Jony Ive wordt steeds belangrijker

13 reacties

In het Jobs-tijdperk was er bij Apple maar één man die de aandacht opeiste: de markante CEO Steve Jobs. Anno 2013 is Jobs niet meer onder ons. Zijn opvolger, Tim Cook, is een stuk minder markant en uitgesproken. Mede hierdoor doet zich een opmerkelijke ontwikkeling voor. Apple-ontwerper Jonathan ‘Jony’ Ive staat steeds meer de spotlight.

Vandaag publiceerde TIME Magazine zijn lijst van 100 meest invloedrijke personen op de wereld. De afgelopen jaren was Steve Jobs steevast present in deze lijst. Ook dit jaar staat een Apple-man in de TIME 100, het is echter niet Tim Cook. Ontwerper Jony Ive heeft de eer om in de lijst te staan.

U2-zanger Bono prijst Ive in de TIME 100 als ‘de geniale mr. classic Apple’ die het strakke, schone en ongecompliceerde design van Apple-producten tot leven heeft gebracht. Tim Cook stond laatst ook in een lijstje, de CEO voerde de lijst van gay-magazine OUT aan. Hierin staan de meest invloedrijke homo’s. Een minder grote eer dan omringd door lovende woorden van Bono in de TIME 100 staan.

Johnatan Ive in de TIME 100 van 2013.
Johnatan Ive in de TIME 100 van 2013.

Deze ontwikkeling zien we steeds vaker bij bijvoorbeeld iOS. Het gaat er vooral om wat Jony Ive van iOS 7 gaat maken. Cook is daarbij veel meer op de achtergrond.

Ontpopt Jony Ive zich tot het nieuwe belangrijkste Apple-gezicht?

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  breen1969

  Om een bedrijf te leiden, heb je iemand nodig die meer in huis heeft. Noem het hart en ziel hebben voor de zaak. Denk dat Jony Ive onofficieel de belangrijkste man is bij Apple, en niet Cook.

 • Profielfoto
  Bento

  Anno 2013 is Jobs niet meer onder ons.

  Is-ie dood dan? Dan had hij zeker gezondigd?

 • Profielfoto
  Sandermrt

  Waarom wordt Johny Ive niet CEO?

 • Profielfoto
  koen

  Wat leuk voor Sir Jonathan Ive.

 • Profielfoto
  Boike12

  Waarom wordt Johny Ive niet CEO?

  Waarom wel? Nu kan hij zich meer bezig houden met ios en osx, in plaats van met heel Apple.

 • Profielfoto
  GForce85

  Ik zie hem ooit nog wel eens CEO worden.

 • Profielfoto
  Huigie

  Laten we het hopen!

 • Profielfoto
  macpro

  Weet je hoelang een keynote dan gaat duren?;-)

 • Profielfoto
  THX-1138

  Steve vertelde me dat hij het liefst Scott Forstall aan ’t roer zou hebben.

 • Profielfoto
  GForce85

  Ik ben eerlijk gezegd wel blij dat Scott zijn stempel niet meer kan drukken op de interface van iOS. Ik twijfel er niet aan dat het een goeie software man is, maar dat skeuomorphische (schrijf ik het goed? :P) vind ik maar niks. Het leidt zo af. Maar dat even ter zijde;)

 • Profielfoto
  mcloud

  Ik gun het sir Ive van harte. Zeker omdat hij in het Jobs tijdperk te veel op de achtergrond zat.
  Sowieso alles beter dan meneer Cook. Laten we maar niet over dat lulletje rozenwater beginnen, maar meneer Ive is een design goeroe, geen CEO of leider die altijd in de Spotlight staat. Maar dan nog zie ik hem liever dan onze Timothy…

 • Profielfoto
  sedikit

  Lijstje zus, lijstje zo, de belangrijkste, de grootste, de invloedrijkste, de beste, de lelijkste, de intelligentste, de eenvoudigste, de meest vernieuwende, de onbenulligste, enz. enz. Voor alles en iedereen een lijstje, ter streling van andermans-, maar bovenal, eigen ego. Of, Hoe De Wereld Door Draait! DWDD, De Moeder Aller Lijstjes) Niet meer serieus te nemen.

 • Profielfoto
  polansky

  Mc Cloud – Ben je jaloers ofzo?

  Jij zult het met zo’n houding in ieder geval nooit redden tot CEO.
  Zelfs niet tot manager binnen een organisatie. Daarmee ben jij dus die loser en lulletje rozenwater…