Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 10 april 2013

Status Board; iPad-app voor control freaks

Tegenwoordig heb je als moderne man of vrouw nogal wat om in de gaten te houden: je agenda, je e-mails, tweets, je favoriete sites en bijvoorbeeld de statistieken van je eigen blog. Zou het niet handig zijn als je al die informatie kunt verzamelen in één overzichtelijk app? Softwaremaker Panic vond van wel en is daarom uitgekomen met Status Board: alles wat je in de gaten wilt houden, overzichtelijk op het scherm van je iPad… of een HD-beeldscherm.

Screenshots van Status Board

Staus Board bestaat uit een virtueel blad waar je zelf widgets in kunt slepen. Daarbij heb je keuze uit het weer, de tijd, je agenda, RSS feeds, tweets en e-mail. Wat Status Board echter uniek maakt zijn de widgets waarmee je zelf analytische data kunt vertalen naar realtime grafieken en diagrammen. Ook is er een widget om HTML-content in je Status Board te krijgen. Je moet daarvoor zelf aan de slag maar Panic heeft tutorials gemaakt waarin stap voor stap uitgelegd wordt hoe je grafieken, diagrammen en html-widgets maakt. Ook zijn er twee data-vergaardiensten die nu al Status Board-integratie aanbieden.

Mocht je al die informatie niet willen beperken tot je iPad maar het ook graag aan anderen laten zien, bijvoorbeeld op narrowcastschermen bij de receptie van een bedrijf of op school, dan heeft Panic een speciale HD tv-modus ingebouwd. Daarbij wordt je Status Board geschaald naar de 16:9-verhouding van een breedbeeldscherm. Het videosignaal wordt uitgestuurd via AirPlay of kan met behulp van een HDMI-adapter naar een scherm gestuurd worden.

Zoals we gewend zijn van Panic is de app niet goedkoop. Je betaalt €8,99 voor Status Board. Mocht je de output naar een beeldscherm willen gebruiken dan komt er nog eens €8,99 bij via een in-app aankoop.

Mocht je zelf aan de slag willen; de RSS-feed van OMT is makkelijk: www.onemorething.nl/rss.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Status Board; iPad-app voor control freaks
Sluiten