Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 april 2013
Leestijd: 1 minuut

Jony Ive wordt steeds belangrijker

In het Jobs-tijdperk was er bij Apple maar één man die de aandacht opeiste: de markante CEO Steve Jobs. Anno 2013 is Jobs niet meer onder ons. Zijn opvolger, Tim Cook, is een stuk minder markant en uitgesproken. Mede hierdoor doet zich een opmerkelijke ontwikkeling voor. Apple-ontwerper Jonathan ‘Jony’ Ive staat steeds meer de spotlight.

Vandaag publiceerde TIME Magazine zijn lijst van 100 meest invloedrijke personen op de wereld. De afgelopen jaren was Steve Jobs steevast present in deze lijst. Ook dit jaar staat een Apple-man in de TIME 100, het is echter niet Tim Cook. Ontwerper Jony Ive heeft de eer om in de lijst te staan.

U2-zanger Bono prijst Ive in de TIME 100 als ‘de geniale mr. classic Apple’ die het strakke, schone en ongecompliceerde design van Apple-producten tot leven heeft gebracht. Tim Cook stond laatst ook in een lijstje, de CEO voerde de lijst van gay-magazine OUT aan. Hierin staan de meest invloedrijke homo’s. Een minder grote eer dan omringd door lovende woorden van Bono in de TIME 100 staan.

Johnatan Ive in de TIME 100 van 2013.

Deze ontwikkeling zien we steeds vaker bij bijvoorbeeld iOS. Het gaat er vooral om wat Jony Ive van iOS 7 gaat maken. Cook is daarbij veel meer op de achtergrond.

Ontpopt Jony Ive zich tot het nieuwe belangrijkste Apple-gezicht?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jony Ive wordt steeds belangrijker
Sluiten