Schikking ‘antennagate’ uitbetaald

10 reacties

Antennagate, dat is even geleden. In 2010 kwamen antenneproblemen met de iPhone 4 aan het licht. Als de telefoon op een bepaalde manier vastgehouden wordt, neemt de signaalsterkte af of viel het bereik weg. Een aantal Amerikanen startten een collectieve rechtszaak en kregen een schikkingsbedrag van $15 toegewezen.

Het lijkt erop dat Apple is begonnen aan het uitbetalen van de compensatie. Diverse consumenten melden aan 9to5Mac een cheque van $15 te hebben ontvangen. Niet iedereen kreeg de $15 aangeboden, alleen Amerikaanse kopers die hun claim via een speciale website indienden en geen gebruik maakten van de gratis bumper, hebben recht op de $15.

Consumenten in Nederland konden ook een gratis bumper verkrijgen. Het is in onze land niet tot een collectieve rechtszaak gekomen. Steve Jobs reageerde destijds op het ontvangstprobleem van de iPhone 4 door te stellen dat geen enkele smartphone perfect is. Bezoekers van OneMoreThing.nl waren tevreden over de manier waarop Apple ‘antennagate’ heeft opgelost.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Ach, ik heb destijds geen problemen gehad met mijn iPhone 4 en toch een mooie cover gekregen van Apple. Hebben ze prima afgehandeld me dunkt.

 • Profielfoto
  farl4web

  Ik had destijds veel last van het antenneprobleem. Ik heb een bumper gekregen, maar ik vind niet dat Apple dit goed heeft opgelost. De essentie van de iPhone, bellen, werkte slecht, dus ik verwachtte eigenlijk wel een nieuwe telefoon. Als je een computer koopt waarvan het internet het bijna niet doet door een fout in de hardware, dan verwacht je toch ook een refund/reparatie….

 • Profielfoto
  mytecmaster

  bumper gekregen en maar even gebruikt. Het ligt niet alleen aan Apple bijvoorbeeld het T-mobile netwerk is ook gewoon belachelijk slecht. Heel vaak vol op verbinding ( dus geen antenne probleem) en dan toch niet kunnen bellen of internetten. Tmobile..

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Antennagate is volgens mij een grote wolk gebakken lucht. Volgens mij is er nooit een echt antenneprobleem geweest. Bij élke smartphone varieert het signaal bij elke manier van vasthouden. Dat is altijd zo. Als ik mijn iPhone 4S zo vast houd dat mijn hand de hele zijkant van de iPhone bedekt is het signaal ook maar half zo sterk als wanneer ik ‘m aan de onderkant vasthoudt. En dat waren volgens mij precies de klachten toen. Het is logisch dat je met de manier van vasthouden de ontvangst kunt beïnvloeden

 • Profielfoto
  Saaihead

  Zoals ook in het boek van Jobs stond, is Antennagate een product van Jobs Reality Distortion Field. Hij vond dat er geen problemen waren en daarom waren ze er ook niet. En dat allemaal omdat hij een extra plastic strip (zoals wel op de iPhone 4s te vinden is) esthetisch onverantwoord vond. Later is hij daar op terug gekomen, dus natuurlijk is het dan geen gebakken lucht. Natuurlijk heeft elke smartphone met interne antenne last als je een telefoon op een bepaalde manier vast pakt, maar met een iPhone is het extreem omdat de metalen buitenkant onderdeel is van de antenne. Als ik geen hoes of bumper gebruik, kan ik thuis niet eens bellen met mijn iPhone 4. De verbinding, als deze al tot stand komt, is zeer slecht en gesprekken vallen gewoon weg.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Alhoewel ik het probleem wel kan reproduceren heb ik er nooit last van gehad. Nooit een bumper aangevraagd en ook nooit nodig gehad. iPhone 4 bolt hier trouwens nog als een trein.

 • Profielfoto
  farl4web

  Gebakken lucht was het beslist niet. Ik heb altijd iPhones gehad, maar met de iPhone 4 was ik aan het bellen en na één minuut viel het gesprek gewoon weg.:sad:

  Zelfs als je alleen met je pink op het contactpuntje kwam rechtsonder kon je het signaal van 4 streepjes naar geen streepjes reduceren binnen 1 minuut.

  De bumper werkte geweldig, omdat je dan geen contact maakt met het probleempunt, maar ik vind dat een fabrikant (ja, ook Apple) ballen moet tonen en ze terug moet roepen of repareren!(n)

 • Profielfoto
  essiw

  @Macaanzee: Bij een smartphone van 800 euro (als je em zonder abonnement koopt, met abonnement is het goedkoper als je al je tegoed gebruikt) zouden dit soort fouten gewoon niet in horen te zitten.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Het prachtigste voorbeeld van het Reality Distortion Field.
  Ook al hadden de klagers gelijk, Steve had gewoon meer gelijk.
  Ik had het probleem ook (ik kon zonder hoesje niet eens sms-en) maar ik vond de gratis bumper een adequate en juiste oplossing.

  En dat was zo mooi aan Steve: je zal de directeur van LG, RIM of Samsung nou nooit eens en plein publique zichtbaar geïrriteerd zien reageren op klagers, en onder het mom “En nou hebben we het nergens meer over” ze uit balorigheid gewoon een gratis hoesje zien aanbieden.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  @MacAanZee: Jij trapte destijds dus ook in het verhaaltje van Steve Jobs, begrijp ik? Hij zei toen dat élke smartphone hier last van had. Het fundamentele verschil is echter dat de iPhone 4 hier last van had als je die op een natuurlijke manier vasthield, terwijl je dat bij andere telefoons juist alleen had als je die op een onnatuurlijke manier vasthield.

  Of vind je dat ook overtrokken …?!