Office 2008 stopt, iOS-versie in 2014

20 reacties

Nieuws uit het Office-kamp. Microsoft is sinds afgelopen dinsdag 9 april 2013 gestopt met het ondersteunen van Office 2008. Na ruim vijf jaar is de 2008-versie voor OS X end of life en krijgt geen updates meer. Bestaande gebruikers kunnen alle reeds uitgebrachte updates nog tot april 2014 downloaden. Sinds het najaar van 2010 is de opvolger van Office 2008, Office 2011 op de markt. Deze versie krijgt nog tot 2016 ondersteuning en updates.

Tot zover het verleden, terug naar het heden en de toekomst. Office voor iOS zou er volgend jaar eindelijk aankomen. Eerdere geruchten stelden dat de iOS-versie van Office in november van 2012 zouden komen. Toen dit toch niet waar bleek te zijn, voorspelden nieuwe geruchten een release in 2013. ZDNet meldt vandaag echter dat Office voor iOS nog tot het najaar van 2014 op zich zal laten wachten.

De techsite wist de hand te leggen op een roadmap van Microsoft, dit is een plan waarin ontwikkelaars vastleggen welk product wanneer uitkomt. Hieruit blijkt dat Office voor iOS op zijn vroegst in oktober 2014 uit zal komen. Office for Mac krijgt eerder in 2014 een nieuwe versie, volgens de roadmap staat een nieuwe Office for Mac op de planning voor april 2014.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  ffgezellig

  Ik weet na al die jaren nog steeds niet wat ik met al die updates moet doen voor normaal kantoor gebruik…….

 • Profielfoto
  Robberto

  Afbeeldingen verkleinen in Outlook is welkom. Sowieso zijn bijlage in Office een ramp.

 • Profielfoto
  iPredict

  Microsoft, je faalt en loopt miljarden mis met die extreem late release op iOS. Pure arrogantie. Mensen gaan geen MS Surface kopen voor de office-exclusiviteit. Jullie zijn een software-bedrijf, remember?
  Ach wat maakt het ook uit, ik ben inmiddels totaal onafhankelijk van alle producten of services van MS.

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  @ iPredict: idem!

 • Profielfoto
  Saaihead

  @ffgezellig
  Installeren?

 • Profielfoto
  klonic

  Office voor mac is wel belangrijk, echter zal ik dan toch echt op een ander office pakket overgaan, niet op een ander OS.

 • Profielfoto
  ArMac

  Ik vind het altijd opvallend dat elke update van dit pakket het label ‘Kritiek’ meekrijgt!

 • Profielfoto
  Froggle

  Ben inmiddels over op Google Docs. Werkt overal een geen aparte software nodig, behalve een webbrowser. Voor presentaties houd ik keynote, maar simpele dingetjes als een pagina met tekst of een spreadsheet zouden in deze tijd geen vernieuwde software nodig hebben, omdat het gewoon niet nodig is.

 • Profielfoto
  Nautdeapplefan

  Ik ben benieuwd wanneer Apple weer komt met een nieuwe iWork.

 • Profielfoto
  essiw

  Ik mis geen office op iOS, pages en keynote doen het perfect

 • Profielfoto
  ralpharma

  Microsoft, je faalt en loopt miljarden mis met die extreem late release op iOS. Pure arrogantie. Mensen gaan geen MS Surface kopen voor de office-exclusiviteit. Jullie zijn een software-bedrijf, remember?
  Ach wat maakt het ook uit, ik ben inmiddels totaal onafhankelijk van alle producten of services van MS.

  Microsoft faalt m.i. sowieso marketingtechnisch gezien door :

  1) Office for Mac niet gelijktijdig te lanceren met de Windows-variant

  2) Office for Mac er uiterlijk te laten uitzien als een mindere versie van de meest recent Windows-variant, ondanks dat de machines van Apple technisch superieur zijn aan hun Windows-broertjes en dus méér zouden aankunnen (zeker wanneer je het jaar van release gelijk trekt)

  3) Gebruikers van Office for Mac minder te geven voor meer. Blijkbaar is Outlook een smak geld extra waard en dan functioneert het ook nog eens minder dan Outlook op de Windows-variant. Sowieso zijn er minder opties voor de Office-programma’s op een Mac dan op een PC.

  4) Door keer op keer een uitgeklede versie van Office for PC te lanceren: minder applicaties (ik noem Acces, Publisher) voor veel meer geld.

