Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 april 2013

Muziek op het werk, advies van Sonos

Muziek op het werk is goed voor de productiviteit. Uit recent onderzoek van uitzendbureau Randstad blijkt dat 70% van de werknemers productiever zijn, 60% sneller werkt en voor een goede sfeer zorgt. Iedere beroepsgroep heeft bovendien zo zijn eigen muzikale voorkeur.

Maar welke muziek past bij welk werk? Sonos heeft er onderzoek naar gedaan en maakte een overzichtelijke infographic. Door middel van een stappenplan geeft de infographic een muziekadvies. De PLAYBAR-maker legt uit welke muziek bij welke beroepsgroep past en ook waar deze muziek het best op geluisterd kan worden. 

OMT heeft het stappenplan ook doorlopen, wij zouden het best op een compact HIFI-systeem naar de muziekgenre’s Ambient, Classical en Jazz kunnen luisteren. Programmeurs kunnen volgens de infographic het best naar Pop, Rock of Trance luisteren maar moeten Punk vermijden. Zelf proberen? Op het Sonos-blog ontdek je welke ‘work jams’ bij jouw werkzaamheden passen.

Reageer op artikel:
Muziek op het werk, advies van Sonos
Sluiten