Jobs-biografie in de uitverkoop

37 reacties

Oplettende volgers van @onemorething hadden op Twitter al gezien dat de Jobs-biografie inmiddels in de uitverkoopbak bij koopjeswinkel Action ligt. De winkelketen zette het Jobs-boek vorige maand ook al in de uitverkoop voor €5,95. Deze week ligt Steve echter voor €4,95 tussen de leggings en tafelkleden in de schappen.

Walter Isaacson schreef het boek, dat in het najaar van 2011 uitkwam, aan de hand van een reeks interviews met Steve. Destijds moest er € 25,- voor betaald worden. Blijkbaar is de verkoop inmiddels zo ver teruggevallen dat Action een partij boeken voor nog geen één vijfde van de originele prijs van de hand doet.  jobs-action-sale

Apple-liefhebbers zullen het boek ongetwijfeld al in huis hebben. Wie dit nog niet heeft, kan voor nu weinig het originele boek aanschaffen. De aanbieding is geldig tot en met 27 april. Ook bij Action-filialen in België is Steve in de uitverkoop.

Reacties

37 reacties
 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Twitter? Het kwam al ter sprake in het ‘Wat heb jij gekocht? – topic’ op het forum.

 • Profielfoto
  mytecmaster

  Ik dacht dat in Nederland nog steeds de wet minimum boeken prijs van kracht was? Blijkbaar kunnen boeken dus wel goedkoper?

 • Profielfoto
  MacBermaster

  Heb hem afgelopen week voor die prijs gekocht, kon hem niet laten liggen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Heerlijk toch, voor wie het geld niet had? Ook een leuke kadotip voor mede Applegebruikers, familieleden die je eens een fijn boek kado wilt doen óf een mooi en betaalbaar middel in de strijd om Windhoosgebruikers om te turnen.
  Je ziet: de mogelijkheden zijn legio. En het blijkt toch ook mogelijk om een budget product “van Apple” in de schappen te krijgen!:)
  Al zou je je kunnen afvragen waarom het boek over Steve in Nederland blijkbaar niet goed is aangeslagen. Al kan dat ook met de beste boeken gebeuren.

 • Profielfoto
  Barend Mars

  Ik heb in de super voor een paar euro zonder jobs geen Apple gekocht

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Mytecmaster: boeken kunnen altijd goedkoper. Action heeft zelfs leuke boeken voor 1 euro!:) Het gaat hier niet om de gewone verkoopprijs, maar een opruimprijs. Boekhandel De Slegte heeft daar tientallen jaren uitstekend mee gedraaid, totdat het boek als product nu op z’n grondvesten begint te schudden. Maar een mooi boek als dit wil ik toch wel graag in print. Mooi in de boekenkast en lekker om door te bladeren. Maar ik had hem al anderhalf jaar. M’n kinderen beklagen zich er nu over dat ze toen voor mijn verjaardagskado de volle mep hebben betaald.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Het is wel niet van dezelfde kwaliteit heb ik mijzelf laten wijsmaken.

 • Profielfoto
  Ostinato

  M’n vrouw heeft ‘m een paar weken geleden voor 2 euro ergens op de kop getikt (pocket). Ben ‘m nu aan het lezen. Was best wel een naar mannetje, die Steve. Vooral tot z’n dertigste. Daarna werd ie zo te zien wat milder en verstandiger. Pixar deed hem goed. Leest wel lekker weg, hoewel de NL vertaling wat houterig is.

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  Vanmiddag er ff heen. Hopelijk in alle filialen te krijgen, want in dit dorp verwacht ik het niet.

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Het boek is inderdaad vervaardigd uit ander soort papier. Het heeft een lichte bruintint. Dat doet mij vermoeden dat het gewoon gerecycleerd papier is.
  .

 • Profielfoto
  iSponge

  Vind de Nederlandse vertaling erg slecht, ‘k hou het wel bij de Engelse:)

 • Profielfoto
  bestbier

  Ik zag ‘m al eerder bij Action, maar naar mijn idee is ie iets kleiner van formaat en een mindere kwaliteit papier, dus niet echt hetzelfde.

 • Profielfoto
  klonic

  Hmmm, ik neem de mindere kwaliteit en al dan niet iets mindere grootte van het papier voor lief, voor 5 piek haal ik hem binnenkort ook even:) Inderdaad liever de Engelse gehad maar nog liever 20 euro in mn pocket;)

 • Profielfoto
  Bento

  Heerlijk toch, voor wie het geld niet had? Ook een leuke kadotip voor mede Applegebruikers, familieleden die je eens een fijn boek kado wilt doen óf een mooi en betaalbaar middel in de strijd om Windhoosgebruikers om te turnen.
  Je ziet: de mogelijkheden zijn legio. En het blijkt toch ook mogelijk om een budget product “van Apple” in de schappen te krijgen!:)
  Al zou je je kunnen afvragen waarom het boek over Steve in Nederland blijkbaar niet goed is aangeslagen. Al kan dat ook met de beste boeken gebeuren.

