Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 18 april 2013
Leestijd: 1 minuut

‘iPad 5 niet in april, wel dunner en lichter’

Vorige maand waren er volop geruchten over een aankondiging van de iPad 5 in april. Inmiddels is de maand april over de helft en is het stil in Cupertino. Geen persuitnodiging, geen aankondiging. Terwijl het gerucht ‘april’ de prullenbak in kan, wordt een ander gerucht steeds vaker door analisten genoemd. De iPad 5 zou dunner en lichter worden.

Macrumours kreeg een rapport van KGI Securities aan investeerders in handen. Hierin stelt analist Ming-Chi Kuo dat Apple de iPad 5 in het derde kwartaal van 2013 zal openbaren. Daarnaast stelt de analist dat de vijfde generatie iPad 15% dunner en 25% lichter zal zijn dan zijn voorganger.

De verwachtingen van Kuo, die zich zegt te baseren op bronnen binnen de productieketen, zijn in lijn met de eerder door CNET naar buiten gebrachte geruchten. Deze techwebsite berichtte afgelopen week over een nieuwe LED-techniek die de iPad 5 aanzienlijk dunner zou moeten maken.

OMT acht informatie van Ming-Chi Kuo als vrij betrouwbaar. De analist heeft een redelijk tot goed track record en wist onder andere de 13″ MacBook Pro met Retina-display en de iPod Touch in verschillende kleuren goed te voorspellen. De journalist die het april-gerucht de wereld in hiep, krijgt uiteraard een minnetje in onze betrouwbaarheidsindex.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iPad 5 niet in april, wel dunner en lichter’
Sluiten