

  Kijk, dit is nu nieuws.

 • Profielfoto
  nicolaas61

  Je slaat de spijker op z’n kop giel

 • Profielfoto
  Pappapaul

  Goed, weten we ook weer.

 • Profielfoto
  essiw

  Meest invloedrijke homo’s? hebben we dan ook een meest invloedrijke hetero lijst? sorry, maar dit is echt flauwekul… Nouja het enige pluspunt is dat homo’s misschien meer gewaardeerd worden in de wereld…

 • Profielfoto
  farl4web

  Haha, de gaydar van OMT! Geweldig!!

 • Profielfoto
  kMIkaZu

  De “gaydar”: wat voor een zever is me dat? Niveau TV Story of Dag Allemaal???

 • Profielfoto
  sedikit

  Heeft de redactie nou echt niet in de gaten dat het niveau van dit nieuws
  tegen het bedenkelijke aan zit? Een Telegraaf-trucje: “lekker” onbeduidend “nieuws” brengen, en dan “liberaal” roepen dat het niet relevant is. Maar het staat er ondertussen wel.

 • Profielfoto
  UtregCity

  mmm, mijn gaydar gaat bij het zien van Tim juist niet af… toch maar eens na laten kijken (door OMT)?;-)

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Ik geloof niet dat die homo is maar nu die afbeelding met de homovlag op de achtergrond… Dat zegt wel iets. Maar als nog denk ik van niet.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Ik vind het belachelijk dat de homo magazine zomaar iemand tot homo kan bestempelen. Kunnen die gasten(de homo community) zich ook normaal gedragen inplaats van altijd maar het extreme op te zoeken.
  Gewoon niet hand en hand te lopen en denken aan andere. Ze vragen tolerant te zijn aan iedereen, maar dat mogen ze zelf ook wel worden!
  Gewoon rekening houden met andere.

 • Profielfoto
  ¿`„

  Out magazine neemt zich zelf niet serieus. Het doet de aanname dat een bekendheid homoseksueel is en maakt een lijstje. Zo kan ik ook een lijstje maken van de meest nutteloze bekendheid. Gewoon op basis van wie ik allemaal beschouw als nutteloze bekendheid.

  Het is geen publicatie waard. Zinloos omdat hier dan ook over te nemen. Niet meer doen dus.;)

 • Profielfoto
  MouseMighty

  “Gewoon niet hand in hand te lopen” Uit welk tijdperk kom jij dan? Slaat echt helemaal nergens op. Ieder heeft gewoon het recht om dat te doen. Man-vrouw, vrouw-vrouw en man-man. Als een vader met een dochter hand in hand loopt is hij dan gelijk een pedo? Ik ben zelf geen homosexueel maar ben wel voor gelijke rechten! Alsof het ook zo’n fijn gezicht is als een “normaal”(?) stelletje elkaar loopt af te lebberen op een bankje???

 • Profielfoto
  Sander

  Voor dit soort nieuws ga ik liever naar nu.nl

 • Profielfoto
  kMIkaZu

  Ik vind het belachelijk dat de homo magazine zomaar iemand tot homo kan bestempelen. Kunnen die gasten(de homo community) zich ook normaal gedragen inplaats van altijd maar het extreme op te zoeken.
  Gewoon niet hand en hand te lopen en denken aan andere. Ze vragen tolerant te zijn aan iedereen, maar dat mogen ze zelf ook wel worden!
  Gewoon rekening houden met andere.

  @Meeuw: Dat het Out Magazine probeert labels te plakken op mensen door te gokken wie gay zou kunnen zijn, is van een bedenkelijk niveau.
  Dat jij er niet tegen kant dat gay’s handje in handje over straat lopen, is nog van een bedenkelijker niveau. Het gaat om liefde, iedereen heeft het recht om dat te tonen. Hetero en homo’s.

 • Profielfoto
  Henk Jan de Bruijn

  Geniaal.

 • Profielfoto
  wacon

  Eerlijk gezegd nieuws onwaardig voor One More Thing heren! Wat maakt iemand zijn geaardheid nu uit bij het uitoefenen van zijn/haar functie.

  Iets voor de Telegraaf wellicht dit nieuws, hier mag dat mooi wegblijven. Just my opinion.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ook dat nog….:( En hij heeft het al zo moeilijk. Ik denk niet dat er snel duidelijkheid zal komen over The Secret Love Life of Tim Cook,,, (idee voor een boek of een film??)
  Als de nieuwe producten al niet uit de kast komen, dan de CEO ook niet, denk ik zo. Overigens absurd dat je op zo’n lijst komt als het onbekend is of je homo bent of niet. En trouwens de hele lijst vind ik onzin. Meest invloedrijke man of vrouw heeft nog enige zin, maar dit….!!
  Overigens weet ik dat mensen in de “homobeweging” nauwkeurig bijhouden wie er allemaal homo zijn in het bedrijfsleven of in de politiek. Maar dat doen andere groeperingen soms ook.

 • Profielfoto
  Seadragon

  Weet je, zo onzinnig is het niet. Als je er als onzekere puber van een jaar of 12 achterkomt dat je tot een door sommigen gehate minderheidsgroep behoort, is het fijn om positieve rolmodellen te hebben. En een CEO bij Apple kun je gerust als een positief rolmodel zien. Zo weet je dat het dus niet je lot is een relnicht a la Geer en Goor te worden, maar dat je ook buiten de showbiz een geslaagd leven kunt opbouwen.