  Wat een onzin. Windows gebruikers omturnen? Met dit boek? Laat me niet lachen.
  En waarom het boek niet is aangeslagen: het is een waardeloos boek. Dat hoeft niemand zich af te vragen hoor.
  De enigen die je dit boek moet geven zijn je ergste vijanden.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Lol Steve in de uitverkoop. Is die boek bij de action nou in het Nederlands of Engels?

 • Profielfoto
  mytecmaster

  @MacAanZee het boek is natuurlijk al meer dan een jaar oud, dan mogen ze de prijs aanpassen.

 • Profielfoto
  Saaihead

  Wat een onzin. Windows gebruikers omturnen? Met dit boek? Laat me niet lachen.
  En waarom het boek niet is aangeslagen: het is een waardeloos boek. Dat hoeft niemand zich af te vragen hoor.
  De enigen die je dit boek moet geven zijn je ergste vijanden.

  Ik ben het met je eens dat je geen Windows gebruiker hiermee om kan turnen. En waarom zou je dat überhaupt willen doen? Het boek zelf zou ik niet waardeloos noemen, het is een biografie, die zijn per definitie een beetje saai. Ik zelf vond het best interessant, maar moest me soms wel dwingen verder te lezen als Jobs voor de zoveelste keer in tranen was uitgebarsten. Erg vermoeiende man die Steve…;)

 • Profielfoto
  iMad

  Volgens mij moet je je bronnen eens nakijken.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Het is een pocket, op een soort krantenpapier gedrukt. Uitgevers mogen altijd acties met een boek doen en ze mogen zeker een goedkope editie maken, gebeurt aan de lopende band, Vrijheid van Jonathan Frantzen lag ook bij Selexyx voor een 5 of 6 euro. Geloof maar dat ze nog vet winst maken op zo’n goedkope editie, de Action heeft geen recht van retour en de auteur wordt afgekocht. Bij een voldoende grote oplage zijn de productiekosten van een boek lager dan de winkelprijs van een krant. Ik heb in 1993 eens een boek in eigen beheer uitgegeven. Drukken bij Krips Repro, een bekende boekdrukker kostte bij een oplage van 3.000 stuks 1,80 gulden, zeg 82 eurocent. Als je in Tsjechië laat drukken is het nog goedkoper.
  Het is overigens een slecht boek, dat klopt en de vertaling is rampzalig haastwerk, bij vlagen zelf vertaald Engels, ipv. Nederlands.
  >
  http://www.macfan.nl/column.lasso?id=Mzg0MzM=

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Icydragon68 54 minuten geleden
  Lol Steve in de uitverkoop. Is die boek bij de action nou in het Nederlands of Engels?

  Priscilla leest geen Engelse boeken.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Ik vermoed dat je op de komende vrijmarkten de originele editie voor een paar kwartjes kunt kopen.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  MacAanZee 1 uur geleden
  Boekhandel De Slegte heeft daar tientallen jaren uitstekend mee gedraaid, totdat het boek als product nu op z’n grondvesten begint te schudden.

  Het is niet het boek, het zijn de leesgewoontes en de ongelofelijke pulp die de uitgevers de laatste jaren bleven uitgeven in de hoop de nieuwe Van der Heijden/Giphart/Dan Brown/Nabokov in huis te hebben. E-books zijn in vijf jaar van 1,5 naar 3 procent marktaandeel gegaan.
  Bij de slechte ligt heel weinig literatuur, maar wel heel veel boeken van en over soapsterren en voetballers.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  *De Slegte* #DYAC

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  MacAanZee 1 uur geleden
  Al zou je je kunnen afvragen waarom het boek over Steve in Nederland blijkbaar niet goed is aangeslagen. Al kan dat ook met de beste boeken gebeuren.

  Het is de zevende druk geloof ik (en dat zijn geen drukken van 5.000 stuks) en het boek heeft wekenlang in de bestsellertoptien gestaan, er gingen winkels om middernacht voor open. Dus ‘niet goed aangeslagen’ slaat de plank mis. Maar dit was een typisch gelegenheidsboek, dan moet je er zo snel mogelijk veel van verkopen, Spectrum heeft vast flink betaald voor de rechten.

 • Profielfoto
  MacTS

  Het boek is inderdaad vervaardigd uit ander soort papier. Het heeft een lichte bruintint. Dat doet mij vermoeden dat het gewoon gerecycleerd papier is.

