Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 april 2013
Leestijd: 1 minuut

Snow Leopard nog steeds koning

Het updaten van OS X op een Mac was nog nooit zo makkelijk als de afgelopen jaren. Via de Mac App Store even twee tientjes aftikken, downloaden, installeren, klaar. Het is daarom opmerkelijk dat OS X 10.6 Snow Leopard anno 2013 nog steeds de meest gebruikte versie van OS X is.

Advertentienetwerk Chitika meet regelmatig de meest gebruikte browsers en besturingssystemen op haar netwerk. De drie meestgebruikte versies van OS X blijken Mountain Lion met 27%, Lion met 28% en het bijna drie jaar oude Snow leopard, als de koning van de OS X-jungle, met 35% van de gemeten traffic.

Het advertentienetwerk baseert zich op eigen data van miljoenen advertentie-impressies in de periode van 8 tot en met 14 maart 2013. De data is alleen representatief voor de VS en Canada. Toch is te verwachten dat de verdeling in Europa niet veel anders zal zijn.

Ondanks dat Snow Leopard gemiddeld gezien het meest populair is, geldt dit voor bezoekers van OMT niet. Op deze website blijkt OS X 10.8 Mountain Lion het meest gebruikte besturingssysteem. Op de Mac van meer dan de helft van de bezoekers draait de nieuwste versie van OS X . Snow Leopard neemt in onze meting over dezelfde periode als die van Chitika een bescheiden 12% in. Dat is logisch, gezien OMT’ers als echte innovators niet te vergelijken zijn met de gemiddelde Amerikaan die een advertentie uit het Chitika-netwerk op zijn scherm krijgt.

De vraagt is, is het een kwestie van niet willen upgraden of niet kunnen upgraden? Niet iedere Mac-gebruiker ziet de noodzaak van updaten. Ook is het aannemelijk dat niet elke Mac die nog actief gebruikt wordt aan de systeemeisen van OS X 10.8 Mountain Lion voldoet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Snow Leopard nog steeds koning
Sluiten