 • Profielfoto
  sallandsebeer

  Onzinnig artikel.
  OMT lijkt net een stel oude wijven.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Kunnen die gasten(de homo community) zich ook normaal gedragen inplaats van altijd maar het extreme op te zoeken.
  Gewoon niet hand en hand te lopen en denken aan andere. Ze vragen tolerant te zijn aan iedereen, maar dat mogen ze zelf ook wel worden!
  Gewoon rekening houden met andere.

  Dude. Dat is zowat de domste post die ik in jaren op dit forum heb gelezen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  OMT lijken niet een stel ouwe wijven, maar dat zijn ze ook :):)
  Maar niks verkeerds daarover! We willen toch Apple gerelateerd nieuws op elk niveau?!

 • Profielfoto
  MacRay

  Homs willen zich weer onderscheiden van de rest.
  Blijft een eigenaardig groepje.

  Begrijp me niet verkeerd, wat ze doen moeten ze lekker zelf weten.

 • Profielfoto
  MEEUW

  @MoNdO GeNeRaToR zonder argumentatie overtref je mij wel ;).
  @mika_janssens ik zeg niet dat ik er niet tegen kan, maar je kan wel met andere mensen rekening houden. Zoals kinderen of mensen met een geloof.
  Van mij mogen ze alles doen wat ze willen, alleen hou wel rekening met andere. Ze vragen toch ook of wij rekening met hun willen houden?!

 • Profielfoto
  kMIkaZu

  @MoNdO GeNeRaToR zonder argumentatie overtref je mij wel ;).
  @mika_janssens ik zeg niet dat ik er niet tegen kan, maar je kan wel met andere mensen rekening houden. Zoals kinderen of mensen met een geloof.
  Van mij mogen ze alles doen wat ze willen, alleen hou wel rekening met andere. Ze vragen toch ook of wij rekening met hun willen houden?!

  Kwatsch! Je hoort je kinderen juist op te voeden dat er met homo-seksualiteit niks mis is en dat het gaat om liefde. Dan is er niks verkeerd met elkaar een handje of een zoen te geven, integendeel. En als mensen met een geloof zich storen aan 2 mensen die elkaar graag zien en dat ook willen tonen (of lees het anders: het wel kunnen verdragen van hetero’s, maar niet van homo’s), dan is dat hun eigen probleem.

  Ik heb het zo onderhand gehad met die middeleeuwse opvattingen!!

 • Profielfoto
  RamonV

  @MEEUW ik vond dit wel bij je passen:

 • Profielfoto
  MEEUW

  @mika_janssens Nee correctie JIJ vind er niks mis mee. Maar wat jij vind is niet feitelijk.
  En ik mag toch zelf uitmaken of ik mijn kinderen met de islam of christelijk of ander geloof opvoed?!.
  Dus als mensen met boerka lopen, dan is het ineens verkeerd en hun probleem want ze moeten zich aanpassen. Maar als mensen met hand in hand lopen is het probleem van diegene die het een “probleem” vinden want er is niks mis mee? Das beetje tegen strijdig.

 • Profielfoto
  MacRay

  Iedereen zijn mening. Zolang we die maar niet opdringen aan iemand anders.
  Hier komen we toch nooit uit.

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Is Tim Cook nou wel of niet homo?

 • Profielfoto
  Vroegah

  Ik vind het enige relevante (nieuws)feit:

  Het Apple-schip blijft onder leiding van Cook stevig doorvaren. Apple werd dit jaar het meest waardevolle merk en de koers steeg tot een hoogtepunt. Punt OUT !

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Dus als mensen met boerka lopen, dan is het ineens verkeerd en hun probleem want ze moeten zich aanpassen. Maar als mensen met hand in hand lopen is het probleem van diegene die het een “probleem” vinden want er is niks mis mee? Das beetje tegen strijdig.

  Je zegt in je originele post dat homo’s normaal kunnen doen. Alleen: je vindt hand-in-hand lopen al te extreem. Mij stoort het niet. Zoenende mannen, dat stoort me ook niet. Ik vind het lief. Relnichten storen me wel, maar dat is anders. Homo ben je, dat übernichterig gedrag is aangeleerd. Maar er is een veelvoud van aangeleerd gedrag dat me stoort, dat staat los van geaardheid.
  O ja, en het probleem van boerka’s is dat het een symbool van vrouwenondrukking is. Net als de verplichte rok en zwarte kousen voor meisjes en vrouwen in sommige gereformeerde kerken.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Thomas18NL 13 minuten geleden
  Is Tim Cook nou wel of niet homo?

  Who cares?

 • Profielfoto
  Seadragon

  @Meeuw
  Laten en laten leven, Meeuw. Dat ik niet hand in hand mag lopen met mijn echtgenoot omdat ik misschien een Christen kwets, is net zo onzinnig als het verwijderen van kerstbomen uit openbare ruimtes omdat je misschien een Moslim kwetst met die kerstboom.

  Als jij persé aanstoot wilt nemen aan mannen die hand in hand lopen, is dat je goed recht. En het is het goede recht van homo’s om hand in hand te lopen. Die nemen overigens ook aanstoot aan jouw opmerkingen.

  Terug naar het topic. Een ‘confirmed bachor’ is geen neutrale term, maar codetaal voor homo en die wordt al sinds de jaren 50 gebruikt. Er is volgens mij dan ook geen sprake van willekeurig labels opplakken.

 • Profielfoto
  kMIkaZu

  @mika_janssens Nee correctie JIJ vind er niks mis mee. Maar wat jij vind is niet feitelijk.
  En ik mag toch zelf uitmaken of ik mijn kinderen met de islam of christelijk of ander geloof opvoed?!.
  Dus als mensen met boerka lopen, dan is het ineens verkeerd en hun probleem want ze moeten zich aanpassen. Maar als mensen met hand in hand lopen is het probleem van diegene die het een “probleem” vinden want er is niks mis mee? Das beetje tegen strijdig.

