Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 april 2013

Phablets floppen, consumenten willen iPhone-formaat

“Is that a phablet in your pocket or are you just happy to see me?” Het lijkt me heerlijk om dat grapje eens te maken. Helaas hebben weinig mensen in mijn omgeving zo’n kruising tussen smartphone en tablet. Een rapport van Flurry Analytics geeft een verklaring. Volgens het bedrijf lijken phablets te floppen en slechts een rage.

Het rapport is gebaseerd eigen onderzoek van het bedrijf dat gespecialiseerd is in analyseren van smartphone gebruik. Er is gekeken naar zo’n 2000 appraten die de afgelopen maand actief waren op het netwerk van Flurry Analytics. Phablets maakten met 2% een te verwaarlozen deel uit van de gemeten activiteit. Smartphones met een schermformaat tussen de 3,5 en 4,9 inch blijkt het meest gebruikt. Apple’s iPhones vallen allemaal binnen deze categorie.

Flurry redeneert dat Phablets door het kleine marktaandeel niet interessant zijn voor app-ontwikkelaars. Ook laten de percentage’s van gebruikssessies zien dat phablets niet actiever gebruikt worden dan smartphones met een ‘normaal’ scherm. De conclusie van het bedrijf is daarom duidelijk: Phablets zijn slechts een rage en gedoemd te floppen.

Reageer op artikel:
Phablets floppen, consumenten willen iPhone-formaat
Sluiten