Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 april 2013

Kickstarter update: Juice aan je sleutelhanger

Crowdfundingsite Kickstarter staat vol met interessante, vreemde en briljante uitvindingen die met genoeg financiële steun van bezoekers werkelijkheid kunnen worden. Veel projecten ondersteunen of zijn gemaakt voor Mac en iOS. Vanaf nu behandelen we iedere woensdag een interessant project in de OMT Kickstarter update.

Deze week een vergevorderd Kickstarter-project: Fuel, een bijzonder kleine backup-batterij voor smartphones. Backup-batterijen zijn er al in alle vormen en maten, toch is dit model de moeite van het bespreken waard. Wat Fuel zo handig maakt, is dat het gemaakt is om aan een sleutelhanger te hangen. 

Fuel is klein genoeg om altijd aan je sleutelhanger te zitten.

Op moment van schrijven hebben ruim 2700 Kickstarter-bezoekers een financiële bijdrage toegezegd. Het project had als doel $ 20.000 financiele steun, inmiddels is er bijna $ 60.000 opgehaald. Hiermee is het doel bereikt en zal het apparaat in productie worden genomen. De eerste versie wordt in de zomer van dit jaar verwacht, een iPhone-versie met lightning-aansluiting in oktober.

De maker claimt dat de batterij goed is voor een klein half uur extra beltijd of enkele uren stand-by. De behuizing is van stevig aluminium gemaakt. De Fuel kan meteen aan een smartphone worden gehangen zonder dat hier een kabel voor nodig is. Na gebruik kan de Fuel opgeladen worden via USB, LED-lampjes geven de status van de batterij aan.

Fuel kan direct in een smartphone geprikt worden.

De makers laten weten dat er geen versie voor de 30-pin Apple-connector zal komen, deze zou door zijn omvang niet in het kleine design te integreren zijn. Zoals gebruikelijk bij Kickstarter-projecten is er een filmpje gemaakt waarin de bedenkers van de Fuel zichzelf en hun concept voorstellen.

Volgende week is er weer een Kickstarter-update. Heb je zelf een bijzonder Kickstarter-project gezien dat we in deze rubriek echt moéten behandelen? Mail je suggestie naar redactie [at] onemorething.nl of gebruik het tipformulier. Deze wekelijkse rubriek is voorlopig in pilot-fase.

Reageer op artikel:
Kickstarter update: Juice aan je sleutelhanger
Sluiten