  Of jij jij je kinderen als moslim of christen opvoedt, dat is jouw zaak. Ik heb daar ook niks over gezegd. Al vind ik dat kinderen beter later een eigen keuze maken, ipv al meteen in dat vakje geduwd worden.
  Waarom kom jij ineens af met die boerka? Ik heb daar niks over gezegd. Mensen mogen geloven wat ze willen, zolang ze het niemand opdringen. Homo zijn is geen geloof, dat gaat om je geaardheid. En toevallig worden homo’s ook verliefd en houden ze ook van en hebben ze dezelfde verlangens, maar dan voor hetzelfde geslacht. Waarom zouden ze dan niet handje in handje over straat mogen lopen. Is daar iets mis mee???

 • Profielfoto
  Pappapaul

  Ben wel blij dat deze discussie nog steeds Apple gerelateerd is…

 • Profielfoto
  kMIkaZu

  Ja, gelukkig was het van bij de start Apple gerelateerd :-p

 • Profielfoto
  MEEUW

  Nee ik zeg niet dat er iets mis mee is, zeg alleen dat homo’s zich ook kunnen aanpassen aan andere. Iedereen moet zich aanpassen aan de homo’s.
  Ze plaatsen Tim Cook in een hokje. Zonder dat hij het wil of niet.
  Je zou maar net naar je schoonmoeder gaan, gezellig zondag middag. NOT, heel wat uit te leggen.
  Als homo’s normaal doen is er niks aan de hand en worden ze allemaal geaccepteerd. Maar ze kunnen niet normaal doen, dat is het hele probleem.

 • Profielfoto
  kMIkaZu

  Zoals gezegd: ik geef je volkomen gelijk dat ze niemand ongevraagd in een vakje moeten drukken.
  Maar je moet dan ook niet alle homo’s in een hokje duwen en zeggen dat ze zich niet kunnen aanpassen of niet normaal kunnen doen. Dat is zever. Je hebt hetero’s die opdringerige eikels zijn, je hebt moslims die opdringerige eikels zijn en je hebt een heleboel andere “soorten” mensen die opdringerig zijn. Overal heb je soorten van mensen met andere karakters.
  En nog niets: de holebi-vereniging vraagt helemaal niet aan ons dat wij ons aan hen aanpassen. Al wat ze vragen is om hen te accepteren als mens en dat we hen met respect behandelen en gelijke rechten geven. Dat is een heel ander verhaal!

 • Profielfoto
  essiw

  @MEEUW
  Ten eerste het boerka gedoe is een totaal ander iets, dat heeft te maken met de wet die we in nederland hebben dat je herkenbaar moet zijn, je mag ook niet met bivakmuts over straat, maar met boerka mag wel en niemand die je kan herkennen. Dus dat is een slechte vergelijking.
  Verder vind ik dat je in je laatste reactie erg generaliseerd, “homo’s kunnen niet normaal doen”, sorry maar lees je eigen bericht eens door, dat is hetzelfde als zeggen dat iedereen in nederland wiet rookt. Ook vraag ik me af wat jij “normaal” vind, normaal is subjectief en is voor iedereen weer anders.
  Verder vind ik het vreemd dat jij vind dat homo’s rekening moeten houden met gelovige mensen met dat ze niet in hand en hand mogen lopen… Dat zou hetzelfde zijn als dat gelovige rekneing moeten houden met mij een atheïst en dan maar niet gaan bidden voor het eten omdat ik me er aan stoor. Dat zou toch ook van de gekken zijn? Ieder mag gewoon zijn eigen ding doen…

 • Profielfoto
  MEEUW

  Ik wil ze best gelijke rechten geven maar als ze kinderen gaan nemen, plaats je dat kind onbedoeld in een hokje. En waar je mee opgevoed ben…. neem je over.
  Dus een kind kan(let op kan) dan zo onbedoeld homo worden of homo gedrag overnemen.
  Dat is het zelfde dat we maar met z’n alle MOETEN accepteren dat ze hand in hand lopen en zoenen over straat. Dat is toch ook iets opdringen?
  Ik behandel ze met respect en accepteer een hoop, maar hou rekening met ander mans gevoelens. Dat toch zelfde als zij vragen voor acceptatie. het leven is toch geven en nemen.

 • Profielfoto
  sedikit

  Dat krijg je nou, als je als redactie dit soort onzin, in de vorm van citaat als “nieuws” meent te moeten brengen, waarvan vele bezoekers zich graag laten voorstaan op de uitkomst van een onderzoek, enkele jaren geleden, waarin de gemiddelde Apple-gebruiker als “bovenmatig intelligent, hoger(goed) opgeleid, progressief, liberaal enz” werd omschreven. Dat valt moeilijk te rijmen met sommige reacties hier van “Das Gesundenes Volksempfinden”. Ik krijg plaatsvervangende schaamte vanwege de vijftigerjaren-gedateerdheid van dit belachelijke onderwerp. Elk woord is te veel en overbodig. Dus, redactie en o.a. MEEUW, schaam je en weg ermee!!

 • Profielfoto
  sallandsebeer

  Precies MEEUW!
  Dat ze kinderen nemen vind ik persoonlijk ook raar, het is totaal tegen elke natuurwet in! Als het volgens de natuur rijmde konden ze samen ook kinderen krijgen. Zo zie ik het persoonlijk. Ik vind dus dat twee dezelfde geslacht hetzelfde kunnen bieden als een hetero stel. Zo zie je dat in de natuur ook, man en vrouw hebben in de opvoeding van het kind een eigen afdeling.

  Soms moeten we ons als mensen is met de natuur vergelijken.

