Samsung wil verkooprecord iPhone 4S evenaren

18 reacties

Het is meermaals gebleken. Wat Apple kan en wil, dat kan en wil Samsung ook. Zo gaat het ook met verkoopambities, de iPhone 4S was het eerste model telefoons waar Apple meer dan 100 miljoen stuks van verkocht. Volgens Korea IT News wil Samsung óók minimaal 100 miljoen stuks van het nieuwe vlaggenschip,Galaxy S4, verkopen.

De Koreanen willen dit bereiken door de nieuwe telefoon in de belangrijkste landen op ongeveer dezelfde datum te lanceren, of het gaat lukken is onduidelijk. De Galaxy S3, het vorige Samsung vlaggenschip, ging ongeveer 50 miljoen keer over de toonbank. De maker van grote plastic telefoons zal alle zeilen bij moeten zetten om recordhouder Apple op dit gebied van de troon te stoten.

Het is geen toeval dat Samsung deze ambities heeft. Het Koreaanse bedrijf is meerdere malen betrapt op het min of meer kopiëren van Apple-producten. Het kopiëren van verkoopambities geeft wel een geheel nieuwe draai aan de concurrentie tussen Apple en Samsung.

Samsung’s nieuwe topmodel wordt overigens matig ontvangen. Vooral de accuduur en camera laten ten wensen over. De accu is de slechtste van de huidige smartphones in het topsegment. Ook de prestaties zouden volgens Tweakers.net vooral bij multitasken niet optimaal zijn. De interface haperde volgens de techsite wel eens. The Verge noemt vooral de plastic look and feel en het feit dat de S4 bijna niet van zijn voorganger, de S3, te onderscheiden is als minpunten.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  jesper211232

  De maker van grote plastic telefoons

  :twisted:

 • Profielfoto
  gielhendriks

  Prima.

 • Profielfoto
  jojost1

  “De maker van grote plastic telefoons…”

  Bespeur ik hier Apple fans?;)

 • Profielfoto
  iFan

  “Bespeur ik hier Apple fans?”

  Wat wil je op een apple-forum;)

 • Profielfoto
  pruus

  Ambities zijn altijd goed. Alleen jammer dat Apple als doel geldt, waarom niet gericht op voorbij streven. Gericht op een hoger doel, een trendsettend doel… en niet achter de kar aan. Ik ben een Applefan, maar zo wordt Apple niet gestimuleerd….

 • Profielfoto
  defores

  Ik denk dat Samsung niet de juiste mentaliteit heeft en ook niet de juiste passie voor producten zoals Apple.

  Je ziet dit al terug in de keynotes van Samsung, alsof ze een grote toneel stuk spelen met een laag arrogantie erover. Echter irriteer ik me aan dat soort keynotes.

  Samsung kan zoveel willen maar ze zullen nooit en ter nimmer Apple kunnen zijn.

 • Profielfoto
  bestbier

  Als die S4 bij een val net zo uit elkaar spat, waarbij de accu door de kamer vliegt en contacten afbreken zoals bij de S3 hoef ik ‘m niet te hebben.

 • Profielfoto
  App69

  Bespeur ik hier Apple fans?
  iFan iemand?

 • Profielfoto
  Arthur345

  Dat heb je vlot opgelost

 • Profielfoto
  pim939

  Ik vind het maar trieste mentaliteit bij samsung.

 • Profielfoto
  sunapple

  Niet dat ik ook maar iets in die Samsung dingen zie, maar je kan het overdrijven..

  “De accu is de slechtste van de huidige smartphones in het topsegment.”
  .

  I’m so used to babysitting my iPhone 5 all day or watching the One’s meter hit red that not having to worry about the GS4 all day was pretty wonderful.
  The Verge

  .
  De S4 is een S3 qua design met een beter scherm, dunner en lichter en met veel meer software functies. Klinkt als de afgelopen iPhone updates, behalve dan het feit dat Samsung veel meer uit de software haalt..

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  In mijn artikel baseer ik mij op de test van Tweakers.net. Onderstaand resultaat lijkt me alles behalve overdreven, sunapple?

 • Profielfoto
  sunapple

  Inderdaad, dat is een groot verschil. Het maakt blijkbaar veel uit hoe je hem gebruikt, want de batterij test die gebaseerd zijn op een dag gevarieerd gebruik wijzen erop dat de S4 het wel beter uithoudt dan zijn grootste concurrenten (The Verge, Engadget, Technobuffalo, verschillende kleinere websites). Gebaseerd op Tweakers heb je dus gelijk inderdaad.

 • Profielfoto
  defores

  @Raymon
  De ervaring zul je moeten baseren op de praktijk en niet op testen van tweakers.net die zijn daar ook niet altijd betrouwbaar.

  Daarbij vraag ik me altijd af hoe men de testen daar uitvoeren (instellingen e.d.) of dat het slechts een gekopieerd artikeltje is zoals daar wel vaker voorkomt.
  Verder zit er een verschil tussen OS-en dus een meting is wat dat betref nooit echt reëel.

 • Profielfoto
  Mrkiemrk

  Dat wil ik ook..

 • Profielfoto
  fzelders

  “Samsung Galaxy S4: it remains a largely uninspired and un-opinionated phone”
  – Rene Ritchie in http://m.imore.com/iphone-5-vs-samsung-galaxy-s4-which-should-you-buy

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Grote PLASTIC telefoons, die bij vallen uit elkaar vallen. Ik bespeur hier Apple fans :):)
  Gelukkig maar….!:)

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Samsung is goed maar het steeds kopieren van Apple irriteert nu wel steeds meer bij mij.