Status Board; iPad-app voor control freaks

14 reacties

Tegenwoordig heb je als moderne man of vrouw nogal wat om in de gaten te houden: je agenda, je e-mails, tweets, je favoriete sites en bijvoorbeeld de statistieken van je eigen blog. Zou het niet handig zijn als je al die informatie kunt verzamelen in één overzichtelijk app? Softwaremaker Panic vond van wel en is daarom uitgekomen met Status Board: alles wat je in de gaten wilt houden, overzichtelijk op het scherm van je iPad… of een HD-beeldscherm.

statusboard-screen
Screenshots van Status Board

Staus Board bestaat uit een virtueel blad waar je zelf widgets in kunt slepen. Daarbij heb je keuze uit het weer, de tijd, je agenda, RSS feeds, tweets en e-mail. Wat Status Board echter uniek maakt zijn de widgets waarmee je zelf analytische data kunt vertalen naar realtime grafieken en diagrammen. Ook is er een widget om HTML-content in je Status Board te krijgen. Je moet daarvoor zelf aan de slag maar Panic heeft tutorials gemaakt waarin stap voor stap uitgelegd wordt hoe je grafieken, diagrammen en html-widgets maakt. Ook zijn er twee data-vergaardiensten die nu al Status Board-integratie aanbieden.

Mocht je al die informatie niet willen beperken tot je iPad maar het ook graag aan anderen laten zien, bijvoorbeeld op narrowcastschermen bij de receptie van een bedrijf of op school, dan heeft Panic een speciale HD tv-modus ingebouwd. Daarbij wordt je Status Board geschaald naar de 16:9-verhouding van een breedbeeldscherm. Het videosignaal wordt uitgestuurd via AirPlay of kan met behulp van een HDMI-adapter naar een scherm gestuurd worden.

Zoals we gewend zijn van Panic is de app niet goedkoop. Je betaalt €8,99 voor Status Board. Mocht je de output naar een beeldscherm willen gebruiken dan komt er nog eens €8,99 bij via een in-app aankoop.

Mocht je zelf aan de slag willen; de RSS-feed van OMT is makkelijk: www.onemorething.nl/rss.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  Ziet er mooi uit, maar heb geen iPad.
  .
  Het is zijn prijs vast wel waard, het is Panic.

 • Profielfoto
  dj bazzie wazzie

  Jongens van panic maken altijd mooie software.

 • Profielfoto
  html-junky

  Panic maakt inderdaad altijd geweldige software, alle software werkt ook heerlijk samen

 • Profielfoto
  BasiX

  Heb vanochtend (voor iPadclub.nl) een IP-camera toegevoegd. Leuk om mee te spelen.

 • Profielfoto
  jesper211232

  Softwaremaker Panic vond van wel en is daarom uitgekomen met Status Board: alles wat je in de gaten wilt houden, overzichtelijk op het scherm van je iPad… of een HD-beeldscherm.

  Die link verwijst naar een topic van Click & Buy -.-

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  In de 2e alinea staat er een klein foutje, staus board.

 • Profielfoto
  taxandria

  Sodemieters, mooi spul.
  Is zoiets ook mogelijk op de mac? kan er zo snel niets over vinden.

 • Profielfoto
  Boike12

  Van mij hoeven er geen app recensies op deze site. Al geef ik toe, dit is een leuke app.

 • Profielfoto
  Buzz

  Op de Mac bestaat zoiets al vele jaren, al heeft het een wat andere layout. Het heet Dashboard en zit ingebouwd in OS X.

 • Profielfoto
  taxandria

  Ik was met ‘zoiets’ niet specifiek genoeg.
  Want ik ben op de hoogte van dashboard, maar ik zocht eigenlijk meer iets om op een externe monitor te kunnen draaien.(Fulltime dus) Iets wat met dashboard niet kan. (niet tegelijk werken en dashboard).

  Of is laatstgenoemde wel een mogelijkheid? dus widgets mbv dashboard op mijn externe scherm en doorwerken op mijn laptopscherm. (aangesloten via minidisplay > hdmi)

 • Profielfoto
  chonazz

  Zijn er al mensen die ondertussen extra mogelijkheden gevonden hebben? Mn html kennis is niet groot genoeg om zelf dingen te bouwen. Hoop dat er snel een update volgt met Facebook integratie (likes, comments…) en Google Analytics of Mint.

  Jonas

 • Profielfoto
  Buzz

  taxandria: Je zou Dashboard dev-mode daarvoor kunnen gebruiken. Zie bijvoorbeeld http://hints.macworld.com/article.php?story=20050422172929402

 • Profielfoto
  Rax

  Bij luckyou staat een letter verkeerd, het moet zijn F… you….

 • Profielfoto
  selcuk

  Heb je zoiets ook voor de iPhone?
  Ik heb bij talloze ontwikkelaars zo’n aanvraag gedaan of ze dit konden maken uiteindelijk is Panic zo slim om het te doen!

  Ik ben op zoek naar de iPhone variant