 • Profielfoto
  JustThatDutchGuy

  Wow… welkom in de middeleeuwen!
  leven en laten leven, het is echt zo simpel mensen. als je je gekwetst voelt is dat domweg je eigen schuld… jemig…

 • Profielfoto
  kMIkaZu

  Ik wil ze best gelijke rechten geven maar als ze kinderen gaan nemen, plaats je dat kind onbedoeld in een hokje. En waar je mee opgevoed ben…. neem je over.
  Dus een kind kan(let op kan) dan zo onbedoeld homo worden of homo gedrag overnemen.
  Dat is het zelfde dat we maar met z\’n alle MOETEN accepteren dat ze hand in hand lopen en zoenen over straat. Dat is toch ook iets opdringen?
  Ik behandel ze met respect en accepteer een hoop, maar hou rekening met ander mans gevoelens. Dat toch zelfde als zij vragen voor acceptatie. het leven is toch geven en nemen.

  Je zit werkelijk vol met onwetendheid en vooroordelen he. Je wordt geen holebi omdat je ouders je misschien zo opgevoed hebben of omdat je teveel tijd bij holebi’s doorbrengt. Je bent het of je bent het niet. Net zoals iemand blond haar heeft of bruin haar. Dat heb je of je hebt het niet. Het is geen gedrag dat je kan aanleren of afleren.
  Djeezes, waar haal jij dit allemaal vandaan??

 • Profielfoto
  Bento

  IS HIJ HOMO???? Dan gaat die mac meteen de deur uit.

  Jobs dood en Cook homo: lekker gaat dat bij apple.

 • Profielfoto
  UtregCity

  van sommige reacties hier val ik spontaan van m’n stoel… sorry dat ik besta!:sad:

 • Profielfoto
  kMIkaZu

  Zeker wel Mika, het feit fat we tegenwoordig veel jongens leven die nooit man zullen worden ligt aan het feit dat ze opgroeien bij moeders. Een juf op school.
  Dus heeft degelijk iets te maken met wie je wordt, als jij een stoere vader hebt die elke keer met je gaat stoeien is wat anders dan 2 potten die bang zijn dat je wat stoot. Dus het vormt je.

  Tuurlijk, alle “potten” (wat een woord, je zou beschaamd moeten zijn!!!) zijn bang dat je wat stoot. Er is een verschil tussen karakter en geaardheid. Je seksuele geaardheid heeft niks met je karakter te maken. Net zomin dat het zever is dat je alleen maar wijverige homo’s hebt. Ik ken wijverige hetero’s die 200% op vrouwen vallen en ik ken homo’s waarvan je niet eens zou denken dat ze homo zijn.

  Man, man, man….

 • Profielfoto
  UtregCity

  @mika_janssens stop maar, wist niet dat er bij OMT zo’n enorm dom volk rondhangt…:oops:

 • Profielfoto
  Mekkertje

  Ik verdenk TIM COOK van een geheime relatie met MARK RUTTEN.

  Leuk stel toch:)

 • Profielfoto
  essiw

  @MEEUW, dat iemand homo is of wordt is sterk genetisch bepaald, uit onderzoeken (die ik hier niet kan citeren omdat die in mijn psychologie boek stonden) van één-eiige tweelingen die niet samen zijn opgegroeid is gebleken dat je geaardheid meer dan 50% afhankelijk is van je genen. Dit betekend niet meteen dat de andere 50% afhankelijk is van je opvoeding, ten eerste is die eerste 50% een minimum (aangezien je veel validiteitsbedrijgers hebt), ten tweede zijn er veel meer factoreren die meespelen, zoals vrienden op school en welke verschillende keuzes de personen maken.
  Verder kom je naar mijn mening over alsof je homo zijn als niet normaal of misschien zelfs als ziekte beschouwd. Wat ik persoonlijk walgelijk vind.
  Over dat ze het kind in een hokje zetten vind ik al helemaal vreemd, ze moedigen het kind echt niet aan om homo te worden hoor, en ze gaan het kind ook niet straffend aankijken als ze hetero zijn. Verder zou ik weer de vergelijking met geloven kunnen maken, waarbij kinderen vaak wel aangemoedigd worden om in god te geloven in plaats van ze het zelf te laten kiezen, wat wij ook gewoon toelaten en normaal vinden, toch?

 • Profielfoto
  essiw

  @Bento,

  We zullen je opmerkingen niet missen, vaarwel.

 • Profielfoto
  interFACE

  vind t wel grappig, apple producten zijn wat mij betreft erg gay, dus een ceo-homo is wel op zijn plek

 • Profielfoto
  Barend Mars

  Kom op een man met zo veel geld en macht en geen vrouw dat moet wel een homo zijn
  Geen probleem als ik Tim was zou ik ook niets zeggen je weet hoe ze daar zijn

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Het is best grappig om te zien dat iedereen elkaar af loopt te zeiken over een onderwerp waar kennelijk beide partijen vreselijk gefrustreerd over zijn.

  Als historicus jump ik maar even in: het is een misvatting dat homoseksualiteit (en dan definieer ik dat als de geaccepteerde liefde en samenleving tussen hetzelfde geslacht, niet seksueel contact hebben met het andere geslacht) iets is wat altijd al latent was en dat het nu pas naar boven komt. Sodomie daarentegen (het seks hebben met mensen van hetzelfde geslacht) is wel al erg oud. Trouwen, kinderen krijgen en samenwonen is bijna universeel, tot aan de huidige twintigste eeuw in westerse samenlevingen, toebedeeld geweest tussen man en vrouw.
  Dus in dat opzicht hebben MEEUW en sallandsebeer, hoe apart ze het ook verwoorden, wel enigszins een punt. Onder het mom van onze postmoderne maatschappij kan ineens alles en is kritiek erop, inclusief praktische gevolgen van die kritiek (zoals tegen homohuwelijk zijn bijvoorbeeld), ‘not done’, terwijl aan de andere kant er wel openlijk door mensen gezegd mag worden dat een school niet meer een christelijke / islamitische / joods levensvisie mag propageren. Dat is natuurlijk net zo’n beperking van de rechten als dat van het homohuwelijk.

