‘iPad 5 niet in april, wel dunner en lichter’

15 reacties

Vorige maand waren er volop geruchten over een aankondiging van de iPad 5 in april. Inmiddels is de maand april over de helft en is het stil in Cupertino. Geen persuitnodiging, geen aankondiging. Terwijl het gerucht ‘april’ de prullenbak in kan, wordt een ander gerucht steeds vaker door analisten genoemd. De iPad 5 zou dunner en lichter worden.

Macrumours kreeg een rapport van KGI Securities aan investeerders in handen. Hierin stelt analist Ming-Chi Kuo dat Apple de iPad 5 in het derde kwartaal van 2013 zal openbaren. Daarnaast stelt de analist dat de vijfde generatie iPad 15% dunner en 25% lichter zal zijn dan zijn voorganger.

De verwachtingen van Kuo, die zich zegt te baseren op bronnen binnen de productieketen, zijn in lijn met de eerder door CNET naar buiten gebrachte geruchten. Deze techwebsite berichtte afgelopen week over een nieuwe LED-techniek die de iPad 5 aanzienlijk dunner zou moeten maken.

OMT acht informatie van Ming-Chi Kuo als vrij betrouwbaar. De analist heeft een redelijk tot goed track record en wist onder andere de 13″ MacBook Pro met Retina-display en de iPod Touch in verschillende kleuren goed te voorspellen. De journalist die het april-gerucht de wereld in hiep, krijgt uiteraard een minnetje in onze betrouwbaarheidsindex.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Patrick-Brand

  Dat zou betekenen dat vrijwel alle product-launches in het najaar plaatsvinden. Macs, iPods, iPhone en nu dus ook de iPad.

  Ik dacht juist dat Apple het een beetje wilde spreiden over het hele jaar.

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik denk dat Apple gewoon wacht tot dat alle Smart watches van Sony, Samsung en Microsoft op de markt zijn en dan komen zij als allerlaatste met iets dat nieman heeft verwacht.

  double down on secrecy zei Smith ooit.
  Als dat het is laat Apple de analisten mooi zien dat Apple zelf bepaalt wat er wanneer op de markt komt.

  Apple wordt gewoon getrolled door de analisten en media.

 • Profielfoto
  eagle1972

  Geruchten, tja ik wacht maar af, we zullen het pas echt weten als het zover is.

 • Profielfoto
  verwijderd-profiel

  Knekkie heeft helemaal gelijk.

 • Profielfoto
  VeRCEttY

  ach veel analisten zijn ook maar gewoon dromers

 • Profielfoto
  Boike12

  Dunner en lichter is wel erg voor de hand liggend…

 • Profielfoto
  jesper211232

  joppe hoekstra
  Dunner en lichter is wel erg voor de hand liggend…

  Nee de nieuwe ipad word dikker, zwaarder en langzamer

 • Profielfoto
  klonic

  @ joppe hoekstra
  Sorry maar dat vind ik nou een beetje lomp om te zeggen. Dunner en licht is dan wellicht voor de hand liggend maar 15% dunner en 25% lichter is dat zeker niet. Daarnaast is de iPad 3 (en 4) toch echt dikker en zwaarder dan de iPad 2. Sterker nog. Dat betekend dat in de 4 iPad generaties er maar een keer een vermindering van dikte en gewicht heft plaatsgevonden, een keer een vermeerdering en een keer niets is veranderd. Historisch gezien slaat je opmerking (dat het dunner en lichter worden erg voor de hand liggend is) dus nergens op.

 • Profielfoto
  Laiven

  de retina 13″ lag best wel voor de hand toch?

 • Profielfoto
  UtregCity

  De journalist die het april-gerucht de wereld in hiep, krijgt uiteraard een minnetje in onze betrouwbaarheidsindex.

  hiep, hiep, hoera…?:razz:

 • Profielfoto
  JohnHenry

  Komop waar blijft die nieuwe mini ??

 • Profielfoto
  THX-1138

  dunner, lichter, sneller.. ach.. Het is allemaal geen nieuws. Hooguit giswerk om de gemoederen een beetje rustig te houden of zou het juist aanwakkeren zijn? Want gapend bekijkt de Apple-community bovengenoemde aankondigingen die keer op keer weer uitgesteld worden.

  En… ik vrees dat dit de echte eerste keer zal zijn dat Apple een product gaat aankondigen waarmee direct al achter de fanfare aangelopen kan gaan worden.

 • Profielfoto
  MacKevin11

  Ik wacht gewoon tot begin juli, als er dan een nieuwe is koop ik die en anders koop ik gewoon de iPad ‘4’. Niks mis met dat beestje toch? Dus waarom zou er ook persé nu een nieuwe moeten komen?

 • Profielfoto
  dinck

  Er komt pas iets nieuws van Apple als de lente echt begint…

 • Profielfoto
  appelsenperen

  WOW! Een nieuw Apple-product dat dunner en lichter is dan zijn voorganger! Dat hadden we niet voorspeld, laat staan eerder gezien!