Kickstarter update: Stijlvol dock voor MacBooks

24 reacties

Crowdfundingsite Kickstarter staat vol met interessante, vreemde en briljante uitvindingen die met genoeg financiële steun van bezoekers werkelijkheid kunnen worden. Veel projecten ondersteunen of zijn gemaakt voor Mac en iOS. Vanaf nu behandelen we iedere woensdag een interessant project in de OMT Kickstarter update.

Deze week een project dat aardig op weg is, maar nog niet alle benodigde funding heeft binnen weten te halen: Zendock. Zoals de naam al doet vermoeden is Zendock een stijlvol dock voor MacBooks. Het dock is gemaakt van een zelfde soort materiaal als MacBooks. Het dock bestaat uit twee delen en zorgt voornamelijk voor een clean bureau bij het aansluiten van randapparatuur op een MacBook.

Het probleem dat Zendock kan voorkomen.
Het rommelige probleem dat Zendock kan voorkomen.

Zendock bestaat uit twee delen met daartussen één lange kabel. Het eerste deel gaat in de MacBook en klikt daar in onder andere de USB, ethernet, display en Magsafe-poort. Het tweede deel kan, ergens achter een bureau worden weggewerkt of onder een tafel worden bevestigd. Het resultaat is een gestroomlijnd geheel.

Op moment van schrijven hebben ongeveer 180 Kickstarter-bezoekers financiële steun aan dit project toegezegd. De teller staat op ruim $21.000. Totaal moet er $40.000 opgehaald worden, met nog 30 dagen te gaan is Zendock over de helft. Bij voldoende funding zal het dock in oktober van dit jaar voor $179 verkrijgbaar zijn.

Zendock plugt in de poorten van de MacBook.
Zendock plugt in de poorten van de MacBook.

De makers hebben het dock inventief ontworpen. Het bevat een ingebouwde USB-geluidkaart en USB hub die je van genoeg aansluitingen voorziet om randapparatuur aan te sluiten. Er is een uitsparing gemaakt voor de magsafe-adapter. Het dock bezet niet alle poorten op de MacBook, er blijft altijd een USB en audio-poort vrij.

Voor mensen die hun MacBook zowel thuis met veel randapparatuur als onderweg gebruiken is de Zendock een stijlvol dock dat zorgt voor een opgeruimd bureau en een stukje kabel-management

Volgende week is er weer een Kickstarter-update. Heb je zelf een bijzonder Kickstarter-project gezien dat we in deze rubriek echt moéten behandelen? Mail je suggestie naar redactie [at] onemorething.nl of gebruik het tipformulier. Deze wekelijkse rubriek is voorlopig in pilot-fase.

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  joeperrr

  Dacht aanvankelijk meteen; die moet ik hebben! Maar $139 vind ik wel erg veel geld voor een paar verloopjes, een usb-geluidskaart en een hub, zonder een Magsafe.
  Betekend dat ik er ook nog een adapter bij moet kopen, en ben ik zo €175,- lichter..

 • Profielfoto
  Illiarus

  Raar dat het ontwerp is gemaakt voor de huidige non-retina Pro (die waarschijnlijk verdwijnt na dit jaar) en de retina versie is niet echt aantrekkelijk, vooral door de Magsafe 2.

  Idee is goed, uitvoering kan beter. Ik zie mezelf wel een verbeterde versie van het product kopen, en voor bedrijven kan het erg handig zijn.

 • Profielfoto
  pim939

  Kun je dan niet beter een thunderbolt dock maken? Dan heb je een klein kabeltje nodig en kun je zo goed als alles aansluiten.

 • Profielfoto
  Bor

  Ik moet zeggen dat ik die dikke witte kabel weinig sexy vind. Ook vraag ik me af of dit nou echt een briljante vondst is, ik zou inderdaad liever één thunderboltplug aansluiten dan dit ding.

 • Profielfoto
  Martink

  Ik ga toch voor een thunderbolt oplossing dan. Weet je zeker dat het op toekomstige macbooks werkt.
  Wacht alleen nog op een dualscreen Dock.

 • Profielfoto
  Sjoerdje

  Heb zelf ooit een HengeDock gekocht. Wat een drama was dat!

 • Profielfoto
  wimbers

  ik ook, een thunderbolt dock voor een MB air.

  toch wel een gemis dat ik niet een gewoon dock voor een macbook air kan kopen waar alle aansluitingen aan zitten.

 • Profielfoto
  Saaihead

  Ik vind dit ontwerp het nèt niet. Te weinig aansluitingen en nu is het zo’n blok aan je macbook. Had dat niet alleen via een Thunderbolt kabel kunnen gaan? Duur is het niet, pc laptop docks zijn doorgaans nog een stuk prijziger, maar die kunnen ook wel wat meer. Eigenlijk zou Apple daar zelf eens iets mee moeten doen!

