Stroom aan software-updates

21 reacties

Apple heeft gisteren niet stilgezeten en een flink aantal sotware-updates voor de OS X uitgegeven. Apperture, iPhoto, Java, een aantal printer-drivers en Safari voor OS X 10.6 t/m 10.8 hebben een update gekregen. Het betreft vooral kleine updates die nieuwe functionaliteit toevoegen of de stabiliteit en beveiliging van applicaties verbeteren.

De meest opvallende update is die voor Safari (6.0.4 en 5.1.9). Deze voegt een functie toe waarmee per website aangegeven kan worden of de Java-plugin uitgevoerd mag worden. In Aperture 3.4.4 worden een aantal bugs die, ervoor zorgden dat het programma crashte bij het importeren van foto’s, opgelost. iPhoto 9.4.3 focust vooral op compatibiliteit met OS X Mountain Lion. 

Het is het vermelden waard dat Apple de update voor Safari niet alleen voor Safari 6 heeft uitgebracht. Ook Safari 5 dat gebruikt wordt door OS X Snow Leopard heeft een update gekregen die het beheren van Java op een per-site niveau mogelijk maakt. Enkele weken terug bleek uit een onderzoek dat OS X 10.6 Snow Leopard nog veel gebruikt wordt. Het is daarom niet verwonderlijk dat Apple ook het bijna 4 jaar oude besturingssysteem nog voorziet van updates.

Als laatste zijn er ook updates beschikbaar voor printer-drivers van HP, Epson en Canon. De updates zijn te installeren door helemaal linksboven op het appel-icoon te klikken, en te kiezen voor sofware-update.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  Goes

  Bij mij is er niets te zien…

 • Profielfoto
  klaasb

  bij mij wel

 • Profielfoto
  azertyuiop

  Bij mij stonden ze gisteren al klaar.
  Nog geen problemen ondervonden.

 • Profielfoto
  azertyuiop

  @JanErik Otten:
  Misschien de schijfbevoegdheden eens herstellen

 • Profielfoto
  TeyPhone

  Mijn mail doet het niet meer. Hij krijgt geen verbinding met gmail en moet continu wachtwoord opnieuw invullen, wat uiteindelijk niks oplevert. Iemand anders ook dezelfde problemen?

 • Profielfoto
  makoe

  @TeyPhone:gmail probleem heb ik nu ook op de iPhone, heeft niet te maken met de update. Via de site google kan ik wel inloggen.

 • Profielfoto
  ipieter01

  @TeyPhone: GMail is tijdelijk offline. http://www.google.com/appsstatus

 • Profielfoto
  Kees G

  Ik ben niet zo blij met de update van iPhoto.
  Het bijwerken van de bibliotheek blijft hangen. Controle schijfbevoegdheden en een P-Ram reset leverde geen resultaat op. Hoe verder wie heeft een idee ?

 • Profielfoto
  azertyuiop

  @Kees G:
  Misschien als je cmd⌘ en option⌥ gelijk indrukt.

 • Profielfoto
  Kees G

  Apple Guy,
  Bedankt voor je reactie. Het was uiteindelijk de oplossing.
  De laatste keuze “bibliotheek opnieuw opbouwen” bracht bij in eerste instantie nog verder van huis. Na vijf minuten werd iPhoto afgebroken. Bij het opnieuw openen kreeg ik een lege bibliotheek. Na diverse pogingen werkte de keuze “bibliotheek opnieuw opbouwen” wel en werkt alles weer naar behoren.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ik heb in elk geval geen gaten meer in m’n iPhoto bieb nu. Lijkt hersteld of hij heeft de gaten inclusief bijbehorende foto’s weggegooid. :S

 • Profielfoto
  THX-1138

  Nee, toch niet helaas. Na wat overpeinzen schrik ik er van dat er eigenlijk maar 1 applicatie echt foutloos werkt onder OSX bij mij en dat is iTunes. Voor de rest, mankeert overal wel wat aan.

 • Profielfoto
  MrHammond

  Met de vorige versie van iPhoto had ik regelmatig problemen, ben benieuwd of die nu opgelost zijn… De boel start iig braaf op:-)

 • Profielfoto
  Rolf

  Krijg nu de hele tijd een popup venster met JAVA dat ergens toestemming voor wil. Fractie ve seconde, maar blijft komen. Arggghhhh…..

  ok ok dan… een keer uit en weer aan zetten. Maar wat irritant.

 • Profielfoto
  freddyonderstal

  Ik krijg een foutmelding dat de bewerking niet kan worden voltooid. Dit gebeurt in de Appstore wanneer ik naast de update op Update klik.

  De update voor iPhoto doet het wel, maar de updates voor camera RAW en Safari doen het dus niet.

 • Profielfoto
  kevinboos

  Ik krijg de ene na de andere crash in Safari…..Vooral bij het invullen van velden of gebruik van buttons etc. Nog meer mensen dit probleem?

 • Profielfoto
  McJohn

  Bij mij zijn er zelfs helemaal geen updates beschikbaar:-)

 • Profielfoto
  ¿`„

  Ik vind dat Apple zich opvallend stil houd over de nieuwe versie van Mac osx. Vorige twee versies waren ruim vooraf al aangekondigd. Zou de volgende versie een grotere update cq verandering behelsen?

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik heb ook niet echt problemen (tot nu toe) met de nieuwe updates. Wat ik wel ondervind is dat met safari elke keer een popup venstertje komt met de vraag of ik java wil laten draaien (tot nu toe elke keer als ik naar de web-browser voor mijn NAS ga). Vindt ik wel heel vervelend… Ik heb al naar de voorkeuren van Safari gegaan en de java toestaan knop op altijd toegestaan gezet voor deze website, maar dat helpt blijkbaar niet… Ik heb het nog niet geprobeerd met andere web-browsers, ga straks even firefox en chrome uittesten. Als daaruit blijkt dat ik geen venstertje meer krijg zal ik voorlopig één van deze 2 gebruiken…

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik vind dat Apple zich opvallend stil houd over de nieuwe versie van Mac osx. Vorige twee versies waren ruim vooraf al aangekondigd. Zou de volgende versie een grotere update cq verandering behelsen?

  Goede vraag, al hoeft het voor mij voorlopig niet. Ik vindt Mountain Lion eigenlijk best goed. Natuurlijk was Snow Leopard dat ook al! Ik ben wel benieuwd met wat ze zullen afkomen. Ik hoop in elk geval dat het weer een toppertje wordt:-)

 • Profielfoto
  Goes

  Ik vind het toch wel vrij apart dat ik nog steeds geen nieuws over updates ontvang in de Appstore. Ik begin er steeds meer over te denken om een clean install te doen, maar hoe moet dat nu je geen dvd’s meer hebt met OS X erop?