Samsung bootst iTunes Store na

16 reacties

Op iOS is er de iTunes Store, op Android de Google Play Store. Meer is niet nodig, toch? Samsung heeft daar andere mening over en lanceerde recent een eigen appstore. In onze talkshow OMT LIVE besteedden we afgelopen donderdag al even aandacht aan de store die ‘Samsung Content and Services’ heet.

Presentator Lucas liet er geen twijfel over bestaan: “Het lijkt wel weer erg op een kopie van Apple, de indeling en het ontwerp doen mij sterk aan de iTunes Store denken.” Samsung heeft ook een aantal apps in de store gezet waarbij de Koreanen weinig aan de verbeelding over laten.

Op de voorpagina van Samsung Content and Services prijken de apps ‘Allshare Play’ en ‘Find My Mobile’. Deze doen en heten ongeveer hetzelfde als Apple’s AirPlay en Find My iPhone.

In het verleden was Samsung vooral bezig met hardware, tegenwoordig lijkt het erop dat software ook belangrijk wordt. Het komt niet als een verrassing dat Apple daarbij als groot voorbeeld lijkt te dienen. De vraag is of consumenten op nog meer bloatware zitten te wachten. Android heeft al een appstore, daar lijkt ons geen “me too”-appstore uit Korea bij nodig.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  Imade

  Dus? Alsof Apple als eerste met alles is gekomen. Apple heeft de iPad volledig gejat van Microsoft, dus zo schoon is Apple niet.

 • Profielfoto
  Rickje

  Dat laatste stukje is weer lekker suggestief en overdreven, over bloatware?
  Moet je eens lezen wat wikipedia erover zegt:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Bloatware

  Als je zo rekent is 80% van de App Store van Apple oko bloatware.

 • Profielfoto
  BartFolkers

  Als ik Samsung was zou ik inderdaad ook de mooie ideeën van mijn concurrenten kopiëren. Dat is ook beter voor de consument. En dat houd Apple een beetje aan het werk!:)

 • Profielfoto
  koen

  Leuke 1 april grap.

 • Profielfoto
  ¿`„

  Dat FANBOYSCHAP kan ook doorslaan. Ik mag morgen ook zonder toestemming van AH zelf een supermarktketen beginnen. Waarom zou Samsung geen Apps en muziek via een eigen Store mogen aanbieden????

  En dat Android al een AppStore heeft boeit totaal niet. Irrelevant ! Samsung maakt smartphones met Android er op en zij willen een eigen verkoopkanaal, dikke prima! Als Google dat niet wil toestaan in het systeem dat zij maken dan is dat een zaak tussen Google en Samsung. Samsung kan ook Android los laten en dat zien ze op dit moment bij Google vast niet zo zitten.

  Zo! Ik heb gesproken! Amen.

 • Profielfoto
  Bryan Lybeer

  @Imade: Het is zo dat de Microsoft (tablet) NIET erg lijkt op de iPad hij had zelf geen aanraak scherm maar een stylus. Dus zo clean is Appla dan toch

 • Profielfoto
  sedikit

  Heel goed dat deze jatpartij gesignaleerd wordt. Petje af! Ik zou zeggen, Apple, gooi er maar weer een rechtszaak tegenaan. Het is net zo schandelijk als het bij elkaar afkijken van het autowiel. Het één rolt n.l. totaal anders dan het andere. Echt zeer opvallend:
  links Opel, rechts Audi

 • Profielfoto
  cheque

  @sedikit: Het is hier in ieder geval duidelijk: met Audi kan je rijden met Opel niet.

 • Profielfoto
  Ni3l55

  Apple heeft niet alles zelf verzonnen maar soms ook gekopieerd en verbeterd/ versimpeld. Maar Samsung kopieert het alleen maar, ik zie namelijk niet echt veranderingen.

 • Profielfoto
  1984
 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Dus? Alsof Apple als eerste met alles is gekomen. Apple heeft de iPad volledig gejat van Microsoft, dus zo schoon is Apple niet.

  Dat is Apple inderdaad. (Met alles als eerste gekomen dan)
  Veel uitvindingen die zijn blijven liggen omdat de fabrikant er geen brood in zag zijn juist door Apple bij de consument terecht gekomen. Dat bij Xerox de GUI werd uitgevonden is niet relevant. Wat wel relevant is, is dat het Apple was die het mogelijk maakte dat de gewone consument er kennis mee maakte. (Xerox zag het commerciële belang niet van de GUI)
  Zo ook met de tablet. Dat Apple niets daarvan zelf heeft uitgevonden doet niet ter zake. Wat wel terzake doet is dat de consument op een gegeven moment een tablet kon kopen die ook makkelijk te bedienen was en productief was. Is het Apple zijn schuld dat eerdere pogingen van concurrenten niet of nauwelijks voet aan de grond kregen?

 • Profielfoto
  iDavey

  @sedikit en cheque: jullie Audi heeft een Opel-logo. Op mijn auto staan toch echt vier ringen en geen bliksemschicht.

  OT: 1 aprilgrap lijkt me?

 • Profielfoto
  Needler

  Waar kan ik voorbeelden van deze Samsung Store zien? Ik zie zes linkjes in het artikel. Maar ik ben bang dat 5 daarvan gesponsorde Apple links zijn. Op welke moet ik klikken?

 • Profielfoto
  wwgnr

  klopt, een linkje naar afbeeldingen of films van of de samsung store zelf zou zeer welkom zijn.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Reageer vooral niet op iMade. Is een Apple hatertje die zelfs hier komt trollen.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Apple heeft drie verschillende stores: iTunes, AppStore en iBookstore. Dus… Welke van de drie kopieert Samsung of kopieert die ze alle drie?

  En die naam. Dat lijkt meer op onderhoudservice.

  En de iPad is niet gejat van MS. Als het gejat was, waarom heeft Apple als eerste de tablet op de markt gebracht.

  En voor OMT: zorg dat je een YouTube-achtige reactieblok hebben waarbij je kunt reageren op de reacties van anderen en ook een duimpje omhoog en omlaag kan geven.

  En moeten die Koreanen niet meer bezig zijn met noord-Korea.