  Maar beperking van de rechten (en plichten) horen helaas voor iedereen ook bij het rechtssysteem en zijn relatief. Nederlanders maken zich altijd trots door te zeggen dat ze tolerant zijn en altijd al waren, maar ook dat is een relatief begrip. Als ik jou nu vertel dat katholieken in Amsterdam in de 17de eeuw niet openlijk hun geloof mochten belijden (de laatste antiprocessie wetten zijn pas in de jaren ’80 van de vorige eeuw opgeheven) dan zie je dat nu niet als tolerant, terwijl dat relatief gezien erg tolerant was. Overal in Europa mocht het één of het ander, terwijl in de Republiek mocht het in ieder geval binnenshuis.

  Uiteindelijk gaat het erom dat je samen door één deur moet komen en dat kan door repressie of door samenwerking. Helaas doen beide zijden vaak aan het eerste en krijg je dit soort discussies. Ik voel me ook vaak niet meer veilig om in het openbaar kritiek te uiten op, bijvoorbeeld, immigranten, homo’s of vrouwen die werken (terwijl ik daar de nodige, goed onderbouwde kritiek op heb). Dat geldt trouwens voor meer dingen: kritiek op subsidie aan kunstenaars, Waarom niet? Ik word net zo beperkt in mijn spreekrecht als al die mensen die in de jaren ’50 homo waren, bij wijze van. Geeft verder niet, maar perspectief is wel belangrijk, naar mijn idee…

 • Profielfoto
  Remy K.

  Ik vraag me een beetje af wat dit artikel nou zou moeten doen. Is dit om ons te informeren of te entertainen? Als ik zo alle reacties lees, schaam ik me gewoon voor sommige kortzichtige mensen op dit forum (ik ga ze niet citeren, want de meeste zullen wel weten wie ik bedoel.)

  Was het nou de bedoeling om dit soort discussies uit te lokken onder dit artikel? Van mij part hoeven dit soort onzin artikelen echt niet meer op OMT. Ik kom hier om interessante weetjes en leuke gesprekken met interessante mensen te lezen, maar in artikelen als deze komen mensen voor die totaal geen weet hebben wat homoseksualiteit en geloof.

  Dus als je mijn stem zou vragen of dit soort artikelen OMT zouden moeten vervuilen, dat is dat een grote nee.

 • Profielfoto
  sedikit
 • Profielfoto
  Pappapaul

  @Remy.K
  Hear, hear

 • Profielfoto
  essiw

  @Maverick9898,
  Goed geschreven en erg informatief :D, wel een denkpuntje, je seksuele geaardheid is grotendeels genetisch bepaald, maar er zit nauwelijks tot geen correlatie tussen je genen en of je geloofd of niet. Wat ook betekend dat je mensen kunt overtuigen om te geloven (of juist te stoppen) maar mensen niet of nauwelijks kan overtuigen om homo of hetero te worden.
  Ik denk dat dat mede een rede is waarom wij in nederland steeds minder voor een christelijke/joodse enz. accepteren en meer dingen zoals homohuwelijken accepteren.
  Ik vind echter zelf dat er niet zo iets zou moeten zijn als een christelijke of atheïstische school maar dat gewoon rekening gehouden zou moeten worden voor beide instellingen. Dus bijvoorbeeld een momentje stilte voor het eten, en bij biologie beide dingen uitleggen (dus godsdienst en evolutie), zodat het kind zelf kan uitvogelen wat hij vind, helaas zijn er genoeg ouders die het niet accepteren als hun kind niet of juist wel geloofd, terwijl het beide positieve dingen heeft (en helaas ook negatieve dingen, die veel meer ter sprake komen in het nieuws).

 • Profielfoto
  sallandsebeer

  @mika_janssens Maar ik geloof vast hoe je karakter dan ontwikkeld.
  Je doet net of een karakter iets is wat niet te veranderen is en dat ben je. Niets anders of iemand anders vormt je. Dat is niet waar. Extern is daar invloed op. Vast en zeker.

  @interFACE Ik heb Apple puur omdat het werkt, niet omdat ik me een beetje homo voel.

 • Profielfoto
  Logan Legend

  Ik wil Steve terug, er word met de dag meer vieze mensen in de wereld!

  Rest in peace Steve Jobs, We will miss you.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Pffff wordt moe van de discussie, vanwege zo’n stompzinnige lijst….!!

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Thomas18NL 13 minuten geleden
  Is Tim Cook nou wel of niet homo?

  Who cares?

  Ik, anders vraag ik het niet he..

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Ik wil Steve terug, er word met de dag meer vieze mensen in de wereld!

  Rest in peace Steve Jobs, We will miss you.

  Hoe bedoel je vies?:P homo’s zijn niet vies hoor.

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  IS HIJ HOMO???? Dan gaat die mac meteen de deur uit.
  Jobs dood en Cook homo: lekker gaat dat bij apple.

