Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 8 april 2013

‘iPhone 5S krijgt supersnelle graphics’

Volgens de laatste geruchten is de volgende iPhone een iPhone 5S en vanaf het derde kwartaal van dit jaar leverbaar. Vandaag kunnen we weer iets nieuws aan het lijstje geruchten toevoegen. Een nieuwe grafische chip die moet zorgen voor supersnelle grafische prestaties én misschien nog belangrijker; een betere accuduur.

De nieuwe grafische chip zou volgens Computerworld van het type PowerVR G6100 GPU zijn, ook wel bekend als de Rogue-serie. Apple zou deze GPU verwerken in een nieuw ontwerp chip dat bestemd is voor de volgende iPhone. De iPhone 5 gebruikt ook al een grafische chip van PowerVR, echter is dit een relatief oud model uit de G5-serie. De nieuwe G6100 chip zou state of the art zijn.

De G6100 GPU biedt onder andere ondersteuning voor een resolutie van 8K en beschikt over twee aparte clusters om shades en textuur te renderen. Daarnaast is het chip volledig compatibel met de vorige G5-serie, dit is goed nieuws voor bijvoorbeeld ontwikkelaars van iOS-games. Natuurlijk zullen games niet op 8K-resolutie gaan draaien, toch wordt verwacht dat de nieuwe grafische chip bijzonder nuttig zal zijn, vooral voor de accuduur.

Door het gebruiken van de nieuwste PowerVR G6100 GPU kan Apple een gevoelige klap aan Samsung uitdelen. De Galaxy S4, het vlaggenschip van de Koreaanse smartphone-fabrikant, werkt nog met de relatief oude PowerVR G5-serie chips.

Reageer op artikel:
‘iPhone 5S krijgt supersnelle graphics’
Sluiten