Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 12 april 2013
Leestijd: 1 minuut

‘iPad 5 lichter door nieuwe LED-techniek’

De iPads met Retina-display zijn een stukje zwaarder en dikker dan hun voorganger, de iPad 2. Dit komt voornamelijk door de grotere accu en de dual-LED backlight dat nodig is voor het Retina-display. De iPad 5 gaat volgens nieuwswebsite CNET echter weer een stuk lichter en ook dunner worden.

De site baseert zich op analist Paul Semenza, werkzaam bij NPD DisplaySearch. Hij stelt aanwijzingen te hebben dat Apple een verbeterde LED-techniek gaat gebruiken. Deze nieuwe techniek zou dual-LED backlight overbodig maken, waardoor de iPad efficienter met energie om kan gaan. De analist haalt bronnen binnen de leveringsketen van Apple aan. DisplaySearch een matig betrouwbare bron gebleken.

De iPad 5 kan dunner en lichter gemaakt worden doordat het scherm minder ruimte inneemt. Daarnaast is de verwachting dat een minder grote accu nodig is, de nieuwe LED-techniek zou ook energie-efficiënter zijn.

Het is niet de eerste keer dat Apple een apparaat aanzienlijk dunner en lichter maakt. De iPhone 5 is het meest recente voorbeeld van een aanzienlijk dunner en lichter, maar toch krachtiger apparaat.

Het is nog onbekend wanneer Apple de iPad 5 aan zal kondigen. Foto’s van een dunner, op de iPad mini geïnspireerd ontwerp lekten al eerder uit. In het geruchtencircuit wordt gesproken over een aankondiging in april.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘iPad 5 lichter door nieuwe LED-techniek’
Sluiten