Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 april 2013
Leestijd: 2 minuten

Kickstarter update: Stijlvol dock voor MacBooks

Crowdfundingsite Kickstarter staat vol met interessante, vreemde en briljante uitvindingen die met genoeg financiële steun van bezoekers werkelijkheid kunnen worden. Veel projecten ondersteunen of zijn gemaakt voor Mac en iOS. Vanaf nu behandelen we iedere woensdag een interessant project in de OMT Kickstarter update.

Deze week een project dat aardig op weg is, maar nog niet alle benodigde funding heeft binnen weten te halen: Zendock. Zoals de naam al doet vermoeden is Zendock een stijlvol dock voor MacBooks. Het dock is gemaakt van een zelfde soort materiaal als MacBooks. Het dock bestaat uit twee delen en zorgt voornamelijk voor een clean bureau bij het aansluiten van randapparatuur op een MacBook.

Het rommelige probleem dat Zendock kan voorkomen.

Zendock bestaat uit twee delen met daartussen één lange kabel. Het eerste deel gaat in de MacBook en klikt daar in onder andere de USB, ethernet, display en Magsafe-poort. Het tweede deel kan, ergens achter een bureau worden weggewerkt of onder een tafel worden bevestigd. Het resultaat is een gestroomlijnd geheel.

Op moment van schrijven hebben ongeveer 180 Kickstarter-bezoekers financiële steun aan dit project toegezegd. De teller staat op ruim $21.000. Totaal moet er $40.000 opgehaald worden, met nog 30 dagen te gaan is Zendock over de helft. Bij voldoende funding zal het dock in oktober van dit jaar voor $179 verkrijgbaar zijn.

Zendock plugt in de poorten van de MacBook.

De makers hebben het dock inventief ontworpen. Het bevat een ingebouwde USB-geluidkaart en USB hub die je van genoeg aansluitingen voorziet om randapparatuur aan te sluiten. Er is een uitsparing gemaakt voor de magsafe-adapter. Het dock bezet niet alle poorten op de MacBook, er blijft altijd een USB en audio-poort vrij.

Voor mensen die hun MacBook zowel thuis met veel randapparatuur als onderweg gebruiken is de Zendock een stijlvol dock dat zorgt voor een opgeruimd bureau en een stukje kabel-management

Volgende week is er weer een Kickstarter-update. Heb je zelf een bijzonder Kickstarter-project gezien dat we in deze rubriek echt moéten behandelen? Mail je suggestie naar redactie [at] onemorething.nl of gebruik het tipformulier. Deze wekelijkse rubriek is voorlopig in pilot-fase.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kickstarter update: Stijlvol dock voor MacBooks
Sluiten