Kickstarter update: Iconische MacBook badge

24 reacties

Crowdfundingsite Kickstarter staat vol met interessante, vreemde en briljante uitvindingen die met genoeg financiële steun van bezoekers werkelijkheid kunnen worden. Veel projecten ondersteunen of zijn gemaakt voor Mac en iOS. Vanaf nu behandelen we iedere woensdag een interessant project in de OMT Kickstarter update.

Deze week aandacht voor Iconic Disc. Een project dat het waarschijnlijk nog moeilijk gaat krijgen. Met nog minder dan een maand op de teller is de benodigde steun nog net niet voor de helft binnen. Iconic Disc is een badge die achterop een MacBook, over het Apple-logo heen bevestigd kan worden. De badge kan voorzien worden van een persoonlijke print. De prints kunnen afgewisseld worden voor een persoonlijk maar toch verrassend effect.

Een voorbeeld van toepassing van de Iconic Disc.
Een voorbeeld van toepassing van de Iconic Disc.

De achterkant van de badget is doorzichtig, hierdoor is het eenvoudig om zelf een printje in te schuiven. Twee magneten en bevestigingsstrips houden het geheel op zijn plaats. De iconic disc is erg smaakgevoelig. Terwijl de één zijn MacBook graag zo strak mogelijk houdt, versiert de ander zijn MacBook graag met bijvoorbeeld stickers.

De opbouw en bevestiging van de badge.
De opbouw en bevestiging van de badge.

Er zijn een aantal varianten van de Iconic Disc beschikbaar. Een versie met een voorgeprinte tekstuur of afbeelding en een versie waar eigen afbeeldingen en teksturen ingeschoven kunnen worden.

Op moment van schrijven hebben ongeveer 283 Kickstarter-bezoekers financiële steun aan dit project toegezegd. De teller staat op bijna $12.000. Totaal moet er $36.000 opgehaald worden, met nog 23 dagen te gaan zal het er voor Iconic Disc om gaan spannen. Er is nog geen retailprijs bekend, crowdfunders die $25 of meer bijdragen krijgen een Iconic Disk thuisgestuurd.

Volgende week is er weer een Kickstarter-update. Heb je zelf een bijzonder Kickstarter-project gezien dat we in deze rubriek echt moéten behandelen? Mail je suggestie naar redactie [at] onemorething.nl of gebruik het tipformulier. Deze wekelijkse rubriek is voorlopig in pilot-fase.

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  Jojo890

  Vet idee. Alleen best prijzig, voor een aluminium ring.

 • Profielfoto
  Loek1991

  Leuk voor de TV-shows en series die MacBooks gebruiken maar het Apple-logo niet in beeld willen hebben. Zo kan je er toch wat origineels van maken. Ik zou het zelf echter nooit op mijn MacBook plakken.

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  Leuk maar duur voor een ring.

  Vraagje: wat als je betaalt maar ze het niet halen, krijg je dan je geld terug van kickstarter/bedrijf?

 • Profielfoto
  jned0

  Dit heb ik jaren geleden al gedaan. Links mijn iBook en rechts mijn MBP 2007. Alleen dit is wat meer hardcore.

 • Profielfoto
  JBStudio

  Persoonlijk vind ik het echt verschrikkelijk lelijk…. lijkt wel of er een condoom op je Macbookje ligt.

 • Profielfoto
  Casper

  @Dr. User

  Bij Kickstarter wordt het geld pas afgeschreven als ze het uiteindelijk gehaald hebben. Je doet dus eigenlijk een soort voorschot.

 • Profielfoto
  keyben85

  Nou ik vind het wel iets hebben.

  Het prijskaartje dat er aanhangt komt waarschijnlijk ook wel door de materiaal keuze en de afwerkingen. Maar hierdoor ziet het er wel vrij strak uit en in lijn met de look van een macbook.

  Vind het alleszins mooier dan zo een domme sticker:)

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  @C-Mac Bedankt!

 • Profielfoto
  polansky

  Je gaat je mooie MacBook toch niet verlagen tot een ‘Dell’?

