Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 april 2013
Leestijd: 1 minuut

Samsung bootst iTunes Store na

Op iOS is er de iTunes Store, op Android de Google Play Store. Meer is niet nodig, toch? Samsung heeft daar andere mening over en lanceerde recent een eigen appstore. In onze talkshow OMT LIVE besteedden we afgelopen donderdag al even aandacht aan de store die ‘Samsung Content and Services’ heet.

Presentator Lucas liet er geen twijfel over bestaan: “Het lijkt wel weer erg op een kopie van Apple, de indeling en het ontwerp doen mij sterk aan de iTunes Store denken.” Samsung heeft ook een aantal apps in de store gezet waarbij de Koreanen weinig aan de verbeelding over laten.

Op de voorpagina van Samsung Content and Services prijken de apps ‘Allshare Play’ en ‘Find My Mobile’. Deze doen en heten ongeveer hetzelfde als Apple’s AirPlay en Find My iPhone.

In het verleden was Samsung vooral bezig met hardware, tegenwoordig lijkt het erop dat software ook belangrijk wordt. Het komt niet als een verrassing dat Apple daarbij als groot voorbeeld lijkt te dienen. De vraag is of consumenten op nog meer bloatware zitten te wachten. Android heeft al een appstore, daar lijkt ons geen “me too”-appstore uit Korea bij nodig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Samsung bootst iTunes Store na
Sluiten