Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 17 april 2013

Stroom aan software-updates

Apple heeft gisteren niet stilgezeten en een flink aantal sotware-updates voor de OS X uitgegeven. Apperture, iPhoto, Java, een aantal printer-drivers en Safari voor OS X 10.6 t/m 10.8 hebben een update gekregen. Het betreft vooral kleine updates die nieuwe functionaliteit toevoegen of de stabiliteit en beveiliging van applicaties verbeteren.

De meest opvallende update is die voor Safari (6.0.4 en 5.1.9). Deze voegt een functie toe waarmee per website aangegeven kan worden of de Java-plugin uitgevoerd mag worden. In Aperture 3.4.4 worden een aantal bugs die, ervoor zorgden dat het programma crashte bij het importeren van foto’s, opgelost. iPhoto 9.4.3 focust vooral op compatibiliteit met OS X Mountain Lion. 

Het is het vermelden waard dat Apple de update voor Safari niet alleen voor Safari 6 heeft uitgebracht. Ook Safari 5 dat gebruikt wordt door OS X Snow Leopard heeft een update gekregen die het beheren van Java op een per-site niveau mogelijk maakt. Enkele weken terug bleek uit een onderzoek dat OS X 10.6 Snow Leopard nog veel gebruikt wordt. Het is daarom niet verwonderlijk dat Apple ook het bijna 4 jaar oude besturingssysteem nog voorziet van updates.

Als laatste zijn er ook updates beschikbaar voor printer-drivers van HP, Epson en Canon. De updates zijn te installeren door helemaal linksboven op het appel-icoon te klikken, en te kiezen voor sofware-update.

Reageer op artikel:
Stroom aan software-updates
Sluiten