iTunes is jarig, tijd voor een tijdlijn

17 reacties

Er is er één jarig: de iTunes Store! De jarige Job wordt deze week 10 jaar. Op 28 april 2003 begon hij als een klein Amerikaans online muziekwinkeltje waar 200.000 nummers in werden verkocht. Maar kleine winkels worden groot. Inmiddels is de iTunes Music Store uitgegroeid tot de grootste online muziekwinkel, beschikbaar in meer dan 150 landen en gevuld met miljoenen muziektracks, films, tv-programma’s, boeken en apps.

Om het tweede lustrum te vieren heeft Apple een tijdlijn gemaakt waarin per jaar de belangrijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis van de iTunes Store te vinden zijn. In deze ‘trip down memory lane’ kom je bijvoorbeeld langs 26 oktober 2004 toen de iTunes Store in Nederland en België beschikbaar kwam, de uitbreiding met podcasts op 28 juni 2005 en de langverwachte toevoeging van de Beatles op 16 november 2010.

Eén mijlpaal lijkt Apple vergeten te zijn in de tijdlijn, al zal dat weinigen verbazen. Ping! komt er niet in voor. Voor wie het wil weten en iTunes’ geschiedenis compleet wil maken: dit geflopte sociale netwerk werd op 1 september 2010 geïntroduceerd als onderdeel van iTunes, om twee jaar later definitief te verdwijnen.

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor de tienjarige. Zo bleek onlangs dat de iTunes Store nog steeds domineert, niet alleen in muziek, maar ook in de verkoop en verhuur van films en tv-series. Daarnaast wordt algemeen aangenomen dat Apple hard werkt aan een streaming-variant van de iTunes Store om het hoofd te bieden aan populaire muziekdiensten als Spotify en Rdio.

Kortom, op naar de 20!

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  iSponge

  Uhm.. Maar het is vandaag de 24e…..? Niet de 28e…..

 • Profielfoto
  daniel037589

  Ja idd xD faal.

 • Profielfoto
  Wesdegroot

  Tevens zijn alle links onbruikbaar (in de app)

 • Profielfoto
  iPredict

  Lang leve iTunes! Ik ga er alleen pas voor het eerst grootschalig gebruik van maken wanneer muziek in >CD kwaliteit (liefst 24bit) beschikbaar komt. Dit is de enige reden dat ik nog CD’s koop. Het wordt tijd nu ik de laatste iMac heb waar uberhaupt nog een opdical drive in zit.

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Op 28 april 2003 begon hij als een klein Amerikaans online muziekwinkeltje waar 200.000 nummers in werden verkocht. Maar kleine winkels worden groot.

  Hoeveel muzieknummers telt dit winkeltje nu dan?

 • Profielfoto
  koen

  Broeva! Haro!

 • Profielfoto
  iPrincess

  Lustrum? Waar is het gratis fust van de jarige?
  .
  :cool:

 • Profielfoto
  MacAanZee

  De 28e is inderdaad (de eerste dag) van de volgende week:)

 • Profielfoto
  Julian de Bondt

  Die links in de app doen het nooit

 • Profielfoto
  Bento

  De jarige Job wordt…

  Is Steve jarig? Ik dacht dat ie daud was.

 • Profielfoto
  essiw

  ^ga weg, die reactie slaat nergens op

 • Profielfoto
  LEXY

  Wie of wat is er nou jarig? iTunes of de store?!

 • Profielfoto
  LEXY

  En wie moet ik feliciteren?:?:

 • Profielfoto
  bartvdv

  Ik vind het meer opvallend dat iTunes in de loop der jaren een draak van een programma is geworden waar een kat haar jongen niet meer in terugvindt. Zonder handleiding en tips-en-trucs kom je er niet.

 • Profielfoto
  FloorvN

  Leuk artikel !
  staat volgens mij nog een foutje in
  onderste zin : als Spotify en Rdio
  Dit moet misschien radio zijn ?

 • Profielfoto
  mymac

  @ FloorvN: nope! Rdio is een fantastisch alternatief voor Spotify. Wilde nooit aan dat soort diensten beginnen, maar Rdio zag er zo nice uit dat ik er zelfs een abonnement op heb genomen. Zie Rdio.com!

 • Profielfoto
  MouseMighty

  Misser van de redactie.
  Het programma iTunes werd geïntroduceerd tijdens de Macworld Conference & Expo op 10 januari 2001. De iTunes Music Store (waar dit artikel aan gewijd is) bestaat sinds 28 april 2003. Kortom het artikel klopt, de kop en het plaatje echter niet. Beetje jammer dit.