Nieuwe Macs op WWDC?

22 reacties

Vorig jaar kondigde Apple op WWDC de nieuwe MacBook Pro met Retina-display aan. Ook dit jaar wordt weer een refresh van de MacBooks verwacht. De voornaamste veranderingen zullen hardwarematig zijn. Dit blijkt uit een rapport van analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities waar Macrumours de hand op wist te leggen.

Volgens Kuo zullen de ‘mid 2013’ MacBooks gebaseerd worden op de laatste generatie Intel Haswell-processoren. De productie van deze MacBooks zou eind mei opgeschaald worden. Eerder gingen er geruchten dat Apple alle niet-Retina MacBook Pro-modellen zou schrappen, nu lijkt dit echter toch niet het geval. Zowel de MacBook Pro, Air als Retina zullen volgens de analist een update krijgen.

Kuo verwacht dat de nieuwe MacBook Pro en Air snel na WWDC leverbaar zullen zijn, de Retina-versie zal iets langer op zich laten wachten. Overweeg je een nieuwe MacBook te kopen? Dan loont het wellicht om af te wachten wat Apple gaat aankondigen tijdens de WWDC-keynote op 10 juni.

Er zijn nog geen signalen dat Apple een nieuwe Mac Pro zal presenteren op WWDC. Als we alle geruchten moeten geloven, zal Apple zowel een nieuwe iPhone als OS X als iOS als MacBooks tijdens WWDC 2013 presenteren. De Keynote-presentatie kan dan wel eens de volste WWDC-keynote ooit worden.

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  Xcode

  Hmmm, hoop eigenlijk op een MacBook Air met retina display. Ben benieuwd.:smile:

 • Profielfoto
  FloorvN

  Ik hoop op de nieuwe Retina Macbook Pro’s !!
  Kan niet wachten om er eentje te halen dan..

 • Profielfoto
  cids

  “I don’t want to be more specific, but we’ve got some really great stuff coming in the fall and across all of 2014″

  Een nieuwe iPhone tijdens WWDC lijkt mij dus onwaarschijnlijk…

 • Profielfoto
  driesdk

  Het begint wel belangrijk te worden dat er een macpro komt, de pro’s blijven dit niet pikken. Ik merk dat de grafisch sector meer en meer zijn “Apple only” gedacht begint te herzien.

 • Profielfoto
  Ni3l55

  Vorig jaar Ivy processoren in de Mac en nu Haswell processoren?

 • Profielfoto
  Joost23

  Zou die processor het enige verschil zijn? Of misschien ook SSD in de cMBP? En SD exit?

  **twijfel tussen nu voor de aanbieding gaan bij Dixons of wachten op de nieuwe**

 • Profielfoto
  SanderApple

  Misschien een nieuw iProduct? Ook erg leuk! Of een ‘koninklijke’ oranje iPad/iPhone/iPod?

 • Profielfoto
  TheBigZ

  Vorig jaar Ivy processoren in de Mac en nu Haswell processoren?

  Inderdaad. En volgend jaar Broadwell. Enzovoort.

 • Profielfoto
  sunapple

  Performance
  Compared to Ivy Bridge (expected):

  – Twice the vector processing performance.
  – At least 10% sequential CPU performance increase (8 execution ports per core versus 6).
  – Up to double the performance of the integrated GPU. (Haswell GT3e vs Ivy Bridge HD4000)

  Awesome, maar geen reden om te upgraden vanaf het 2012 model lijkt me. Ik hoop stiekem op minimaal 1080p schermen in de Airs, misschien een extra kleurtje (zwart)?

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  Als ze zwart doen, dan liever geen aluminium. Dan gaan mensen zeiken over ‘gebruikssporen’.
  .
  Misschien carbon ofzo?

 • Profielfoto
  sunapple

  Als een full-size iPad in zwart aluminium kan, kan een MacBook dat ook. De iPad wordt vaker over een tafel heen geschoven dan een MacBook, de MacBook heeft immers voetjes. Lijkt mij wel vet!

 • Profielfoto
  wil51

  Als de beloofde Mac Pro dit jaar niet komt is het afgelopen met Apple in ons bedrijf.

 • Profielfoto
  JohnHenry

  iOS 7 komt eraan en word eindelijk volwassen,
  We met statishe apps op het homescreen, handige gestures tweaks en alles gaat het worden! suppervet!

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Ik wil zo’n nieuw iPad dingetje (:

 • Profielfoto
  THX-1138

  Slinger maar weer ’s een gerucht de wereld in om de doodgebloede gemoederen maar weer wat leven in te blazen. Doet ’t altijd goed zonder daadwerkelijk met interessant nieuws aan te komen. De wereld heeft echt wel in de gaten dat er al tijden een redelijke flatline op de ECG-monitor van patient Apple voortkabbelt.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik hoop ook op een mac pro, maar vrees er ook voor… jammer genoeg:(

 • Profielfoto
  ThomasTJ

  Ik ben op de Ipad mini na niet geïnteresseerd in hardware van Apple. Ik heb veel liever nieuwe software, iOS 7 osx .9 nieuwe iLife etc.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  klinkt toch logisch om nieuwe MacBooks uit te gaan brengen: vanwege de nieuwe intel processoren en omdat school gaat beginnen in september ofzo dus laat Apple jouw 2/3 maanden kiezen welke MacBook je gaat kopen.

 • Profielfoto
  mcloud

  Kijk dit is nou echt nieuws waar ik op zit te wachten!
  Moet nodig een nieuwe laptop en een Macbook Pro lijkt me geweldig daarvoor, maar omdat ik Apple onderhand wel ken wou ik liever wachten omdat er sowieso voorspellingen waren van de overschakeling op Haswell.
  Nieuwer is altijd beter (vaak dan) zo ook met Haswell!

 • Profielfoto
  deSpaanseRente

  Haswell is DE reden om over te stappen op een Macbook zonder dedicated videokaart.

  Google it.

 • Profielfoto
  Bianco

  @Driesdk:

  Het lijkt me onwaarschijnlijk dat het te maken heeft met het uitblijven van een MacPro. De Grafische Markt staat al jaren onder druk, vele, vele drukkerijen zijn gesneuveld sinds 2008. De marges staan enorm onder druk, en de kosten rijzen de pan uit. De meeste drukkerijen die ik ken, zouden wel nieuwe Pro’s willen, maar hebben gewoonweg het geld niet.

  Aan de andere kant is het natuurlijk zo, dat als je al je ontwerpen en grafische bestanden op Apples gemaakt hebt, en over gaat naar PC, er veel meer kosten bij komen dan zo op het eerste oog lijkt.

  Nieuwe PC’s, nieuwe schermen, nieuwe software en zo zijn er nog wel wat zaken te noemen. Een volledig nieuwe licentie van de Adobe suite kost toch een kleine 3400 euro, en dat lijkt me geen kattepis, zeker niet als dat voor een vijftal werkstations aangeschaft moet worden.

  Maar goed, bij veel bedrijven kijkt men alleen naar de kosten van zo een werkstation, en zien dan een 1000 euro voor een PC staan, tegen ongeveer 3000 voor een Apple. De rest, (want ik ben nog steeds veel productiever op een Apple dan op een PC) wordt vaak buiten beschouwing gelaten.

 • Profielfoto
  mcloud

  Ik zie het nog wel gebeuren dat alleen de retina’s haswell krijgen en de min retina’s misschien Core-i7 als standaard. Jammer als dat zo is.