  Het is een pocket, op een soort krantenpapier gedrukt.

  Het is precies hetzelfde pocket-formaat en dezelfde papierkwaliteit als het exemplaar dat ik afgelopen zaterdag voor € 15,- op de luchthaven Eindhoven zag liggen. Dat is blijkbaar de officiële prijs voor deze herdruk. Ik twijfelde, kopen of niet.
  Ben blij dat ik nu zojuist maar eenderde heb betaald bij Action. Zelfs tegen deze dumpprijs loopt het blijkbaar niet hard, het schap lag bijna helemaal vol. Of het standaard ‘Action-publiek’ is niet het ‘Apple-publiek’.

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Icydragon68 54 minuten geleden
  Lol Steve in de uitverkoop. Is die boek bij de action nou in het Nederlands of Engels?

  Priscilla leest geen Engelse boeken.

  Wat of wie is Prisciila?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Macfundamentalist: De verkoopcijfers van ebooks liggen inderdaad (over 2012) nog iets onder 3%, maar toch is de verkoop van ebooks in Nederland vorig jaar met 75% gestegen en die stijging zal wel eens kunnen exploderen als mensen er aan gewend raken en nu steeds meer mensen iPads e.d. hebben.

  Wat betreft het “omturnen van Windhoosgebruikers”: natuurlijk is dat nodig! Het is toch een treurig bestaan als je niet op Apple werkt en ook erg slecht voor je gehoor, al die white noise van die immer brullende ventilatoren. Daarom zou je toch de mensen moeten redden van Windhoosgebruik.
  Of ik denk dat dit boek daaraan meehelpt? Nee natuurlijk niet. Alleen gebruikservaring helpt je om het Licht te zien!:):)

 • Profielfoto
  Saaihead

  @MacAanZee
  Zo heb ik afgelopen weekend nog een paar uberblije Jehova’s weg moeten sturen van mijn voordeur. Ze konden maar niet begrijpen dat ik geen zin had om in hun god te geloven. Liefde, licht en eeuwig leven, dat wil toch iedereen? Met dit het in het achterhoofd kan ik maar beter geen inhoudelijke discussie met jou aangaan betreffende de keuze van Mac of Windows…;)

 • Profielfoto
  Bob Franken

  Ik heb het boek net gekocht. Heb de “echte” versie ook thuis liggen. En het klopt dat het van een ander papier soort is en soms is er iets schuin/verkeerd afgedrukt.

 • Profielfoto
  MEEUW

  ja iid saaihead, Macaanzee is precies de type die je niet op een verjaardag wil tegen komen.
  Of de standaard familie verjaardagen over slaat.
  Of zelfs in cafe niet wil tegen komen;)

 • Profielfoto
  MEEUW

  Icydragon68 54 minuten geleden
  Lol Steve in de uitverkoop. Is die boek bij de action nou in het Nederlands of Engels?

  Priscilla leest geen Engelse boeken.

  Wat of wie is Prisciila?

  Kassa 3;)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Saaihead en Meeuw: je zou het niet geloven, maar op verjaardagen kan ik heel gezellig zijn. Hier vind ik het heerlijk om alles lekker te overdrijven. En natuurlijk zit er wat mij betreft wel een kern van waarheid in. Ik heb 23 jaar op Macs gewerkt en in 2004 noodgedwongen een half jaartje op een Windows. Word ging prima, dat moet ik zeggen, maar voor de rest was het een kwestie van elke dag weer hoofdpijn. Vandaar dat ik dat anderen graag wil besparen. Zo erg als de Jehova’s ben ik niet. Ik wil je niets verkopen, hooguit wat informatie kwijt plus mijn ervaringen. Het papier waarop De Wachttoren is gedrukt – tenslotte – is wel van de allerergste soort. Daar kan zelfs een goedkope pocketuitvoering van Steve niet tegenop. Bovendien zijn Jehova’s Getuigen nog meer te beklagen dan Windhoosgebruikers. Ze moeten van hun organisatie van eigen geld elke maand een forse stapel blaadjes kopen en moeten wel langs de deuren om hun eigen geld weer terug te verdienen:sad:

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  Bij onze action waren ze er bijna niet meer.

 • Profielfoto
  Fingerlicking

  Aanmaakblokjes voor de BBQ van de AH zijn goedkoper!

 • Profielfoto
  jorisevenepoel

  Is dit aanbod ook geldig in de Vlaamse Action ketens?

 • Profielfoto
  dinck

  Is dit aanbod ook geldig in de Vlaamse Action ketens?

  nee, alleen in Belgische (laatste zin van het bericht).

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  En Vlaanderen ligt niet in België…:nerd: Jezus, soms sta ik echt versteld van de reacties hier.