Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 april 2013

iPhone-koper op slinkse wijze genept

Een iPhone van Marktplaats.nl, het lijkt een goede manier om voor weinig aan een leuke telefoon te kopen. Wel oppassen voor oplichters, dat wist een 19-jarige Tilburger die een iPhone 5 via Marktplaats.nl kocht ook. Ondanks zijn voorzichtigheid is hij in een slinkse truc, waar wij het bestaan nog niet van wisten, getrapt.

Omroep Brabant meldt dat de jongen met een verkoper in Kaatsheuvel afgesproken had om de koop te sluiten. Terr plaatse controleerde de koper de iPhone van top tot teen. De telefoon werkte goed en stond bij stopheling.nl niet als gestolen geregistreerd. Bij thuiskomst bleek hij, ondanks zijn voorzichtigheid, toch een nep exemplaar gekocht te hebben…

Wat bleek? De perfect werkende iPhone waar de koper 390 euro voor betaalde, was op het laatste moment verwisseld voor een namaak-iPhone die hooguit een paar tientjes waard is. De 19-jarige koper heeft aangifte gedaan van oplichting en een aantal kenmerken van de oplichter door kunnen geven aan de politie. Die zijn nu op zoek naar de verkoper.

Natuurlijk is iedereen bekend met de oplichters die gebruik maken van Western Union, BidPay of MoneyGram. Deze slinkse oplichtingstruc kenden wij echter nog niet. Heb jij wel eens een ‘iKat in de zak’ gekocht op Marktplaats?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone-koper op slinkse wijze genept
Sluiten