Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 april 2013

Samsung wil verkooprecord iPhone 4S evenaren

Het is meermaals gebleken. Wat Apple kan en wil, dat kan en wil Samsung ook. Zo gaat het ook met verkoopambities, de iPhone 4S was het eerste model telefoons waar Apple meer dan 100 miljoen stuks van verkocht. Volgens Korea IT News wil Samsung óók minimaal 100 miljoen stuks van het nieuwe vlaggenschip,Galaxy S4, verkopen.

De Koreanen willen dit bereiken door de nieuwe telefoon in de belangrijkste landen op ongeveer dezelfde datum te lanceren, of het gaat lukken is onduidelijk. De Galaxy S3, het vorige Samsung vlaggenschip, ging ongeveer 50 miljoen keer over de toonbank. De maker van grote plastic telefoons zal alle zeilen bij moeten zetten om recordhouder Apple op dit gebied van de troon te stoten.

Het is geen toeval dat Samsung deze ambities heeft. Het Koreaanse bedrijf is meerdere malen betrapt op het min of meer kopiëren van Apple-producten. Het kopiëren van verkoopambities geeft wel een geheel nieuwe draai aan de concurrentie tussen Apple en Samsung.

Samsung’s nieuwe topmodel wordt overigens matig ontvangen. Vooral de accuduur en camera laten ten wensen over. De accu is de slechtste van de huidige smartphones in het topsegment. Ook de prestaties zouden volgens Tweakers.net vooral bij multitasken niet optimaal zijn. De interface haperde volgens de techsite wel eens. The Verge noemt vooral de plastic look and feel en het feit dat de S4 bijna niet van zijn voorganger, de S3, te onderscheiden is als minpunten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung wil verkooprecord iPhone 4S evenaren
Sluiten