Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 april 2013

Moet Tim Cook aftreden als CEO?

Volgens Forbes zijn AAPL-aandeelhouders Tim Cook zat, ze zouden verre van tevreden zijn over de resultaten die Apple momenteel boekt. Momenteel hangt er een negatief sentiment over de Apple-aandelen. Ook de groeicijfers van het bedrijf uit Cupertino zouden aandeelhouders niet tevreden stemmen.

Het zakentijdschrift stelt dat Apple in het geheim op zoek is naar een nieuwe CEO. Volgens de bronnen van Forbes zou Apple vooral geen ruchtbaarheid aan de zoektocht naar een nieuwe CEO willen geven. Het bedrijf zou vooral rust in de pers en binnen de muren van zijn campus nastreven.

De beurskoers van Apple tikte in september vorig jaar nog een hoogste punt aller tijden aan van $705, inmiddels is het aandeel over zijn hoogtepunt heen en werd deze maand een dieptepunt van $390 bereikt. De winsten zien er overigens nog steeds prima uit, het is echter niet (nooit?) genoeg voor de aandeelhouders.

De koers van het aandeel Apple over de afgelopen 6 maanden.

Morgen komt Apple met de financiële resultaten van Q2-2013. De vraag is of deze het sentiment op de beurs positief of negatief zullen beïnvloeden. De aandeelhouders zagen, als we Forbes mogen geloven, inmiddels door aan de poten van Cook.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moet Tim Cook aftreden als CEO?
Sluiten