  Weet je wel hoeveel Nederlandse TV persoonlijkheden ook homo’s waren? En die kwamen er openlijk voor uit:
  Albert Mol, Jos Brink, Herman Emmink (pas overleden). Ja zelfs de geestelijke vader van mijn avatar Martin Lodewijk is homo. En kijk eens wat ze gedaan hebben. Of lag jij nooit krom met Albert Mol of Jos Brink? (Oh wacht je bent daar nog te jong voor geloof ik he?) Stuk voor stuk vaklui.

 • Profielfoto
  kMIkaZu

  @mika_janssens Maar ik geloof vast hoe je karakter dan ontwikkeld.
  Je doet net of een karakter iets is wat niet te veranderen is en dat ben je. Niets anders of iemand anders vormt je. Dat is niet waar. Extern is daar invloed op. Vast en zeker.

  @interFACE Ik heb Apple puur omdat het werkt, niet omdat ik me een beetje homo voel.

  Als ik je vreselijke zinsbouw en dt-fouten opzij leg en dus enigszins je tekst kan begrijpen: je snapt het nog steeds niet: geaardheid is niet gelijk aan karakter…

 • Profielfoto
  iPrincess

  Ah, een van mijn favoriete onderwerpen. Een van de onderwerpen in de politiek waar ik misschien nog wel het meest voor vecht. Oh en voordat jullie het vragen, ik ben zelf niet lesbisch, ik vind het alleen inhumaan om liefde te verbieden.

  Kunnen die gasten(de homo community) zich ook normaal gedragen inplaats van altijd maar het extreme op te zoeken.
  Gewoon niet hand en hand te lopen en denken aan andere. Ze vragen tolerant te zijn aan iedereen, maar dat mogen ze zelf ook wel worden!
  Gewoon rekening houden met andere.

  Dus mensen moeten zich aanpassen aan jouw kortzichtigheid? Omdat jij het niet leuk vind dat mensen elkaar lief hebben mag het opeens niet? Ik zie weinig tolerantie in het verbieden van liefde.

  Precies MEEUW!
  Dat ze kinderen nemen vind ik persoonlijk ook raar, het is totaal tegen elke natuurwet in! Als het volgens de natuur rijmde konden ze samen ook kinderen krijgen. Zo zie ik het persoonlijk. Ik vind dus dat twee dezelfde geslacht hetzelfde kunnen bieden als een hetero stel. Zo zie je dat in de natuur ook, man en vrouw hebben in de opvoeding van het kind een eigen afdeling.

  Soms moeten we ons als mensen is met de natuur vergelijken.

  Ten eerste, kinderen neem je niet, kinderen KRIJG je. Het is niet zo vanzelfsprekend dat mensen kinderen krijgen, mijzelf als voorbeeld nummer 1. Daarnaast ken ik twee jongens die meer dan liefdevol zijn opgevoed door hun moeders, die jongens zijn tot nu toe in hun leven niks tekort gekomen en zoals het er nu naar uit ziet zullen ze ook niet heel snel iets tekort komen. Het belangrijkste is dat kinderen een menswaardig bestaan krijgen en liefde ontvangen. En het maakt niet uit of dit van een man of vrouw is, liefde is namelijk onvoorwaardelijk.

  IS HIJ HOMO???? Dan gaat die mac meteen de deur uit.

  Jobs dood en Cook homo: lekker gaat dat bij apple.

  TROLOLOLOLOLOLOL.
  Misschien wordt OMT wel gemaakt door mensen die op hetzelfde geslacht vallen, stop je nu ook met het lezen van OMT? Misschien zijn je aardappeltjes met lekker biefstukje en frisse salade ook wel verwerkt door iemand die op hetzelfde geslacht valt. Of stop je ook met eten van je avondeten, want je weet wat ze zeggen: never feed the troll.
  En verder heb ik nog het volgende te zeggen over deze gehele discussie: http://www.youtube.com/watch?v=wXw6znXPfy4

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Zo zie je dat in de natuur ook, man en vrouw hebben in de opvoeding van het kind een eigen afdeling.
  Soms moeten we ons als mensen is met de natuur vergelijken.

  Dit al gelezen? Of dit?

 • Profielfoto
  sallandsebeer

  @hendrik ijzerboot,
  Je haalt iets door elkaar wat ik niet gezegd heb. Jij beweert dat homoseksualiteit voorkomt in de natuur. Ik had het over het opvoeden van een jong.

  Maar om op jouw reactie in te haken;
  Ik denk niet bewust, dit baseer ik op mijn dagelijkse bevindingen.
  Ik kan het mis hebben, maar bij de koeien neem ik dit niet waar.

  Als ik 100 koeien in mijn stal zou hebben dan bespringen ze elkaar als ze tochtig zijn.
  Als ik twee stieren in een hok stop dan bespringen ze elkaar.
  Als ik nu een stier bij de koeien in stop dan bespringt de stier de tochtige koe.

  Dus zouden ze bi zijn?
  Ik denk dat het pure voortplantingsdrang is.
  Ik heb nog nooit een stier gehad die homo was en geen koeien wilde bespringen.

  Misschien hebben ze bij de KI wel problemen met homo stieren.
  Ik denk niet dat dieren bewust homo zijn en mekanders jongen opvoeden.

 • Profielfoto
  essiw

  ^Koeien zijn speciaal gefokt op hun eigenschappen, ik neem aan dat boeren geen stieren willen die geen koeien willen bevruchten dus dan is het logisch dat je geen homo stieren tegenkomt.