  Natuurlijk zijn er Microsoft-loze alternatieven: je kan onafhankelijk zijn. Maar het is inderdaad de arrogantie ten top. En dan wil ik nog niet eens weten wat Office for iOS gaat kosten, want reken maar dat dit niet in verhouding staat met het pakket en de mogelijkheden

 • Profielfoto
  Henk Jan Karsten

  … ondanks dat de machines van Apple technisch superieur zijn aan hun Windows-broertjes en dus méér zouden aankunnen…

  Toegegeven: in een Mac is de hardware goed op elkaar afgestemd, maar technisch superieur? Onder de motorkap zijn de verschillen minimaal. Met uitzondering van een retinascherm, misschien. Daarmee loopt Apple onmiskenbaar voorop.

 • Profielfoto
  fredmatrack

  Ik hoop dat Microsoft ooit eens een écht OS X applicatie kan maken van MS Office. Die office is in vergelijking tot andere programma’s zoals iWork toch wel heel traag. Als je in het Dock rechts klikt op Office, dan krijg je bijna altijd ‘forceer stop’ te zien. Als je kopieert vanuit Office, dan duurt het een eeuwigheid alvorens dat op het plakbord staat en ga zo maar door. Misschien moet Microsoft eens volledig opnieuw beginnen en alles volgens moderne Apple-programmeertechnieken in elkaar steken.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  … ondanks dat de machines van Apple technisch superieur zijn aan hun Windows-broertjes en dus méér zouden aankunnen…

  Toegegeven: in een Mac is de hardware goed op elkaar afgestemd, maar technisch superieur? Onder de motorkap zijn de verschillen minimaal. Met uitzondering van een retinascherm, misschien. Daarmee loopt Apple onmiskenbaar voorop.

  Vooral omdat Microsoft eigenlijk alleen maar muizen, toetsenborden, webcams en tablets maakt en geen computers…

 • Profielfoto
  Marius1976

  @ralpharma
  Apple is er dus goed in geslaagd jou te doen geloven dat hun hardware superieur is. Nou die ballon zal ik even doorprikken bij je: Apple hardware is precies dezelfde matige Foxconn kwaliteit als die je bij PC’s aantreft. En ook is het een fabel dat de hardware beter op elkaar afgestemd zou zijn, en eveneens een fabel dat de software goed op de hardware aan zou sluiten. Ook Mac OS X gebruikt drivers (al is dat dan in de vorm van .kext bestanden), en Mac OS X kan minstens zo goed (soms zelfs beter) draaien op een ordinaire PC.

 • Profielfoto
  Henk Jan Karsten

  @Poezenbeest.
  Vooral omdat Microsoft eigenlijk alleen maar muizen, toetsenborden, webcams en tablets maakt en geen computers…

  Touché. Maar wat staat er op een videokaart in een Apple, denk je?

  @Marius1976
  Zelf gebruik ik een Macbook Air en een Hackintosh. Ik weet dus hoe je OS X op een ordinaire pc installeert, maar daardoor weet ik ook dat je de hardware er wel op moet uitzoeken. Apple ondersteunt veel hardware niet. Dat is een kracht, want daardoor kunnen ze goede garanderen dat wat zij ondersteunen ook probleemloos werkt. Over het algemeen is OSX steeds gemakkelijker te installeren op een ordinaire pc, maar het gemak waarmee dit kan hangt sterk af van de hardware die gebruikt is. Geluid vergt nog altijd meestal een aanpassing, omdat de veelgebruikte online audio niet op het lijstje van Apple staat. Ook de sleepfunctie is vaak nog problematisch. Als je de hardware er op uitzoekt, ben ik het met je eens: dan zou de kloon wel eens superieur kunnen zijn aan het origineel. Dat is precies wat ik bedoel met hardware die goed op elkaar afgestemd is. Kies je voor een originele Mac, dan heb je op dit punt een zorg minder…

 • Profielfoto
  THX-1138

  Steve zou “OK” zeggen.

 • Profielfoto
  Boike12

  Ach, het enige dat ik graag zou zien is dat word, pages bestanden gaat snappen. Maar ja, ik zie dat nog niet zo snel gebeuren.:sad:

 • Profielfoto
  mhoeve

  Het is niet te hopen dat Microsoft voor evt. toekomstige versies van Office voor de Mac ook op dat vreselijke licentiemodel overstapt dat ze nu gelanceerd hebben voor hun nieuwste Office-versie voor Windows. Daar zitten consumenten echt niet op te wachten. Per jaar maar liefst 99 euro betalen voor het gebruik van Office dat dan nog niet eens je eigendom is en waarvoor je bovendien de software niet eens op CD of DVD krijgt.

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Wie zit er nog te wachten op MS Office??

  Alles wat je met Office kunt, kun je ook, meestal beter en makkelijker, met andere applicaties, zowel in Mac OS X als met iOS.
  Ik gebruik het steeds minder en mus het ook steeds minder.