Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 3 april 2013

‘iOS 7 dreigt vertraging op te lopen’

Apple zou alle zeilen bij moeten zetten om iOS 7 op tijd af te krijgen. De volgende release van Apple’s mobiele besturingssysteem zou anders vertraging oplopen. Dit blijkt uit een Branch-chat tussen ‘goed geïnformeerden’ die vannacht plaats heeft gevonden. Branch is een Twitter-achtige chatdienst.

In de chatgroep praten diverse goed geïnformeerde journalisten over de volgende iPhone en iOS 7. Er komen een aantal interessante uitspraken naar boven. Volgens John Gruber van het blog Daring Fireball heeft Apple programmeurs die aan OS X 10.9 werkten, overgeplaatst naar het iOS 7-team. Het bedrijf uit Cupertino zou te ver achterlopen met de ontwikkeling van iOS 7.

Gruber stelt ook dat geselecteerde Apple-medewerkers iOS 7 al in het wild aan het testen zijn. De testers zouden speciale iPhones hebben waarbij de kijkhoek van het scherm aanzienlijk beperkt is. Clayton Morris (Fox News) zegt, in reactie op Grubber, soortgelijke verhalen gehoord te hebben.

Uit het gesprek wordt verder duidelijk dat de heren verwachten dat iOS 7 een nieuw ontwerp zal hebben. Apple-ontwerper Jonathan Ive zou hiervoor verantwoordelijk zijn. De nieuwe iPhone of iOS 7 worden niet voor de zomer verwacht, wel lijken de goed geïnformeerde journalisten het eens over een nieuwe iPad-mini. Men verwacht dat deze binnen enkele weken aangekondigd zal worden.

Het is niet de eerste keer dat Apple flink zijn best moet doen om nieuwe software op tijd af te krijgen. Vorig jaar liep iTunes 11 ruim ongeveer 2 maanden vertraging op. In 2007 zorgde de iPhone voor vertraging van OS X.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iOS 7 dreigt vertraging op te lopen’
Sluiten