 • Profielfoto
  sallandsebeer

  @essiw
  Even uitleg over de fokkerij.
  Melkkoeien worden gefokt op:
  – melkhoeveelheid
  – kilogrammen
  – vet en eiwit
  – vetgehalte
  – eiwitgehalte
  – vruchtbaarheid
  – hoogtemaat

  Bij het selecteren van de dieren voor de fokkerij kunnen we putten uit meerdere informatiebronnen om de fokwaarde te kunnen schatten:
  a. afstamming
  b. eigen prestatie of fenotype
  c. prestatie volle/half broers en/of zusters
  d. prestatie nakomelingen

  De fokkerijresultaten zijn afhankelijk van:
  * De genetische variatie (h2).
  * De scherpte van selectie.
  * De nauwkeurigheid van de fokwaardeschatting

  Prestaties staan hier dus centraal.
  Ik denk dat we hier maar over op moeten houden, draagt niet bij aan de discussie.
  Als jullie koeienkenners waren ging ik graag verder op een website die daaraan gerelateerd was.

 • Profielfoto
  essiw

  @salland, haha geweldig:P ik denk dat ik helemaal hier ophoud, want afgezien van het fijt dat sommige dingen best informatief zijn helpt deze hele discussie over homo’s toch niet;)

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  @hendrik ijzerboot,
  Je haalt iets door elkaar wat ik niet gezegd heb. Jij beweert dat homoseksualiteit voorkomt in de natuur. Ik had het over het opvoeden van een jong.

  Ik beweer niets, maar verwijs naar een link waar uit blijkt dat homoseksualiteit in de natuur voorkomt en dus niet ‘abnormaal’ is.
  Citaat uit de 2e link:
  .

  Net als het gedrag van de laysanalalbatros. Bij deze albatrossensoort bestaat een derde van alle paartjes uit vrouwtjes. Deze lesbische paartjes kunnen de voorplantingskans van beide vrouwtjes vergroten. Ze kunnen het namelijk allebei ook vreemdgaan met een mannetje, en vervolgens het nageslacht samen opvoeden.

  Is dat niet precies wat een lesbisch (menselijk) stel doet en waarvan jij zegt:
  .

  Dat ze kinderen nemen vind ik persoonlijk ook raar, het is totaal tegen elke natuurwet in!

  Niet dus…

 • Profielfoto
  Shyos

  Nee ik zeg niet dat er iets mis mee is, zeg alleen dat homo\’s zich ook kunnen aanpassen aan andere. Iedereen moet zich aanpassen aan de homo\’s.
  Ze plaatsen Tim Cook in een hokje. Zonder dat hij het wil of niet.
  Je zou maar net naar je schoonmoeder gaan, gezellig zondag middag. NOT, heel wat uit te leggen.
  Als homo\’s normaal doen is er niks aan de hand en worden ze allemaal geaccepteerd. Maar ze kunnen niet normaal doen, dat is het hele probleem.

  Als Apple nou niet zo commercieel was geworden hadden we nooit naar dit soort reacties hoeven te kijken…:lol:

 • Profielfoto
  iphonio2

  Apple nieuws met humor & een knip-oog, moet kunnen toch bij OMT!:)

 • Profielfoto
  sedikit

  Apple nieuws met humor & een knip-oog, moet kunnen toch bij OMT!:)

  Ook een vermeend kenmerk van de gemiddelde Apple-gebruiker (vergeten te vermelden in mijn 2e reactie hierboven):
  hij zou gevoel voor humor hebben….Nou @ipnonio2 goed dat jij dat maar weer eens overtuigend bewijst.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Het is verder irrelevant of het genetisch bepaald is of in de natuur zit. Er zijn zoveel dingen genetisch bepaald en dingen die in de natuur zijn (onder meer moordzuchtige mensen of zoiets als kannibalisme). Dat is toch verder ook geen argument voor een mens om het ook te doen? Bovendien doet de mens van alles dat niet natuurlijk is: een grondstof boren uit zeeën en diepe krochten in de aarde, verwerken in grote fabrieken en dan in enorme stalen machines stoppen, die overigens ook gefabriceerd zijn uit allerlei mogelijke dingen. Of zoiets als kant- en klaar eten kopen in een winkel. Ooit een dier dat zien doen? Wat ‘natuurlijk’ is en wat niet is geen argument voor beiden kanten van het verhaal niet

  Het is een morele en ethische discussie en dat is het altijd al geweest. Zie mijn verhaal over homoseksualiteit en sodomie. Met dat in gedachten kan er een veel bredere en meer open discussie (en compromis) plaatsvinden. Nu loopt iedereen te schelden op basis van zijn eigen kul-ideeën dat een bepaalde seksuele voorkeur bij de mens wel of niet natuurlijk is of zou moeten zijn. Het is een leuk argument omdat je daarmee denkt de ander in de hoek te hebben gedrukt (met allerlei voorbeelden van vogels en vissen die al dan niet seks hebben met hetzelfde geslacht…..daarbij niet bedenkende dat er ook dieren in de natuur zijn die geen geslacht hebben….wordt dat straks ook een status in je paspoort?), maar het is in feite zinloos. Een moreel, ethische discussie, op basis wat wij zien als waardevol en constructief lijkt mij veel zinniger.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Maverick: als mensen uit de homobeweging worden geconfronteerd met de (toch nog) wijdverbreide mening in de psychologie en medische wereld (World Medical Association), dat homosexualiteit genetisch is bepaald (dat is dus hetzelfde als – wat je zegt “dat het in de natuur zit”) dan wordt homosexualiteit daarmee dus aangeduidt als genetische afwijking. (Van het “normale”, namelijk heterosexualiteit). Tegen studenten in mijn psychologiestudie die daar boos over werden, zei de professor altijd: “als homosexualiteit normaal was, zou de mensheid uitsterven”.
  In (grote delen van) de psychologie wordt homosexualiteit dus als afwijking gezien, net als pedosexualiteit etc (Hoewel dat om begrijpelijke reden veel verwerpelijker wordt gevonden). Om die reden werd homosexualiteit tot enkele tientallen jaren geleden ook actief behandeld door psychologen en psychiaters.

