Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 10 april 2013

OS X beta verklapt Gigabit-WiFi in nieuwe Macs

Gisterenavond heeft Apple een nieuwe beta van OS X 10.8.4 beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars. Doorgaans bevatten dergelijke software-updates niet meer dan bug fixes en bescheiden nieuwe functies. Deze keer werd er echter een interessante regel code gevonden in de beta waaruit op te maken valt dat toekomstige Mac’s de volgende generatie WiFi gaan ondersteunen: het supersnelle 802.11ac, ook bekend als Gigabit WiFi.

802.11ac is een nieuwe WiFi-standaard die een theoretische snelheid tot 1 gigabit per seconde heeft. Daarnaast wordt het bereik vergroot van computers en basissatations die de standaard ondersteunen. Chipbouwer Broadcom maakte vorig jaar al bekend te werken aan 802.11ac chips. Ook gaan al langer geruchten dat Apple zou werken aan de integratie van de standaard in Macs en iOS-apparaten.

De verwijzing naar 802.11ac is gevonden in de WiFi-frameworksmap van de OS X 10.8.4-beta. In eerdere OS X-beta’s was deze code nog niet te vinden. De vondst doet vermoeden dat het testen van 802.11ac bij Apple nog in een vroege fase verkeert. Uiteindelijk zullen alle Mac’s, iOS-apparaten en Airport-stations de nieuwe standaard ondersteunen.

Reageer op artikel:
OS X beta verklapt Gigabit-WiFi in nieuwe Macs
Sluiten