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Nee, ik bedank. Los van de – voor mij – wat hoge prijs vind ik de witte kabel totaal niet ‘zen’, eerder vrij slordig. Voor die prijs hadden ze beter een Thunderbolt dock in elkaar gestoken.

 • Profielfoto
  dinck

  Goed idee maar vreselijk filmpje en wel erg onsympathieke plastic mensjes erachter, misschien koop ik het t.z.t. wel. Ik ben niet enthousiast genoeg om het via kickstart te ondersteunen.
  Overigens vond ik het van mijn titanium Powerbook wel zo prettig dat de aansluitingen aan de achterkant zaten, dat komt omdat ik mijn laptop eigenlijk alleen als vaste pc gebruik.

 • Profielfoto
  Brombeer

  Hoe zeiden ze dat ook alweer op Bright.nl? Crowdfunding is een mooi woord voor een jaar levertijd…

 • Profielfoto
  karelschapie

  Een Thunderbolt poort inleveren en slechts een mini display port er voor terugkrijgen. Waarom moeten alle kabels doorgelust worden terwijl Thunderbolt het ook allemaal zelf aan kan? Amateuristisch ding waar betere alternatieven voor zijn. Nope, ill pass.

 • Profielfoto
  joeperrr

  Hoe zeiden ze dat ook alweer op Bright.nl? Crowdfunding is een mooi woord voor een jaar levertijd…

  Jammer dat ze zulke uitspraken doen, erg kort door de bocht.

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  ±rond 2.06 minuten zie je dat de display of thunderbold (wat het ook mag zijn) scheef is.
  Niet echt geweldige kwaliteit lijkt mij.

 • Profielfoto
  polansky

  Ik snap niet dat Apple niet zelf met zo’n dock ding komt.
  Dit is hét accessoire dat veel mensen zullen kopen.
  .
  Overigens zie ik helemaal niets in het idee van deze kickstarter.
  Slecht uitgevoerd en niet toekomstbestendig.
  .
  Dan is dit de betere uitvoering van Belkin via Thunderbolt, maar die blijft maar op zich laten wachten. Vraag me werkelijk af welke problemen Belkin heeft, want hij staat nu al bijna anderhalf jaar als aangekondigd.
  .
  http://www.belkin.com/us/p/P-F4U055

 • Profielfoto
  klonic

  Dit accessoire zou ongeveer 1/10 kosten van mn Macbook Pro. Zodra er een aansluiting tussen de andere aansluitingen komt is dat hele ding waardeloos. Als ze er een optie in hadden gebouwd om de aansluitingen de verplaatsen dan was het een perfect apparaat geweest. Nu is het echter een accessoire dat niet erg toekomst gericht is. Helaas
  .
  Overigens ben ik nu meer en meer draadloos aan het doen. Printen, toegang tot HDD’s, Apple TV (met Beamer app), in de toekomst ook mn muziek (via een BT oplossing). Dan hoef ik alleen nog een thunderboltkabel aan te sluiten en eventueel een usb kabel (voor muis, toetsenbord). Anders zou een Thunderbolt dock overigens ook mijn voorkeur hebben, gewoon omdat dat beter bestand is tegen wijzigingen die in de toekomst komen. Zoals Polansky dus liet zien:)

 • Profielfoto
  ramrod

  Belachelijke prijs , gedoemd om te mislukken

 • Profielfoto
  Buzz

  Apple heeft al zo’n dock, die zit ingebouwd in de Thunderbolt Display.

 • Profielfoto
  seek

  Apple heeft al zo\’n dock, die zit ingebouwd in de Thunderbolt Display.

  Heb ik ook, hehehe:-) Totaal onbegrijpelijk van Apple ‘design’ is echter de 90 graden hoek tussen MagSafe en Thunderbolt connectoren, en die twee vreselijk lelijke stukjes kabel die in verschillende lusjes de dan weer mooie ronde kabel in verdwijnen.

 • Profielfoto
  seek

  OMT: D’r zit een bugje in de citeer code: “zo’n” wordt “zo\’n”.

 • Profielfoto
  seek

  Die video is net zo scheel als het product.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Lol dat filmpje is zo slecht gemonteerd en ik moet gaan kotsen als ik naar die kut wijf kijk. Maar het is wel een prima product. Alleen de prijs moet nog naar beneden.
  Ik snap eigenlijk niet waarom thunderbolt zo duur is.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Als ze hier een 5.1 of 7.1 surround sound poorten hebben, dan zou ik het meteen kopen (als ik een MB heb). Overigens moeten ze ook een soortgelijke product maken voor de iMacs en ook zo wie zo surround sound aansluitingen.

 • Profielfoto
  11642

  Daarvoor hebben we dus Thunderbolt voor.. Om van die grote ‘bakken’ te vervangen door 1 kabel.