  In homokringen spreekt met liever van een sexuele voorkeur, dat betekent dus een eigen keuze. Dan zou iemand dus zelf kiezen of hij/zij homo of hetero wil zijn. Dat mag fijn klinken, maar klopt natuurlijk ook niet met de levensverhalen van veel homo’s, die altijd al die homosexuele gevoelens hebben gehad en er op een gegeven moment openlijk voor uitkomen, “uit de kast komen”.

  Hoe het ook is, dat blijft voer voor psychologen en medici.
  Zelf beoordeel ik mensen liever op hun gedrag en hoe ze zijn als mens. Alleen dat is voor mij eigenlijk belangrijk. En of je dan homo of hetero bent, heeft daar in feite niets mee te maken. We moeten mensen maar gewoon als mensen beschouwen, afgezien van sexuele geaardheid (ook dat woord slaat terug op altijd zo zijn geweest), afkomst, ras of wat dan ook

 • Profielfoto
  MacAanZee

  In dit kader én van de komende kroning is het misschien nog aardig om te vermelden dat lang geleden (volgens mij ergens in de jaren twintig) Prins Hendrik (de man van Koningin Wilhelmina), de beroemde schrijver Louis Couperus en de Haagse Commissaris van Politie werden aangetroffen in een homobordeel.
  In die tijd was homosexualiteit nog verboden. Prins Hendrik ging vrijuit, hij was de Prins. Louis Couperus ging vrijuit: hij was een bekend schrijver. En de Commissaris van Politie? Die moest brommen….!;!

 • Profielfoto
  Maverick9898

  @MacAanZee: klopt wat je zegt. Maar mijn punt is meer dat het verder geen argument is voor homohuwelijk of voor het krijgen van kinderen van homo’s of een dergelijk politiek/moreel/ethisch thema (het zit in de natuur, dus dat mag óf homo’s zijn onnatuurlijk dus moeten ze geen kinderen kunnen krijgen). Als je dat in de discussie gebruikt is er per definitie sprake van ongelijk spel: het gaat niet meer om het feit of homoseksualiteit moreel verantwoord is of niet, maar of het ‘natuurlijk’ is of niet, hoe ontzettend nietszeggend dat statement is (zie post hierboven).

  Toch is het goed om te horen dat die discussie over het wel of niet natuurlijk zijn (al dan niet afwijkend gedrag of iets dergelijks) wel speelt in de wetenschap, zo ook in de psychologie, wat jij zegt. In dat kader is de discussie van afwijking / natuurlijk wél zinnig, naar mijn idee. Maar dan kijk je puur naar het fenomeen (net als dat je ‘heel normaal’ in de geschiedenis kan praten over massamoorden en daar bepaalde labels, hoe politiek incorrect ook, aan kan hangen).

  Maar het is wel belangrijk dat we die twee werelden scheiden, als het ware. Je hebt gelijk om mensen te beoordelen op hoe ze zijn als mens. Ook ik behandel in het dagelijks leven socialisten, moslims, atheïsten en homo’s of wie dan ook zoals ik ook behandeld wil worden. Maar ook dat zegt niet zoveel over de moreel/ethische discussie over een bepaald onderwerp. Wat mij betreft mag, bijvoorbeeld, een groot deel van de verzorgingsstaat opgedoekt worden, maar dat betekent nog niet dat ik een hekel heb aan socialisten (wel aan hun ideeën, maar dat is wat anders;)). Net als dat je tegen homohuwelijk bent, maar verder prima met homo’s op zou kunnen schieten, bij wijze van. Het probleem is alleen dat, zoals je hierboven ziet, niet iedereen is zoals jij en ik;).

 • Profielfoto
  Marius1976

  Men zegt wel eens dat ‘de overheid’ dat zijn alle mensen van een land. Zo is ‘One More Thing’ meer dan alléén deze website, maar wordt OMT dus ook gevormd door het klapvee dat hier de frontpage loopt te bevuilen. Ik heb veel bewondering, waardering èn respect voor de Crew van OMT, maar ik vind de reacties van sommigen hier werkelijk dermate beneden alle peil, dat ik OMT als geheel voorlopig maar even links laat liggen.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Dus als ik mij mening ventileer ben ik kortzichtig en leef ik in de middeleeuwen. Wie is hier dan kort door de bocht ?
  En heb het over gedrag, nooit of iemand homo mag zijn of niet, niet gehad of ik homo’s accepteer of niet.
  Als voorbeeld waarom moet Raymon zo nodig laten merken dat hij homo is ? (paar artikelen terug) heeft niks met apple te maken.Provocatie en dat is elke keer.
  En jullie vragen wel om homo’s te accepteren. Maar mijn mening accepteren en respecteren jullie niet.
  Wie is dan kortzichtig ?
  Het homo gebeuren ter discussie stellen maar je mag niet een mening hebben “tegen” want dan ben je “fout”.

 • Profielfoto
  Thomas18NL

  Is hij nou wel of geen homo?

  Ik vin het trouwens prima dat ze homo zijn, als ze maar gewoon normaal doen.
  Hetero’s gaan toch ook niet met boten door de grachten, om te vieren dat ze op het andere geslacht vallen?

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Die ‘Gay-Parade’ mag inderdaad wel eens de vuilnisbak in. In het begin kon je het nog als een soort ‘overwinningsfeest’ beschouwen toen de publieke opinie bijdraaide. Maar elk jaar en jaar in jaar uit (overal ter wereld) gaat een beetje op provocatie lijken.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Als de volgende iPhone ROZE is, weten we het zeker :):):)