 • Profielfoto
  seek

  ‘And now the important part; let’s vote. It’s a big NO for me.’

 • Profielfoto
  keyben85

  @Polansky:
  Denk dat het kwestie van smaak is. Je hebt ook mensen die hun laptop vol kleven met stickers. Maar ik ga ze niet vertellen dat ze hun MacBook verlagen naar een stickerboek of ijskast:)

 • Profielfoto
  _Jan_

  Spijt me, maar ik kan het niet mooi vinden.
  Maar dat is meer persoonlijk denk ik.
  Toch zie ik wel een paar praktische nadelen: hoe zit het met een laptop-hoesje, zo’n badge steekt toch best wel een eind uit, schuif je het dan er niet af en zorg je voor krassen op je Macbook?? Lijkt me niet fijn als dat gebeurt.

 • Profielfoto
  seek

  Spijt me, maar ik kan het niet mooi vinden.
  Maar dat is meer persoonlijk denk ik.
  Toch zie ik wel een paar praktische nadelen: hoe zit het met een laptop-hoesje, zo\’n badge steekt toch best wel een eind uit, schuif je het dan er niet af en zorg je voor krassen op je Macbook?? Lijkt me niet fijn als dat gebeurt.

  Dat krassen is inderdaad een goeie, dat gaat onherroepelijk gebeuren: Ook omdat er nog eens fijn stof tussen komt: Lekker schuren maar.

  Ah nee joh, dit ding IS gewoon lelijk, niks persoonlijk aan;-)

 • Profielfoto
  Loeckazz

  geef mij maar de stickers van deze site hoor..:)

 • Profielfoto
  JohnHenry

  Nee bedankt, ziet er erg cheap uit.

 • Profielfoto
  Sonneveldjohan

  Wil toch echt mijn apple logo houden,

 • Profielfoto
  FastMac

  Leuk voor branding van je bedrijf! Zit er zelf over na te denken.
  Maar ik ben bang voor krassen. Niet leuk op je MBP Retina van 2k

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Wat een verschrikkelijk lelijk ding! Inderdaad net als bij Dell, maar dan nóg lelijker!
  Het mooie van een MacBook is vooral het strakke design en het Apple logo dat mooi in de cover is verwerkt. Het idee van persoonlijke “touch” toevoegen aan het logo is niet verkeerd, wel de lelijke uitwerking. Zo’n dikke lelijke ring op je MacBook haalt het hele design naar beneden. Ik vind het een wonder dat er nog zoveel mensen zijn die dit wél een goed idee vinden….!

 • Profielfoto
  johnnymast

  ^^^^ mee eens

 • Profielfoto
  bartvdv

  Zo’n spoilertje of windscherm zou nog een leuk idee zijn. Dan kan je gestroomlijnd deelnemen aan vergaderingen of jezelf uit de wind zetten op een terrasje.

 • Profielfoto
  Gans

  Iconisch? Is dat de vertaling van iconic? En wat betekend dat dan precies in het Nederlands?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Speciaal voor jou, Gans: Iconisch: Beeldend van aard, als een beeld.

 • Profielfoto
  bartvdv

  @Gans: Punt voor jou. De titel is inderdaad een slechte letterlijke vertaling. Het woordje iconisch is hier niet op zijn plaats. Zoals het er nu staat, lijkt het of het van ‘betekenis’ is, ‘een plaats verworven heeft’, ‘van opmerkelijke aard is’; en dat is zo’n domme ring natuurlijk niet.

  @Raymon: jammer dat een ‘journalist’ zo’n opmerking hoeft te maken. Ik dacht net dat journalisten zich afzijdig moesten houden i.p.v. ‘giftige’ opmerkingen te maken, laat dat maar over aan het ‘canaille’.

 • Profielfoto
  recoiller

  Ik heb nu een erg subtiele decal maar hoe lelijk sommigen het ook vinden (ik vind hem eigenlijk ook te lomp) ik vind het wel de moeite waard om te proberen.

  Dit heb je ook:
  http://www.youtube.com/watch?v=is5GZNHPfo0