Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 april 2013
Leestijd: 1 minuut

iPad-scholen in augustus van start

Een jaar geleden gaf Maurice de Hond het startschot voor een nieuwe model basisschool. Kenmerkend aan deze zogenaamde ‘O4NT-scholen’ is het innovatieve schoolmodel geïnspireerd door Steve Jobs, alle leerlingen krijgen een iPad in plaats van boeken. OMT twijfelde destijds nog aan de haalbaarheid van dit plan.

Deze twijfel was onterecht, op de website van O4NT (Onderwijs voor een nieuwe tijd) valt vandaag te lezen dat in augustus 2013 zeker 10 iPad-scholen van start gaan. Twee scholen in Sneek en Breda gaan 100% voor het O4NT-model, in nog eens acht scholen in onder andere Almere, Amstelveen, Amsterdam, Bernisse en Emmen wordt een deel van het O4NT-model toegepast. Het is op termijn de bedoeling dat deze scholen om 100% O4NT worden.

Kenmerkend voor O4NT-scholen is de inzet van de iPad volgens het principe ‘elk kind een eigen apparaat’. Leerlingen hoeven hierdoor niet meer de hele dag op school te zijn, het onderwijsprogramma zit deels in de iPad en gaat dus mee naar huis en op reis. Ook is een vast lokaal en een eigen leerkracht niet meer aan de orde. Ook schoolvakanties staan niet meer vast. Opvang en school lopen vloeiend in elkaar over: het gebouw is tussen half acht en half zeven open.

De scholen ontvangen financiële steun van bedrijven als Vodafone en Seats2Meet. Deze organisaties komen ouders die de draagkracht missen om de iPad voor hun kinderen te betalen tegemoet. O4NT voert momenteel gesprekken met schoolbesturen overal in het land en verwacht in 2014 meer scholen om te dopen tot ‘Steve Jobs School’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iPad-scholen in augustus van start
Sluiten